10 Prisvärda restauranger i Milano 2020 + Bonustips

Det kanske är orättvist av syditalienarna att kalla milaneserna för germaner, men nationalrätten cotoletta alla milanese är faktiskt ganska lik en hederlig wienerschnitzel. Men risotto, ossobuco och polenta är också typiskt för Milano och väldigt italienskt. När man väljer restaurang i Milano är det svårt att gå fel, det finns så många spännande restauranger i Milano. Här kommer ett litet urval för när det är dags att äta i Milano.

Prisvärda och bra restauranger i Milano
Milano är en stad med väldigt många bra restauranger.

Flygresors restaurangtips för mat i Milano

De är svårt att välja tio stycken av alla fina och trevliga restauranger i Milano, men efter en del intern debatt kommer vår lista här.

Trattoria da Pino

Till den här restaurangen går man för att äta traditionell, hemlagad milanesisk mat. Kliv in på en restaurang som är enkel på ett väldigt italienskt vis, inklusive pappersdukar, och där du får trängas med lokalbefolkningen. Men Milanoborna själva vet ju bäst, och de dras som alla andra till god mat och låga priser.

Var? Via Cerva, 14, 20122

Joia

En mycket bra och trevlig vegetarisk restaurang med tydlig orientalisk inriktning och mat av riktig gourmetklass. På den utsökta vinlistan hittar du alltid ekologiska alternativ, och läget norr om Indro Montanelli-parken gör att restaurangen är lätt att nå med en lagom promenad från stora delar av Milanos innerstad.

Var? Via Panfilo Castaldi, 18, 20124

Ristorante Cracco (eller Cracco’s)

Klassisk restaurang med milanesisk finmat av yppersta klass, vilket har renderat två stjärnor i Guide Michelin (när detta skrivs). Läget i den klassiska gallerian Vittorio Emanuele II är verkligen ingen nackdel för den som vill uppleva något mycket milanesiskt. Det här är inte en billig restaurang, och det är inte meningen heller.

Var? Corso Vittorio Emanuele II, 20121

Ristorante Don Carlos

Spännande och nyskapande blandning mellan traditionell italiensk mat och de orientaliska köken. Restaurangen är uppkallad efter Verdis opera med samma namn, och väggarna i lokalen pryds av bilder från operavärlden på La Scala. Belägen i femstjärniga hotellet Grand Hotel et de Milan och endast öppen vid middagsdags, dvs till strax före midnatt.

Var? Via Alessandro Manzoni, 29, 20121

Il Luogo di Aimo e Nadia

Två duktiga kockar (och makar) har gett namn åt restaurangen. Deras arbete med att hitta de bästa råvarorna och tillaga dem enligt konstens alla regler ger resultat. Restaurangen ligger en bit från dina favoritkvarter i Milano, men den är värd en extra resa. Ta bara metron till Bande Nere så återstår en uppfriskande promenad till restaurangen som har två Michelin-stjärnor (2019).

Var? Via Privata Raimondo Montecuccoli, 6, 20147

Piadineria Artigianale Pascoli

Som namnet antyder handlar restaurangen helt om piadinis – ett härligt flatbröd stekt i panna. Brödet viks på mitten och fylls med godsaker som parmaskinka, bresaola, mortadella, salami, lax eller you name it. Till denna enkla men delikata måltid tar du med fördel en halv flaska vin eller ett närproducerat ölmärke.

Var? Via Niccolò Paganini, 2, 20131

Trussardi alla Scala

Röda skinnmöbler, utsökt vinlista och bara en handfull råvaror – där har du det kreativa receptet för en väldigt spännande restaurangupplevelse. Som namnet antyder ligger Trussardi bra till när ni kommer ut från operan, redo för en riktigt god middag i Milano.

Var? Piazza della Scala, 5, 20121

Luini

På den här restaurangen kan du inte få något annat än panzerotti, men vilka panzerotti man äter här då! Om de vore mindre goda skulle ju de lokala gourmanderna inte flockas i och utanför lokalen. Panzerotti är ett slags friterade piroger från södra Italien, där man ofta håller dem i handen och äter medan man rör sig i folkvimlet.

Var? Via Santa Radegonda, 16, 20121

La Rinascente

Högst upp på sjunde våningen i varuhuset La Rinascente finns ett urval av trevliga restauranger som har en sak gemensam på menyn: alla bjuder på fin utsikt över Milanos gamla stad och katedralen. När detta skrivs hittar du till exempel mozarellabaren Obika här uppe – pizza och piatti gjord på den allra bästa buffelmozarellan.

Var? Via Santa Radegonda 3, Piazza Duomo, 20121

Hostaria Borromei

Restaurang i centralt läge och klassisk medelhavsmiljö. Här sitter ni på innergården i en byggnad från 400-talet, skyddade från solen av en grönskande pergola, precis som för 1500 år sen. Milanesiskt och italienskt kök som kretsar kring kött och fisk och säsongens råvaror. Speciellt trevligt på försommaren.

Var? Via Borromei, 4, 20123

Bonustips: Spännande restauranger i Milano just nu

Här gäller det restauranger som har fått extra mycket uppmärksamhet just nu. De kanske har något klimattänk, bollhav, roligt tema eller är annorlunda och spännande på vilket sätt som helst.

Muu Muuzzarella

”En kärleksförklaring till buffalomozzarellan”, deklarerar ägarna till den nyöppnade restaurangen. Traditionella napolitanska rätter har här skruvats ett snäpp vidare och fått en mer internationell karaktär – men hela tiden med mozzarellan mitt på scenen för att underhålla smaklökarna. Till och med dessertens cheesecake bygger på mozzarella. Närmaste metro: De Angeli.

Var? Via Raffaello Sanzio, 24, 20149

MASU

Italiens första japansk-filippinska restaurang har blivit en stor framgång. Prima råvaror, överkomliga priser, fräscha innovativa rätter som sushi och bläckfisk i adobo-sås. Färsk fisk och vänlig personal gifter sig här på nyöppnade MASU. Metro: Maciachini.

Var? Viale Stelvio, 72, 20159

Voce

På den här nyöppnade restaurangen i Milanos La Scala-kvarter möter maten konsten – kan det bli mer italienskt!  Här kan man avnjuta en lättare lunch eller en fin middag, i sällskap av en bokhandel, en stor glasvägg in till köket och en förnämlig konstsamling från renässans fram till 1800-talet. Ingång från Piazza della Scala.

Var? Piazza della Scala, 6, 20121

 

Billiga resor till Milano för att äta gott!

Det går att hitta väldigt billiga flygresor till Milano från Stockholm eller Göteborg och även från andra svenska flygplatser. Med tålamod och framförhållning och genom att använda vår eminenta sökmotor för flygresor borde du kunna planera en långhelg i denna moderna och historiska metropol där flygbiljetten till och från Milano inte kostar mer än en härlig middag i kvarteren kring Piazza Duomo.

Skavsta - Bergamo

No results

Skavsta - Bergamo

Arlanda - Malpensa

No results

Arlanda - Malpensa

Vanliga frågor om restauranger i Milano

Att äta på restaurang i Milano är förstås oftast en positiv och spännande upplevelse, men med lite språkförbistring och främmande kultur kanske man ibland ändå kan känna sig lite osäker. Här svarar vi på frågor om restaurangbesök i Milano.

 • Hur många restauranger finns det i Milano?

  Mer än vi har kunnat räkna. Inte bara är Milano en av de största städerna i ett av världens mest matälskande länder, dessutom skjuter man här mot rörligt mål. Restauranger i Milano startas upp och restauranger i Milano läggs ner, helt enkelt. Men det finns tillräckligt många restauranger i Milano. (Över 7000 enligt en annan sajt.)

 • Vad kostar mat i Milano?

  Med det breda utbudet av restauranger i Milano som nämndes i frågan innan kan du hitta den prisnivå som passar dig från gång till gång. Från billig och enkel snabbmat på Tram, när du känner för det, till dyrare än dyrt på den finaste Michelin-krogen (se nedan). Du kan få en mycket bra pizza för fem euro, och en underbar cappucino för en euro.

 • Vad äter man för mat i Milano?

  Det traditionella milanesiska köket är en mix av Italien och Tyrolen, och du kan utan problem ägna en hel vecka åt att njuta av pasta och tomatsås i olika variationer. Men i Milano kan du förstås hitta mat från i stort sett varenda ett av världens kök, inklusive det filippinska som vi berättar om längre upp.

 • Vilka är de mest intressanta restaurangerna just nu?

  På redaktionen har vi fastnat för den japansk-filippinska restaurangen MASU. Vi gillar D.O.T. som bjuder på smaskig ”gatumat” och den klassiska pizzerian Napiz. Sen är det förstås alltid extra spännande att gå på Michelin-krog, till exempel tvåstjärniga Enrico Bartolini.

 • Finns det svenska restauranger i Milano?

  Vi har Björk – Swedish Brasserie & Side Store på Via Panfilo Castaldi, 20. Där kan du njuta av klassiska svenska maträtter och ingredienser, som sill, västerbottensost och svenska köttbullar.

 • Vilka restauranger får man inte missa i Milano?

  Vi tycker att man ska se till att inta minst en måltid högst upp i La Rinascente, med utsikten över domen och kvarteren däromkring. Sen är en middag (eller lunch) i Galleria Vittorio Emanuele II en helt unikt milanesisk upplevelse som man minns länge.

 • Finns det många Michelin-restauranger i Milano?

  I skrivande stund finns det 17 restauranger i Milano som har minst en Michelin-stjärna (September 2019). Fyra tvåstjärniga och 13 enstjärniga. Det kan jämföras med Stockholm som har 10 totalt, men en av dem trestjärnig.

 • Dricksar man på restaurang i Milano?

  Det är inte emot reglerna att avstå från dricks. Dricksen är inräknad i notan, och det blir inte våldsamheter om man betalar det som står på nedre raden. Däremot är det förstås ändå fritt fram att dricksa till exempel 5-10 % om man är extra nöjd, ungefär som i Sverige.

Go to top