Väder och klimat i Budapest

Budapest är en storstad som har besökare under hela året. Enligt många är den bästa tiden att besöka Budapest mellan mars och maj samt från september till och med november. Vädret är då behagligt och det är mycket mindre turister än på somrarna, som för övrigt också kan bli mycket varma. Om du reser på vintern är priserna ännu lägre. På vintern är det ungefär lika kallt som på många håll i Sverige, men hösten är längre och våren börjar tidigare.

Vädret i Budapest just nu

BUDAPEST WEATHER

Dagstemp.Nattemp.Dygnsmedeltemp.Soltimmar per dagNederbörd per månadRegndagar
Januari2°c-4°c-1°c436,3 mm12
Februari5°c-1°c2°c633,8 mm11
Mars11°c2°c6°c831,0 mm11
April17°c7°c12°c1041,0 mm11
Maj22°c11°c16°c1258,5 mm13
Juni25°c14°c19°c1368,7 mm13
Juli27°c16°c21°c1355,0 mm11
Augusti26°c15°c21°c1252,5 mm11
September22°c12°c17°c1040,3 mm9
Oktober16°c7°c12°c840,5 mm8
November8°c3°c5°c556,7 mm12
December3°c-1°c1°c445,5 mm13

Källa: Foreca.se. Avvikelser kan förekomma.

Väder och klimat i januari

Januari är den kallaste månaden i Budapest. Dygnsmedeltemperaturen är -1. Det snöar eller regnar ungefär 12 dagar i januari.

Väder och klimat i februari

I februari är det fortfarande kallt i Budapest. Dygnsmedeltemperaturen är dock över nollstrecket och ligger på 2 grader. I februari är det fritt från nederbörd 17 dagar i snitt.

Väder och klimat i mars

I mars börjar våren sakta komma i Budapest. Dygnsmedeltemperaturen är hela 6 grader. Det är omkring 11 dagar med nederbörd.

Väder och klimat i april

Det är stor skillnad på vädret i april i Budapest jämfört med i Sverige. Medeltemperaturen för dygnet ligger på 12 grader. Det kan bli betydligt varmare än så på dagen. Det är regnfritt 19 dagar i april.

Väder och klimat i maj

Maj i Budapest är ungefär som sommar i Sverige. Dygnsmedeltemperaturen ligger på behagliga 16 grader. Dock regnar det lite mer. Räkna med 13 dagar med nederbörd i maj.

Väder och klimat i juni

I juni är turistsäsongen redan igång. I snitt är det 19 grader i juni men på dagen blir det mycket varmare än så. Det är nederbörd 13 dagar i juni.

Väder och klimat i juli

I juli är det mycket varmt i Budapest. Temperaturen ligger i snitt på 21 grader men på dagen kan det bli en bra bit över 30. Det är relativt lite nederbörd i juli med 20 dagar utan regn.

Väder och klimat i augusti

I augusti brukar det vara lika varmt som i juli. Medeltemperaturen är 21 grader. Det regnar endast 11 dagar men skurarna blir ofta lite kraftigare.

Väder och klimat i september

September är en fin månad att besöka Budapest. Det är fortfarande varmt med en dygnsmedeltemperatur på 17 grader. Det regnar i snitt 9 dagar i september.

Väder och klimat i oktober

Oktober är också en bra månad att besöka Budapest. Temperaturen är i snitt 12 grader över dygnet. Det regnar 8 dagar i oktober.

Väder och klimat i november

I november märks att det blivit kyligare men det är snarare höstväder än vinterväder. Dygnsmedeltemperaturen är 5 grader. Det är nederbörd 12 dagar i snitt i november.

Väder och klimat i december

I december är det vinter i Budapest. Dygnsmedeltemperaturen har fallit till 1 grad. Det är nederbörd i form av regn eller snö i snitt 13 dagar i december.

Billiga resor till Budapest när det är fint väder

Ta en weekend i Budapest eller varför inte stanna en vecka? Våren kommer tidigt och det är höst längre än i Sverige. Under dessa årstider är det dessutom billigt att flyga. Det går även att hitta billigt flyg på sommaren men det är generellt sett dyrast då. Boka flyg till Budapest med Flygresor. Ta hjälp av vår prisbevakare för att få ett larm per e-post när det är riktigt billigt att flyga!

Arlanda - Ferenc Liszt

No results

Landvetter - Ferenc Liszt

No results

Vanliga frågor och svar om väder och klimat i Budapest

 • När är vädret som behagligast i Budapest?

  Vår och höst är behagligast i Budapest. Många föredrar att resa mellan mars och maj eller mellan september och november.

 • Är Budapest en regnig stad?

  Nej, det är inte särskilt regnigt i Budapest. Det är nederbörd ca 20-25% av dagarna på året. Ofta handlar det bara om skurar.

 • Hur varmt är det i Budapest på sommaren?

  Medeltemperaturen är 19-21 grader men på dagen kan det bli en bra bit över 30 grader.

 • När är det som svalast i Budapest?

  Januari är svalast i Budapest. Även december och februari är svala månader.

 • Är det lätt att bränna sig i Budapest?

  Solen är starkare än i Sverige. Mars till oktober är UV-index 3 till 7 i Budapest, vilket kan jämföras med 1 till 5 som det är i Stockholm.

 • Blir Budapest lika kallt som Sverige på vintern?

  Nej, det är vanligtvis 1 till 4 grader varmare i snitt på vintern i Budapest än i Stockholm. Vissa dagar kan det dock bli riktigt kallt.

 • Blir det ofta värmebölja i Budapest?

  Ja, det är ofta mycket varmt i juni till och med augusti.

 • Snöar det ofta i Budapest?

  Nej, men snö förekommer, främst i november till och med februari. Det kan komma mycket snö ibland.

Go to top