10 Prisvärda restauranger i Paris

Det franska köket kräver knappast någon närmare inledning. Själva ordet ”gourmet” kommer så klart från franskan. I detta land är mat synonymt med smakupplevelser och njutning. Det franska köket är en salig blandning av kulturer, framförallt de inhemska – Frankrike är ett mångfacetterat land. Tradition blandas med ett ständigt sökande efter det perfekta receptet.

Restaurang i Paris
I Paris finns det flera restauranger, här varvas traditionell fransk mat med maträtter från världens alla hörn.

Flygresors restaurangtips för mat i Paris

I Paris blandas fransk matkultur från landets alla hörn. Givetvis finns även restauranger från andra länder, men börja gärna med att utforska de typiskt franska. Här är våra topp tio tips på restauranger i Paris.

JJ Beaumarchais

Vill du testa en fransk provsmakningsmeny utan att behöva betala en förmögenhet? JJ Beumarchais serverar spännande små rätter i en snygg miljö. Föreställ dig långbord i trä snarare än elegant inredning med vita dukar. Gästerna verkar vara mycket nöjda och många kommer tillbaks och provsmakar igen!

Var? 92 Boulevard Beaumarchais, 75011

Il Etait Un Square

Denna restaurang serverar franska hamburgare som enligt vissa är de bästa i hela världen. Ta en titt på bilderna på restaurangens hemsida så förstår du vad vi menar. Det vattnas i munnen direkt! Utöver burgare serverar restaurangen råbiff och vissa fiskrätter. Alla upplägg drar åt hamburgarhållet på ett eller annat sätt.

Var? 54 Rue Corvisart, 75013

Signature Montmartre

Signature Montmartre är en fransk-koreansk restaurang som är full med överraskningar. Här kan du utforska oväntade smaklandskap utan att riskera att gå vilse. Den hjälpsamme ägaren berättar glatt om varje rätt och vad man kan förvänta sig. Beställ förslagsvis avsmakningsmeny. Kom ihåg att boka bord – restaurangen är ofta fullbokad!

Var? 12 Rue des Trois Frères, 75018

La MiN

La MiN är en liten restaurang med enkel men intim atmosfär. Restaurangen har en källare med valv som är extra mysig att sitta i. Menyn byts ut varje vecka så det finns alltid något intressant att prova på. Med färska råvaror och en engagerad ägare kan du räkna med att alltid bli serverad en minnesvärd måltid på denna restaurang.

Var? 45 Rue de Montreuil, 75011

Au P’tit Curieux

”Den lilla nyfikna” som restaurangens namn översätts till på svenska beskriver väl den känsla av nyfikenhet som väcks när du provar att äta här. Detta är en fransk-italiensk matpub som satsat på enkel mat med färska ingredienser. Maten är dock inte ”enkel” som i vardaglig eller fantasilös. Nej, det handlar snarare om att inte krångla till recepten för mycket. En av Paris mest omtyckta restauranger.

Var? 27 Rue de Sambre-et-Meuse, 75010

Les Crepes de Louis-Marie

Det är klart att du måste äta crepes när du är i Paris! En av stans bästa crepes får du hos Louis-Marie. Det är ett litet mysigt café med fantastiska små pannkakasrätter. Huvudrätter för under 10 euro och söta pannkakor för under 6 euro. Det är prisvärt! Ett stort plus i kanten får Luis-Marie för att det även finns glutenfria alternativ!

Var? Rue de l’Arbalète, 75005

Chez Arnaud

Arnaud serverar snabbmat till bra priser. Här trängs goda pizzor och hamburgare med laxsmörgåsar och halvknasiga efterrätter med godis på. Vill du snabbt få i dig något att äta i Paris men inte vill tumma på kvaliteten är Chez Arnaud ett bra val. Ägaren är dessutom mycket trevlig.

Var? 16 Rue Eugène Jumin, 75019

New Jawad Longchamp

Man behöver givetvis inte bara äta fransk mat i Paris. Är du sugen på indisk mat är New Jawad Longchamp ett säkert kort. Många anser att det är Paris bästa indiska restaurang. Här hittar du alla de rätter som du kan förvänta dig på en indisk restaurang. Dessutom är servicen i toppklass!

Var? 30 Rue de Longchamp, 75116

Restaurant A.T

Ta exotiska ingredienser som enbär, sjöborre och Monkfish. Blanda sedan med ännu mer exotiska ingredienser som yuzu, verbena och tonkaböna. Lägg till ytterligare några ingredienser. Servera därefter maten så att den påminner om abstrakt konst. Ungefär så är det på Restaurant A.T. Full provsmakningsmeny för 105 euro känns verkligen prisvärt.

Var? 4bis Rue du Cardinal Lemoine, 75005

Madito

Madito är en innovativ libanesisk restaurang med vällagade små rätter som dukas upp till en festmåltid. Lunchen för 23 euro är verkligen prisvärd. Själva stället är egentligen ganska enkelt men det är en restaurang med stort hjärta och en kock med storslagen känsla för vällagad libanesisk husmanskost!

Var? 38 Rue de Cîteaux, 75012

Bonustips: Spännande restauranger i Paris just nu

Det går bara inte att tröttna på Paris restauranger. Det finns så många att du aldrig kommer att kunna prova alla. Vi har här sållat fram tre restauranger i Paris som är extra spännande just nu.

Tomy & Co

Tomy Gousset är en kock som utvecklat en detaljkänsla för ingredienserna. Han använder bland annat organiska råvaror från den egna trädgården. Denna gourmetrestaurang i Paris belönades med en Michelinstjärna 2019. Kocken lägger mycket kärlek i varje portion som är en fröjd för öga och smaksinne.

Var? 22 Rue Surcouf, 75007

Shabour

Denna restaurang för finsmakare i Paris har inte hunnit bli så känd än. Det må vara kockens första restaurang i Paris men han har drivit krogar på andra ställen. Rätterna är exotiska och kocken Assaf Granit verkar ha en outtömlig mängd inspiration. Han kommer från Israel och har tagit med sig det bästa av matlagningen från hemlandet och blandat det med en smula Paris. Vi kanske får gissa på en Michelinstjärna framöver?

Var? 19 Rue Saint-Sauveur, 75002

Restaurant H

Restaurant H är en prisvärd restaurang som belönats med en stjärna i Michelinguiden. Välj avsmakningsmeny med 3, 5 eller 7 rätter. Priset? 35, 70 och 90 euro. Det är ett bra pris för en Michelinkrog. Men låt oss inte fokusera på priset. Restaurangen är utmärkt och miljön är trevlig. Den unga kocken Hubert Duchenne kan se fram emot fler stjärnor framöver om du frågar oss!

Var? 13 Rue Jean Beausire, 75004

Billiga resor till Paris för att äta gott!

Paris gourmetrestauranger är inte mer än 2-3 timmar med flyg från Sverige! Varför inte ta en weekend i Paris och prova på några av världens bästa restauranger? Det är förvånansvärt prisvärt att äta gott i Paris. Du hittar lätt billigt flyg till Paris under hela året. Juli och december brukar vara lite dyrare men i september och januari är det extra billigt. Med Flygresor kan du hitta billiga flygbiljetter till Paris. Använd funktionen prisbevakaren så får du e-post när det blivit ännu billigare att flyga!

Arlanda - Charles De Gaulle

No results

Landvetter - Charles De Gaulle

No results

Vanliga frågor och svar om restauranger i Paris

Har du funderingar kring restauranger och att äta ute i Paris. Vi har här svarat på de vanligaste frågorna!

 • Hur många restauranger finns det i Paris?

  Det finns runt 40 000 restauranger, snabbmatsrestauranger och caféer i Paris.

 • Vad kostar mat i Paris?

  Mat i Paris kostar ungefär som i Stockholm.

 • Vad äter man för mat i Paris?

  Det finns all slags mat i Paris. Den mat som serveras i Paris är ofta en blandning av de olika mattraditionerna i Frankrike, med innovation och en stor känsla för detaljer.

 • Vilka är de mest intressanta restaurangerna i Paris just nu?

  Några av de mest intressanta restaurangerna i Paris just nu är Tomy & Co, Restaurant H och Shabour.

 • Finns det internationella restauranger i Paris?

  Ja, det finns många italienska, indiska och andra restauranger i Paris.

 • Finns det många Michelinrestauranger i Paris?

  Det finns 122 Michelinrestauranger i Paris. 9 restauranger har 3 stjärnor, 15 restauranger har 2 stjärnor och 98 restauranger har 1 stjärna.

 • Dricksar man på restaurang i Paris?

  Ge gärna 10% i dricks om du är nöjd med servicen. Är du mycket nöjd kan du ge 15 till 20% men det är ganska ovanligt. Det står ofta att service ingår med 15% på notan men dessa pengar går inte till kyparna.

Go to top