Väder Milano

Vädret i Milano präglas av två egenskaper: värme förstås, men även fukt i form av både regn och dimma. Däremot faller inte mycket snö här. Låt oss titta på vädret i Milano månad för månad.

Vädret i Milano just nu

Dagstemp.Nattemp.Dygnsmedeltemp.Soltimmar per dagNederbörd per månadRegndagar
Januari5°c-2°c2°c670,0 mm11
Februari8°c0°c4°c870,6 mm11
Mars13°c3°c8°c989,7 mm13
April17°c7°c12°c1096,3 mm13
Maj22°c11°c16°c12114,9 mm15
Juni26°c15°c20°c1394,1 mm13
Juli29°c17°c23°c1372,8 mm10
Augusti27°c16°c22°c1298,5 mm12
September24°c13°c19°c1087,6 mm10
Oktober18°c8°c13°c8120,0 mm12
November11°c3°c7°c6109,1 mm14
December6°c-1°c3°c563,9 mm11

Källa: Foreca.se. Avvikelser kan förekomma.

Väder och klimat i januari

Årets kallaste månad är inte överdrivet kall i Milano. Alperna i norr skyddar Milano från kylan norrifrån, men det kan vara en fuktig kyla. Kika på väderprognosen innan du ger dig ut.

Väder och klimat i februari

Redan i februari är Milano tydligt mildare både dag och natt, och vad gäller nederbörd är februari faktiskt en av årets torraste månader, med 70,6 mm nederbörd i genomsnitt.

Väder och klimat i mars

Mars i Milano kännetecknas av behagligt svala dagar med medeltemperaturer kring 13 grader. Det går bra att sitta ute med en kopp kaffe, kanske med en elegant jacka.

Väder och klimat i april

I april byter dagarna karaktär. De blir ljumma och härliga, och med den spirande grönskan som uppmuntran är det väldigt härligt att göra långa promenader genom staden.

Väder och klimat i maj

Maj i Milano är som svensk högsommar. Med den skillnaden att det kommer mer regn än i Göteborg i oktober. Räkna med härlig värme avbruten av korta skyfall. Ta med paraply.

Väder och klimat i juni

Redan i juni kan väderprognosen för Milano bli riktigt ordentligt varm, men traditionen med plötsliga, överraskande skurar ärvs från maj, och Milano känns ibland nästan tropiskt.

Väder och klimat i juli

I juli infaller peaken av Milanos sommar, med medeltemperaturer på 29 grader. Det är inte riktigt lika hett som i Rom eller Neapel, i gengäld kan det bli ordentlig dimma.

Väder och klimat i augusti

Redan i augusti börjar sommarvärmen mildras något. Men det är mest en statistisk effekt, och känslan för en besökare är fortfarande en mycket varm sommarstad.

Väder och klimat i september

September i Milano är varm och skön utan att vara outhärdligt het. Och om september i norden är känt som en regnmånad, är september i Milano faktiskt en relativt torr månad.

Väder i Milano
Hösten i Milano är mycket behaglig.

Väder och klimat i oktober

Många nordbor upplever nog oktober i Milano som mycket, mycket behaglig och man slipper de dallrande heta sommardagarna. I gengäld är kvällarna inte så ljumma och sköna.

Väder och klimat i november

November i Milano är ungefär som i mars, men nu är känslan kanske en annan. Nu är det inte våren som är på ingång, utan vintern. Dygnsmedeltemperatur elva grader.

Väder och klimat i december

December i Milano är ungefär som januari. En tydlig men inte alls hård vinter. Det blir gärna minusgrader på nätterna, men inga snödrivor. December är årets torraste månad i Milano.

Billiga resor till Milano när det är fint väder

Att hitta en billig flygresa till Milano för att åka ner och njuta av det vackra vädret har blivit betydligt enklare tack vare vår genomarbetade sökmotor för flygresor. Genom att speca exakt vad du är ute efter och välja datum för avresa och hemresa får du en detaljerad bild av alla aktuella flygningar från alla ledande internetresebyråer och flygbolag. När allt stämmer är det bara att trycka på knappen och boka resan direkt i datorn eller telefonen.

Skavsta - Bergamo

No results

Arlanda - Malpensa

No results

Vanliga frågor om väder och klimat i Milano

Milano har ganska milda vintrar med mycket moln och dimma. Somrarna är varma, och dagsmedeltemperaturen toppar kring 29 grader i juli. Både vår och höst är tydligt avgränsade årstider i Milano, med behagliga temperaturer mellan 10 och 20 grader. Läget mellan hav och berg gör att det kommer en del nederbörd i Milano. På hösten, men framförallt på våren, med en topp i maj på 115 mm/månad i genomsnitt. Jämfört med Venedig är Milano både varmare och blötare, och även om somrarna inte är riktigt lika heta som i Rom eller Neapel, är Milano ändå en mycket varm sommarstad.

 • Hur är vädret i Milano?

  Milano är ofta varmt och skönt, men det kan vara en fuktig värme. Under Milanos varma dagar kommer det ofta en plötslig skur, och gatorna kan svepas in i ordentlig, klassisk Londondimma.

 • Hur mycket regnar det i Milano per år?

  Milanos årsnederbörd ligger på 1013 mm i genomsnitt. Det kan jämföras med 772 mm för ”regniga” Göteborg, 527 mm för Stockholm och Rom på 798 mm.

 • Hur varmt är det i Milano på sommaren?

  Det är ofta mycket varm i Milano på sommaren. Även om statistiken visar vissa skillnader mot till exempel Rom, är det svårt att avgöra när termometern visar 35 grader på eftermiddagen.

 • När är det som svalast i Milano?

  December och januari är de svalaste månaderna i Milano. Milano har en mild och fuktig vinter, men det är normalt sett minusgrader på natten.

 • Är det lätt att bränna sig i Milano?

  Ja, det är en uppenbar risk med den heta solen här nere. Och även när solen silas genom molnslöjor når tillräckligt mycket UV-strålning ner till marken för att orsaka solbränna.

 • Hur ostadigt är Milanos väder?

  Det är rejält ostadigt, faktiskt. Med sin position mellan havet och bergen är Mílano en riktig regnstad med betydligt mer nederbörd än både London och Göteborg.

 • Blir det ofta värmebölja i Milano?

  Liksom i andra städer på den här breddgraden är det inte ovanligt med perioder av förhöjd medeltemperatur. I juli månad ligger den normala dagsmedeltemperaturen på 29 grader, vilket redan i sig innebär värmebölja enligt svensk definition.

 • När är bästa tiden att besöka Milano?

  Enligt vår mening finns det ingen dålig tid för en resa till Milano. Men, okej, våren är ändå vår favorittid i Milano. Det är varmt och skönt utan att vara hett, och blomningen står i sin fulla prakt. Ta bara med ett paraply eller en tunn regnjacka mot skurarna.

Go to top