Välkommen till Flygresors reseguider!

Vad är det som gör att vi älskar att resa? Kanske är det så att när du reser till en annan plats, så växer du inuti. Nya kulturer gör att du får en ökad förståelse för andra livsstilar, men du lär dig också att vi alla är rätt lika i grunden. Våra reseguider finns till för att du ska få ut så mycket som möjligt av din resa. Vi hoppas kunna förse dig med nyttig information som gör resandet enklare och tar dig till magiska platser som du kanske inte hade hittat till annars. Här finner du prisvärda och spännande sevärdheter, aktiviteter, hotell, restauranger och mycket mer. När du ska boka din resa ser vi dessutom till att du får prisvärda flygbiljetter.

Dubrovnik Reseguider

Dubrovnik

I södra Kroatien finner du en av Europas vackraste och mest plånboksvänliga städer: Dubrovnik. Här kan en dag påbörjas på stranden och avslutas på en utsökt restaurang i gamla stan....

Visa mer  

Lissabon Reseguider

Lissabon

Res till Europas soligaste huvudstad: Lissabon. Här väntar vackra pastellfärgade hus, färska skaldjur och sju kullar som ger benmusklerna en riktig omgång. I den här guiden avslöjar vi bland annat...

Visa mer  

Milano Reseguider

Milano

Världens hetaste modestad har mycket mer att erbjuda än bara shopping. Gå på fotboll eller njut av fantastisk arkitektur och det italienska köket. Oavsett om du reser med partnern, familjen...

Visa mer  

London Reseguider

London

I det ständigt föränderliga London finns alltid något nytt att upptäcka. Hippa barer, nyskapande konst och aktiviteter för hela familjen. Här hittar du våra bästa tips på hur du fyller...

Visa mer  

Varför Flygresor?

Att resa är ovärderligt, men det hindrar inte oss från att se till att du får billiga flygbiljetter. När du använder vår kostnadsfria tjänst jämför du resor från över 1000 flygbolag så att du kan hitta det alternativ som passar dig bäst. Snabbt, billigt eller sista minuten såväl utrikes som inrikes – hos oss kan du skräddarsy din flygresa helt enligt dina preferenser. Resan börjar när du har biljetten, så boka din resa redan idag!

Flygresors reseguider

Vi på Flygresor råkar vara experter på att förse resenärer med billiga flygbiljetter. Men vi anser att det inte bara är flygbiljetterna som ska vara billiga – utan hela resan. Våra reseguider är ett hjälpmedel för dig som vill lära känna resmålet på förhand och få ut så mycket som möjligt av din resa. Hos oss finner du därför mängder av tips på prisvärda aktiviteter, hotell, sevärdheter, restauranger och mycket mer. Allt för att din resa ska bli en upplevelse du sent kommer att glömma!

Vanliga frågor om reseguiden

Det är helt förståeligt om du har tusen frågor som snurrar i huvudet innan du ska boka en resa. Antingen kommer du att uppleva något helt nytt eller besöka en plats som kanske har förändrats sedan du var där sist. Samtidigt som ovissheten är en del av spänningen med att resa kan det vara skönt att få vissa frågor besvarade. Här har vi därför svarat på vanliga frågor om resande, våra reseguider och Flygresors jämförelsetjänst.

 • Vart ska man resa?

  Vart du ska resa beror på vad du är intresserad av, så utgå från dig själv när du läser våra guider. Vår förhoppning är att du ska få inspiration som gör valet enklare.

 • När är det billigast att resa?

  Ett enkelt sätt att försäkra sig om att man kommer billigt undan är att resa när ingen annan gör det – under lågsäsong. Ibland kan det finnas en anledning till att priserna sänks (till exempel regnperiod), försök då att hitta luckan mellan låg- och högsäsong för mer rimliga priser.

 • När är det mest populärt att resa?

  Vi svenskar reser oftast under skolloven och kring högtider. Läs våra reseguider för att få mer information om när ditt utvalda resmål är som mest populärt att resa till.

 • Hur skiljer sig Flygresors reseguide från andra guider?

  Vårt fokus ligger på att göra din resa så billig som möjligt. Därför tipsar vi om prisvärda sevärdheter, boenden, restauranger och mycket mer i våra reseguider.

 • Har flygresor.se billiga resor?

  Enligt ett test som utfördes av PC för alla i maj 2019 har Flygresor flest billiga resor av alla svenska jämförelsetjänster.

 • Erbjuder Flygresors reseguide trygga alternativ?

  Ja, de alternativ som våra reseexperter tipsar om är prisvärda och trygga. Det är dock alltid viktigt att ha sunt förnuft och vara försiktig när du rör dig i nya miljöer.

 • Vad kommer jag att få läsa om i reseguiderna?

  Flygresors reseguider innehåller tips och nyttig information som både ska förgylla och förenkla din resa.

 • Vart kan jag resa som ensam tjej?

  Om du vill testa på att resa ensam rekommenderar vi Sydostasien, Europa och Australien. I dessa världsdelar är det förhållandevis tryggt och det finns en utbredd backpacker-kultur som gör det lätt att komma i kontakt med nya människor.