10 Prisvärda restauranger i Budapest

Om du älskar mat kommer du att älska Budapest. Det ungerska köket är berömt för sin vällagade mat i stora portioner. Vid sidan av traditionell husmanskost finns det ett mycket stort utbud av spännande och lite trendigare restauranger. Här är våra bästa restaurangtips i Budapest!

Flygresors restaurangtips för mat i Budapest

Om du vill äta och dricka gott utan att lägga ner så mycket pengar på det är Budapest ett utmärkt resmål. Här finns ett nästan oändligt utbud av prisvärda restauranger.

Hungarikum Bisztro

När du är i Budapest måste du bara prova äkta ungersk mat på ett ställe med rätt atmosfär. Hungarikum Bisztro är ett genuint ställe som ser till att du blir mätt och belåten. Tips: Restaurangen är omåttligt populärt så se till att boka bord via hemsidan!

Var? Steindl Imre u. 13, centrala Budapest, nära parlamentet

Szimpla Café

Szimpla Café är egentligen 11 olika barer på ett och samma ställe – i en gammal övergiven byggnad. Förutom att vara ett av Budapests trendigaste ställen att ta en drink på serverar Szimpla Cafés kock välsmakande rätter av varierande slag. Du hittar det mesta här, från street food till traditionell ungersk mat.

Var? Kertesz utca 48, judiska kvarteren

Hoppácska

På Hoppácska fokuserar man på en enda sak: skorstenskakor, eller kurtoskalacs som de heter på ungerska. Skorstenskakor är avlånga bröd med hål i mitten som fylls med diverse godsaker, till exempel ankbröst, köttbullar eller marinerad fisk. På detta snabbmatsställe tillagar man dessutom sina rätter med finess. Den enda nackdelen är att det inte finns några sittplatser.

Var? Ráday utca 33, centrala Budapest

Costes Downtown

Costes Downtown fick en Michelinstjärna för några år sedan, strax efter att restaurangen slagit upp sina portar. Trots att det är gourmetmat som serveras är atmosfären avslappnad. Här kan du njuta av vällagad frukost, lunch eller middag. Vill du se vad kocken gör kan du boka ”Chef’s table”.

Var? Vigyázó Ferenc 5, centrala Budapest, nära Széchenyi István tér

Restaurante Fuego

Till Restaurante Fuego går budapestbor och turister för att äta en av Budapests bästa kycklingar. Saftigt och med en härlig kryddning. Beställ in en halv grillad kyckling med diverse tillbehör som aioli eller mer exotiska dippar.

Var? Kazinczy utca 3/b, judiska kvarteren

Eat & Meet

Har du tröttnat på att så många restauranger liknar varandra? På Eat & Meet i Budapest garanteras en annorlunda matupplevelse. Här får du sitta hemma hos kockarna och du får, vid sidan av vällagad, mat höra intressanta berättelser om maten, kulturen och sedvanan. Räkna även med att få umgås med de andra middagsgästerna!

Var? Danubius U. 14, några kilometer norr om Budapest city

Olive Tree Hummus Original

Olive Tree Hummus Original är en israelisk restaurang i Budapest. Här är det, som namnet antyder, ganska stort fokus på just hummus. Vid sidan av hummus serveras israelisk frukost, varma och kalla tapas, shawarma, falafel, kebab och annat som hör till.

Var? Paulay Ede utca 46, nära tunnelbanestation Opera

Smart Kitchen

Detta är en kinesisk restaurang i Budapest med toppbetyg. Här skapar du din egen måltid genom att välja ingredienser till din wok. Det finns ett par bord ute på trottoaren men bäst är nästan att ta med sig maten till en park eller till floden. Enkel men välsmakande kinamat!

Var? Vamhaz korut 10, nära Budapest saluhall

Lucky 7 Burgers & More

Sugen på rejäla hamburgare som inte stöpts i form? Gå till Lucky 7 Burgers & More! Hur låter det med en 200 gram Steak Burger eller en Duck Burger? Kanske får det vara en Vendetta Burger? Det är inte jättebilligt, men gillar du burgare finns en stor chans att du blir nöjd.

Var? Piarista utca 1, centrala Budapest, nära Elisabethbron

Byblos

Byblos är en libanesisk restaurang i Budapest. Här förvandlar skickliga kockar fräscha råvaror till små mästerverk. Prova gärna meze. Det är mysigt och dessutom mycket prisvärt! Av gästernas betyg att döma är Byblos nog en av Budapests absolut bästa restauranger.

Var? Semmelweis utca 1-3, centrala Budapest, nära metrostation Astoria

Bonustips: Spännande restauranger i Budapest just nu

Det dyker ständigt upp nya restauranger i Budapest. Här har vi listat tre restauranger som är särskilt spännande och populära just nu!

TLV Eatery

På TLV Eatery får du en bit israelisk matkultur mitt i Budapest. Här blandas färger och smaker, röror och spännande ingredienser av olika slag. På denna restaurang får du uppleva en salig blandning av härliga maträtter. Dessutom är personalen mycket trevlig.

Var? Dob Utca 19, judiska kvarteren

Babel

Om du är beredd att lägga en slant på ett mål mat – eller snarare en fem- eller tiorättersmeny, då kan vi rekommendera Babel. Med inspiration från det spännande Transsylvanien skapar mästerkocken Istvan Veres konstverk på tallriken. Det finns även en vegansk provsmakningsmeny! Restaurangen har en Michelinstjärna.

Var? Piarista Köz 2, centrala Budapest, nära Elisabethbron

Hilda

På Hilda serverar kocken Mátyás Igaz (som utbildats i Frankrike) typiska ungerska rätter med finess. Med bra råvaror och modern matlagningskonst gör han dig inte besviken. Interiören i Jugendstil är också spännande.

Var? Nádor u. 5, centrala Budapest

 

Billiga resor till Budapest för att äta gott!

Åk till Budapest och upptäck alla spännande restauranger som denna trevliga stad har att erbjuda. Det är mycket billigt jämfört med att gå ut och äta och du spar lätt in priset för flygbiljetterna genom att äta på prisvärda restauranger. Boka billiga flygresor till Budapest med Flygresor. Prova också vår prisbevakare så får du ett mail när det är billigt att resa.

Arlanda - Ferenc Liszt

No results

Landvetter - Ferenc Liszt

No results

Vanliga frågor och svar om restauranger i Budapest

Det är trevligt att gå ut och äta i Budapest men undvik gärna turistfällorna. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna om restauranger i Budapest.

 • Hur många restauranger finns det i Budapest?

  Det sägs att det finns över 1 500 restauranger i Budapest.

 • Vad kostar mat i Budapest?

  Mat på restaurang i Budapest är ungefär hälften så dyr som i Stockholm.

 • Vad äter man för mat i Budapest?

  Traditionell ungersk husmanskost är grytor (som till exempel gulasch), diverse kötträtter eller snabbmat som langos. Dessutom finns det ett stort utbud av internationella och nyskapande restauranger i Budapest.

 • Vilka är de mest intressanta restaurangerna i Budapest just nu?

  Babel, TLV Eatery, Hungarikum Bisztro och Costes Downtown är några av de mest intressanta restaurangerna i Budapest just nu.

 • Finns det tapas restauranger i Budapest?

  Ja, det finns många restauranger som serverar tapas, speciellt i israeliska och libanesiska varianter.

 • Vilka restauranger får man inte missa i Budapest?

  Prova Hungarikum Bisztro och TLV Eatery.

 • Finns det många Michelinrestauranger i Budapest?

  Ja, det finns sex Michelinrestauranger i Budapest.

 • Dricksar man på restaurang i Budapest?

  Det är inte ett måste att ge dricks, men det är vanligt att ge 10% dricks om servicen är bra.

Go to top