Prisvärd shopping i Paris

Paris är berömt för sitt eleganta mode. Härifrån kommer kända designers som Yves Saint Laurent, Christian Dior och Coco Chanel. Vi får inte glömma Louis Vuitton, Jean-Paul Gaultier och Christian Lacroix. Listan kan göras mycket längre. Poängen är: Paris är en fantastisk stad för dig som gillar shopping. Samtidigt är shopping i Paris mycket mer än bara mode. I Paris hittar du även spännande marknader och matmarknader. Här finns mysiga bokhandlare, konstgallerier och affärer som säljer köksutrustning för gourmetkockar.

Champs Élysées
Champs Élysées är Paris mest berömda gata. Här hittar du allt från lyxmärken till vanliga affärer och mindre varumärken.

Shoppinggator i Paris

Låt oss börja med att orientera oss efter de viktigaste shoppinggatorna i Paris.

Champs Élysées

Självklart måste vi börja med Paris mest kända shoppinggata, Champs Élysées. Man skulle kunna tro att denna paradgata endast är för lyxmärken men det är faktiskt mycket blandat. På Champs Élysées hittar du modemärken som Luis Vuitton och Cartier. Men här finns även Addidas, Zara, Disney Store med mera. Paris bästa shoppinggata? Kanske egentligen inte, men den är mest berömd och värd att besöka.

Var? Västra delen av Paris centrum

Rue de Rivoli

På gångavstånd från Louvren ligger shoppinggatan Rue de Rivoli. Denna gata är fullpackad av butiker i olika storlekar. Det är bara att glömma att du kommer hinna med att besöka dem alla på en dag! När du ”äntligen” betat av varje butik kan du ändå inte pusta ut. Sidogatorna är även de fyllda med utmärkt shopping!

Var? Centrala Paris

Avenue Montagne

Avenue Montagne är en tvärgata till Champs Élysées. Denna gata är fylld med berömda lyxmärken hela vägen ner till floden Seine. Här hittar du bland annat de berömda modehusen Chanel, Dior och Luis Vuitton. Det handlar inte bara om franskt mode. På Avenue Montagne finns även butiker av Prada, Valentino, Armani med flera.

Var? Västra delen av Paris centrum

Varuhus i Paris

Det finns flera stora varuhus i Paris. Precis som på annat håll är ett besök till ett av stadens shoppingcenter praktiskt då allt finns på ett och samma ställe. Den mäktiga stilen och elegansen skiljer dock Paris varuhus från de flesta andra.

Galeries Lafayette

Anrika Galeries Lafayette öppnade redan 1893. Vill du vara säker på att hitta det allra senaste och mest pricksäkra modet i Paris är det hit du ska gå. Galeries Lafayette är berömt för att alltid hänga med i trenderna och erbjuda den bästa shoppingupplevelsen. Utöver kläder finns bland annat även accessoarer, juveler, kosmetika och möbler.

Var? 21 Boulevard Haussmann, Paris

Printemps

Printemps ligger i en historisk byggnad från 1865. Senare, på 1930-talet, fick detta shopping center en magnifik glaskupol. Även om du inte gillar shopping är det värt att besöka Printemps för sin jugendarkitektur. Mode- och shoppingintresserade blir givetvis inte heller besvikna! Det finns egentligen två varuhus. Det är till shoppingcentret på gatan Haussmann du ska gå ifall du vill uppleva shopping i äkta belle epoque-stil.

Var? 64 Boulevard Haussmann, Paris

Marknader i Paris

Om du vill uppleva en mer spännande sida av Paris ska du besöka några av stadens marknader. Här är några av Paris viktigaste marknader.

Les Puces de Saint-Ouen

Les Puces de Saint-Ouen eller helt enkelt ”Les Puces”, loppmarknaderna, är Paris mest kända loppmarknad. Med sina sju hektar stora yta och över 2 000 stånd är det världens största antikvitetsmarknad. Varje helg besöker mellan 120 000 och 180 000 besökare denna plats. Hit går du ifall du vill hitta äkta antikviteter av olika slag. Det finns även vintagemode. Marknaden är öppen 9 – 18 på lördagar och 10 – 18 på söndagar. På måndagar är den öppen 11 – 17 men då kan det vara lite tomt på eftermiddagen – helgen är bättre. Gå på förmiddagen för att slippa trängas så mycket.

Var? Metro Porte de Clingancourt

Marché aux Puces de la Porte de Vanves

Denna loppmarknad är inte lika överväldigande som Les Puces. Det kan vara ett bra alternativ ifall du vill ha lite mer lugn och ro när du shoppar. På Porte de Vanves loppmarknad finns runt 350 stånd med möbler, tavlor, juveler och annat spännande. Försök gärna att pruta innan du slår till!

Var? Avenue Georges Lafenestre och Avenue Marc Sangnier, Paris

Bouquinistes

Bouqinistes är vad man kallar de mängder med bokförsäljare som står längs med floden Seine vår, sommar och höst. Tillsammans har de cirka 3 km med små gröna stånd med mestadels begagnade böcker. Det handlar inte om böcker som ingen vill ha – tvärtom. Här hittar du antika böcker, gamla upplagor, udda tidningsupplagor och gamla fina reklamaffischer. Det finns även gamla kartor, serietidningar, tidningar från tiden innan världskrigen och frimärken. Du hittar även vissa souvenirer bland stånden.

Var? Läng med floden Seine

Paris matmarknader

Var köper de franska restaurangerna sina fina, närproducerade ingredienser? På Paris matmarknader så klart! Det finns gott om marknader som specialiserat sig på mat i Paris. Om du bara är lite nyfiken kan det bästa vara att ta sig till närmsta marknad i förhållande till var du bor. Är du en matfantast kan du med fördel utforska olika marknader. Marché des Enfants Rouges är Paris äldsta matmarknad. Marché d’Aligre är livligare och mer mångkulturell. Marché Saxe-Breteuil är populär bland Parisborna själva och har inte så många turister. Den största matmarknaden i Paris är den i Marché Bastille.

Var? Olika platser i Paris

Billig shopping i Paris

I Paris finns det mesta inom shopping, även billiga butiker och varuhus. Här är våra tips på billig shopping i Paris:

Vintageaffärer

Paris är nästan synonymt med mode. Det vore väl konstigt om det inte gick att hitta prisvärda begagnade modekläder i Paris? Oroa dig inte. Det finns massvis med vintagebutiker att utforska. Chercheminippes är ett varuhus som specialiserat sig på second hand och vintage från designers. Tänk Chanel, Balenciaga och Luis Vuitton men även billigare märken. Allt är i gott skick. På Catherine B hittar du begagnade kläder och modeaccessoarer från Chanel och Hermès. GoldyMama är en annan vintagebutik som satsat på lyxsegmentet. Chine Machine är en vintagebutik i Montmartre. Free’P’Star har second hand-kläder på tre ställen i Paris. Frip Sape har bland annat begagnade läderstövlar.

Var? Olika platser i Paris

Stora modekedjor

I Paris hittar du givetvis alla de stora modekedjorna. H&M och Zara finns lite här och var. De kräver knappast någon presentation. Det finns även andra modekedjor i Paris som kan vara intressanta att utforska. Japanska Uniqlo finns på tio platser i staden. Vissa av dem i varuhus, andra som självständiga butiker. Petit Bateau är en fransk modekedja med billiga kläder för alla åldrar, men främst för barn. Vill du köpa kvalitetsskor till ett bra pris kan du ta dig till Andre Stock som även har en outletbutik.

Var? Olika platser i Paris

La Vallée Village

La Vallée Village är en lyx-outlet som ligger i närheten av Disneyland Paris. Om du vill shoppa dyra modemärken till ett lägre pris är det hit du ska åka. På La Vallée Village finns märken som Chloé, Dolce & Gabbana, Eric Bompard, Furla, Gucci och Guess. Det finns vissa franska designers men egentligen är utbudet ganska blandat. På detta outlet hittar du även billigare märken och sportkläder.

Var? 3 Cours de la Garonne, nära Disneyland Paris

Billiga shoppingresor till Paris

Upplev Paris fantastiska shopping du också! Ta en weekend eller lång-weekend till modehuvudstaden Paris. Shoppa loss bland lyxmärken och vintage eller fynda på stadens spännande marknader. Det är ofta billigt att flyga till Paris. Billigast är det i september och november. Dyrast är flyget i juli och i december. Med Flygresor kan du snabbt boka resa till Paris. Testa gärna vår prisbevakare för att få e-post när flyget blivit billigare!

Arlanda - Charles De Gaulle

No results

Landvetter - Charles De Gaulle

No results

Vanliga frågor & svar om shopping i Paris

Har du frågor om shopping i Paris? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna!

 • Var ska man shoppa i Paris?

  Du kan shoppa på någon av shoppinggatorna, till exempel Champs Elysées, Rue de Rivoli och Avenue Montagne. Galeries Lafayette och Printemps är några av Paris mest berömda varuhus. Dessutom finns det flera marknader, matmarknader och vintagebutiker att utforska.

 • Vad ska man handla i Paris?

  Handla kläder, skor och scarfar av olika slag om du gillar mode. Annars kan du köpa parfym, choklad, eller äkta stearinljus.

 • Är det dyrt att handla i Paris?

  Det är ungefär lika dyrt att handla i Paris som i Sverige.

 • Vad är billigt att shoppa i Paris 2020?

  Fynda vintage-mode på någon av Paris många vintage och second hand-butiker.

 • Vad ska jag köpa i Frankrike?

  Köp kläder, skor, scarfar, parfym, choklad, stearinljus, begagnade böcker och affischer eller antikviteter.

 • Hur är priserna i Paris jämfört med Stockholm?

  Kläder och skor kostar ungefär lika mycket i Paris som i Stockholm.

 • Vad är unikt med Paris shopping?

  Paris har ett mycket gott utbud av modebutiker i alla kategorier. Dessutom går det att hitta bra begagnade modekläder.

 • Innebär valutan i Frankrike billig shopping?

  Frankrike använder euro som valuta vilket innebär att det är billigt i Paris när kronan är stark mot euron.

Go to top