Prisvärd shopping i Budapest

Shopping i Budapest bjuder på det mesta från loppmarknader till designkläder. Antalet butiker är kanske inte lika stort som i många andra europeiska huvudstäder men det går att hitta saker som inte finns på annat håll. Upptäck ungerska designers, lokaltillverkade skor och lokalproducerade delikatesser! Givetvis finns även de större märkena och designbutikerna i Budapest centrum.

Budapest Shopping
I Budapest hittas allt från ungerska designers, lokaltillverkade skor till designmärken och större varuhus.

Shoppinggator i Budapest

Det finns i princip tre stora shoppinggator i Budapest: Váci, Fashion Street och Andrassy.

Váci utca

Váci utca är Budapests främsta shoppinggata, tillika gågata. Faktum är att den varit populär ända sedan slutet av 1700-talet! Gatan går från torget Vörösmarty fram till Budapest saluhall. Om du vill shoppa i någon av de stora klädkedjorna eller köpa souvenirer är Váci utca ett bra val. Räkna dock med att få trängas lite med andra turister.

Var? Mellan torget Vörösmarty och Budapest Saluhall

Fashion Street

I anslutning till shoppinggatan Váci utca ligger det som kallas Fashion Street. Det är en gatusnutt på 150 meter, en del av gatan Deák Ferenc. Här hittar du bästa shoppingen i märkesbutiker som Benetton, Hugo Boss, Max Mara, Tommy Hilfiger, Lacoste m.m. Här kan du också koppla av med en bit mat på Vapiano eller Hard Rock Café mellan varven.

Var? Deák Ferenc i anslutning till Váci utca, centrala Budapest

Andrassy utca

Till Andrassy utca går Budapests välbeställda när det är dags för shopping. Här hittar du exklusiva butiker som Gucci, Louis Vuitton och Michael Kors. På denna gata ligger även en butik som lustigt nog heter Berlin där 35 av Ungerns bästa designers säljer sina plagg.

Var? Andrassy ut, tunnelbanestation Bajcsy-Zsilinszky eller Opera

Varuhus i Budapest

Budapest har flera stora varuhus där du hittar det mesta i klädväg och elektronik. De flesta varuhus har även caféer och restauranger.

WestEnd City Center

WestEnd är ett gigantiskt varuhus nära tågstationen Nyugati. Om du vill kunna shoppa bland alla stora märken på en och samma plats är det definitivt hit du ska åka. Det är mycket lättare att hitta här än på någon av shoppinggatorna. På WestEnd hittar du märken som exempelvis Guess, Hugo Boss, Massimo Dutti, NewYorker, Pepe Jeans och Superdry.

Var? Nyugati tågstation och metro

Corvin Plaza

Corvin Plaza är ett annat shoppingcenter som ligger centralt i Budapest. Det är inte alls lika stort utbud som i WestEnd City Center men det finns lite av varje, speciellt billigare märken. Dessutom finns det en food court och en mataffär i köpcentret.

Var? Futó u. 37, nära metro Corvin-negyed

Marknader i Budapest

Det finns flera spännande marknader i Budapest. Här har vi listat ett urval från de olika typerna av marknader.

Budapest Saluhall

Budapest saluhall var en attraktion då den öppnade för drygt hundra år sedan och är det än idag. Här finns delikatesser och prylar i två våningar. Om du letar efter souvenirer är ett tips att du tar dig upp på andra våningen. Det går även att äta lunch i saluhallen.

Var? Vámház krt. 1-3, strax intill Frihetsbron (Szabadság Híd)

WAMP

Vill du veta vad Budapests och Ungerns framtida stjärnor inom fashion håller på med just nu? Då ska du besöka WAMP – Wasárnapi Művész Piac. Detta är en marknad som är öppen några gånger per månad. Här ställer ungerska modedesigners ut sina senaste alster. Inträdet kostar 500 HUF.

Var? József Attila u. 30, nära tunnelbanestation Bajcsy-Zsilinszky út

Esceri loppmarknad

På Esceri loppmarknad finns en salig blandning av prylar. Här hittar du mer eller mindre värdefulla antikviteter och en massa saker som egentligen är helt onödiga men roliga att betrakta. Denna marknad är öppen på vardagar mellan 8 och 16 och på lördagar fram till klockan 15. Även om du inte är köpsugen kan det vara kul att bara vandra omkring bland stånden. Andra spännande marknader med antikviteter på annat håll är El Rapido, Antik Placc och Cucc.

Var? Nagykőrösi út 156, ca 10 km sydost om Budapest centrum

Antifactory

Detta är egentligen ingen marknad utan mer en second hand-butik. Den är trendigt nedsliten med sitt betonggolv, sina neonlampor och spännande handplockade urval av vintage-kläder. Utbudet är inte stort, men är du tjej och letar efter 90-talslook kommer du inte att bli besviken tror vi.

Var? Paulay Ede u. 43, ett kvarter bort från shoppinggatan Andrassy ut.

Billig shopping i Budapest

Den billigaste shoppingen i Budapest hittar du på någon av marknaderna eller shoppinggatan Váci. Det finns också ett outlet:

Premier Outlet

Premier Outlet är Budapests enda lite större outlet. Egentligen är den varken större eller bättre än de outlets vi har hemma i Sverige, men om det är just outlet i Budapest du är ute efter är det alltså hit du ska ta dig. Här hittar du märken som Replay, Columbia med mera. Vårt tips: fokusera på butikerna i Budapest centrum eller på WestEnd City Center istället.

Var? Biatorbágy, 17 km väster om Budapest city

Billiga shoppingresor till Budapest

Upplev Budapest du också! Förutom spännande shopping kan du njuta av härlig stadsmiljö och god mat. Med Flygresor hittar du lätt billiga flygbiljetter till Budapest. Om du vill resa riktigt billigt kan du boka flyg i januari, februari, mars eller september. Testa gärna vår prisbevakare för att få ett e-postmeddelande när biljetterna är extra billiga!

Arlanda - Ferenc Liszt

No results

Landvetter - Ferenc Liszt

No results

Vanliga frågor & svar om shopping i Budapest

Det är enkelt att shoppa i Budapest. De flesta shoppinggator och köpcentra ligger centralt till och på gångavstånd från de flesta sevärdheter och boenden. Här är våra svar på de vanligaste frågorna om shopping i Budapest!

 • Vart ska man shoppa i Budapest?

  Det finns tre populära shoppinggator i centrala Budapest med allt från stora modekedjor till lyxmärken. Dessutom hittar du det mesta på varuhuset WestEnd City Center.

 • Vad ska man handla i Budapest?

  Det finns flera spännande ungerska kläddesigners och i de judiska kvarteren hittar du gott om second hand och vintage. Annars är porslin, ungerskt vin, brodyr och delikatesser med paprika populära souvenirer.

 • Är det dyrt att handla i Budapest?

  Generellt sett är det billigare att handla i Budapest än i Sverige, men det beror på vad du ska köpa. Lokalt producerade varor tenderar att vara mycket billigare, till exempel läderskor.

 • Vad är billigt att shoppa i Budapest 2019?

  Läderskor och mode från lokala designers.

 • Vad ska jag köpa i Ungern?

  Om du gillar mode är vårt tips att köpa kläder från en ungersk designer eller vintage. Lokaltillverkade skor är billiga och bra.

 • Hur är priserna i Budapest jämfört med Stockholm?

  Generellt sett lägre, men det är inte så stor skillnad för varor och märken som även finns hemma i Sverige.

 • Vad är unikt med Budapests shopping?

  Lokala delikatesser, lokalt mode och lokaltillverkade skor.

 • Innebär valutan i Ungern billig shopping?

  Det beror på när du åker. Valutakursen ändras hela tiden mot kronan.

Go to top