Shopping i Milano – prisvärda shoppingtips

När man säger shopping och Milano i samma mening tänker man kanske först på Galleria Vittorio Emanuele II, den berömda gallerian vid domen som har stått modell för många senare gallerior i Italien och världen. Här finns gott om fina och lyxiga butiker, men om man verkligen vill shoppa och inte bara titta, då finns det andra shoppinggator och varuhus i Milano som är väl så intressanta. Milano är ju inte bara lyx och haute couture, utan här kan du botanisera i många spännande affärer med mer humana prislappar, du kan roa dig med billig shopping i Milanos populära outlets, eller varför inte utforska Milanos spännande second hand-butiker.

ViaMonte Napoleone – shoppinggata i Milano
Via Monte Napoleone är tillsammans med Galleria Vittorio Emanuele II Milanos mest berömda shoppingstråk.

Shoppinggator i Milano

Hela bilden ryms inte här. Utbudet av shopping i Milano är enormt, och att gå på upptäcktsfärd är ju en del av tjusningen. Vi nöjer oss med att nämna två affärsgator som är våra favoriter när vi reser för att shoppa i Milano.

Via Manzoni

Under de senaste tjugo åren har shopping i Milano i hög grad handlat om Via Manzoni. Här öppnade Giorgio Armani sitt megastora Casa Armani under milleniets första skälvande år. Här hittar du Bottega del Cashmere, Mila Schön, Napapjri, Paul Smith, och många, många andra älskade  märken. Via Manzoni utgör den västra gränsen för Milanos omtalade moderektangel, Quadrilatero della Moda.

Corso Buenos Aires

Om man frågar efter Milanobornas egna tankar om shopping, finns det goda chanser att de nämner Corso Buenos Aires. Längs den här livliga gatan i nordöstra Milano trängs mer än 350 butiker och billiga outlets av alla sorter. Det du hittar här är inte i första hand elegant haute couture, utan det handlar om mer ”normala” kläder, alltså konfektion eller prêt à porter. Fina och härliga kläder som du faktiskt kan ha på dig. Här finns även second hand-butiker där du kan frossa i avlagda kläder från Milanos alla modetroll.

Varuhus i Milano

Varuhus har en särskild lockelse på den tillfälliga besökaren. Man får mycket shopping under ett tak, och ofta nog en tillhörande oas där man kan fika och vila fötterna mellan omgångarna.

La Rinascente

Det mest kända varuhuset i Milano är utan tvekan La Rinascente (”den återfödda”) centralt beläget vid Piazza Duomo. Det öppnade för 150 år sen och säga kunna erbjuda mer än 1500 olika varumärken. Tio vackra våningar fyllda med mode för kvinnor, män och barn; accessoarer, smycken och klockor; skönhet, design, mat, böcker, elektronik – bara det här huset räcker egentligen för en hel resa.

Coin

Med ett bra utbud av högklassiga och prisvärda kläder för män, kvinnor och barn är Coin ett populärt turistmål i Milano. Letar du efter den klassiska italienska stilen kommer du inte att bli besviken här, vare sig det gäller kläder, skor eller väskor. Restaurangen på översta våningen är charmig och en plats där du kan varva ner mellan första och andra varvet i detta eleganta varuhus vid Piazza Cinque Giornate.

Marknader i Milano

Milano är känt för sina loppmarknader som ofta återkommer varje vecka på en viss dag, eller en gång i månaden. Att gå på ”mercato” är ett riktigt folkligt och trevligt nöje, och med lite tur kan du hitta ett fint litet fynd att att med hem till Norden.

Fiera di Sinigaglia

Denna Milanos största marknad äger rum varje lördag nere på kajen vid Via Valenza, bakom metrostation Porta Genova. Glöm lyxen för en stund och traska i lugn och ro mellan båsen med kläder, antikviteter och prylar. Här kan du göra riktiga fynd för en liten slant, och under tiden som du roar dig med avslappnad shopping kan du njuta av de stämningsfulla omgivningarna.

Mercatone del Naviglio Grande

Sista söndagen i månaden går Milanos största antikmarknad av stapeln, marknaden vid stora kanalen. Här kan du låta dig sugas in i mystiken kring allt från gamla möbler till ovanliga smycken. Du kan utan problem tillbringa hela söndagen på den här enorma marknaden.

Piazzale Martini

En livlig och opretentiös gatumarknad med kläder och spännande tyger. Här kan du hitta ditt nya favoritplagg i stånden med väl bevarade second hand-kläder. Marknaden ligger precis norr om Giardino Francesco Rucci, österut från domen.

Penelope Flea Market

En hipp och välordnad loppmarknad med fokus på inredning, belysning och möbler (gärna stoppade). Loppmarknaden ligger i centralt läge vid Via Macedonio Melloni, en skön promenad från kvarteren kring domen. Hit kan du gå för att bara njuta av den upphöjda och smakfulla stilen.

Billig Shopping i Milano

Att kombinera en billig flygresa med billig shopping är ju alltid ett vinnande koncept. Här kommer ett par heta tips om du vill komma hem från Milano med nya, spännande ägodelar och en fortsatt stark ekonomi.

Il Salvagente

Bara för att det är billigt behöver det inte sitta illa eller vara av okända märken. På Via Fratelli Bronzetti nummer 16 kan du slinka in på Il Salvagente, en affär som har specialiserat sig på att sälja märkeskläder billigt. Hur då då? Jo, genom att köpa in kläder från säsongen innan och kläder med mindre skavanker – du ser dem knappt. Här kan du hitta billigare modeplagg från Armani, Fendi, Prada och andra.

Piazza Italia-butikerna

Piazza Italia är en kedja med butiker som säljer kläder av eget märke och till lågt pris. Här hittar du moderna och moderiktiga kläder för kvinna, man och barn, samt smarta accessoarer. En av Piazza Italias butiker hittar du vid metrostationen Assago, vid Milano Fiori.

Billiga shoppingresor till Milano

Det går att flyga riktigt billigt till Milano från flera olika flygplatser i Sverige, med eller utan byte. Billigast flygbiljetter hittar du ofta mellan 60–90 dagar före avresa – eller i sista minuten. Båda varianterna letar du enkelt upp med hjälp av vår sökmotor. Den samlar dagsfärsk information från alla ledande internetresebyråer och flygbolag och ger dig en väldigt tydlig prisjämförelse av de olika resalternativen. När du har hittat den bästa flygresan till Milano för dig och ditt sällskap, då är det bara att trycka på knappen och boka resan. Ha det så trevligt i Milano!

Skavsta - Bergamo

No results

Skavsta - Bergamo

Arlanda - Malpensa

No results

Arlanda - Malpensa

Vanliga frågor om shopping i Milano

En del av charmen med shopping i Milano, liksom i andra stora städer, är ju själva letandet. Utforskandet. Men även om vi besvarar en del vanliga frågor här, finns det fortfarande nästan lika mycket kvar att upptäcka på egen hand.

 • Var ska man shoppa i Milano?

  Det beror förstås på vad du är ute efter. Milano är kanske mest känt för sin lyxshopping, och den är centrerad kring Galleria Vittorio Emanuele II, Via Manzoni och ”moderektangeln”. För mer ”normal” shopping är Corso Buenos Aires ett riktigt Mecka.

 • Vad ska man handla i Milano?

  Kläder, förstås. Både märkeskläder från de allra finaste märken i världen och mer överkomlig konfektion, också av kända och omtyckta märken. Sedan design, smycken, klockor, gamla prylar – det är upp till dig.

 • Är det dyrt att handla i Milano?

  Om du vill är det inga problem att göra av med pengar i Milano. Världens modeindustri finns på plats, redo att låta dig investera i det senaste av det senaste inom mode. Men alla andra prisnivåer finns också företrädda, och i Milano kan du hitta både H&M och Zaras.

 • Är Milano bra för lyxshopping?

  Det finns knappt något bättre ställe än Milano för riktigt lyxig shopping. Både märkena och miljön är oslagbara, och du kan dessutom både bo och äta i stil och klass.

 • Var kan jag gå och shoppa med barnen i Milano?

  Med tanke på barnens korta promenadlökar är Milanos varuhus riktigt heta tips för barnfamiljen. Dels har du allting samlat på liten yta, dels finns det lugna och trevliga ställen där man kan dra sig undan och vila en stund, njuta av en nappflaska eller byta en blöja.

 • Hur är priserna i Milano jämfört med Sverige?

  Generellt sett upplevs Milano som något billigare än Sverige. Det är inga problem att hitta billig mat som ändå är mycket bra, och du kan shoppa riktigt billiga kläder. Självklart kan du även både äta och handla mycket, mycket dyrt, men det var ju inte frågan. (Med kronans nedgång senaste tiden har Milano blivit dyrare, tyvärr, precis som alla andra städer där man betalar med euro eller dollar. Å andra sidan blir Milano billigare igen när kronan går upp.)

 • Vad är unikt med Milanos shopping?

  Det unika är det otroliga utbudet av riktigt fina modehus. När du bara måste få lite Prada eller Armani eller Versace, är Milano helt enkelt förstahandsvalet. Inte minst om man betänker det utbud av modehusens sekunda varor eller plagg från tidigare säsong som bjuds ut till nedsatta priser.

 • Kommer jag att hitta det jag letar efter i Milanos affärer?

  Det korta svaret är ja. Det långa svaret är jaaa-a. Milano har ett mycket bra utbud. Njut av shoppingen i Milano!

Go to top