Väder och klimat i Dubrovnik

Dubrovnik är ett härligt resmål under hela året tack vare sitt trevliga medelhavsklimat. Somrarna är varma och det är också då som det är flest besökare i Dubrovnik. Den bästa perioden att besöka Dubrovnik är egentligen vår och höst. Då är det ofta behagligt väder, mestadels med solsken. Vintrarna är milda och man får då räkna med regn vissa dagar.

Vädret i Dubrovnik just nu

Dagstemp.Nattemp.Dygnsmedeltemp.Soltimmar per dagVattentemp.Nederbörd  per månadRegndagar
Januari7°c0°c4°c614°c142,8 mm13
Februari9°c1°c5°c714°c128,7 mm12
Mars12°c3°c8°c914°c117,1 mm13
April16°c7°c11°c1115°c109,1 mm13
Maj21°c11°c16°c1218°c84,3 mm11
Juni25°c14°c19°c1322°c70,4 mm10
Juli28°c17°c22°c1325°c50,3 mm8
Augusti28°c16°c22°c1225°c61,3 mm8
September24°c13°c19°c1023°c93,9 mm9
Oktober19°c9°c14°c821°c129,6 mm11
November13°c5°c9°c618°c175,8 mm13
December8°c1°c5°c516°c167,4 mm13

Källa: Foreca.se. Avvikelser kan förekomma.

Väder och klimat i januari

Januari är den kallaste månaden i Dubrovnik. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 4 grader, men det är inte ovanligt att temperaturen sträcker sig till 7 grader och uppåt på dagen. Januari är en av de regnigaste månaderna med 13 dagar med regn. Det är fortfarande bättre väder än på de flesta platser i Europa.

Väder och klimat i februari

I februari är det fortfarande milt väder i Dubrovnik. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 5 grader och den typiska dagstemperaturen är 9 grader. Det regnar något mindre än i januari, i snitt 12 dagar med regnskurar.

Väder och klimat i mars

I mars börjar våren märkas på riktigt i Dubrovnik. Dygnsmedeltemperaturen är 8 grader och på dagen är det ofta runt 24 grader. Väderprognosen för mars är att det regnar cirka 13 av dagarna.

Väder och klimat i april

April är med svenska mått mätt en varm månad i Dubrovnik. Dygnsmedeltemperaturen är 11 grader och på dagarna ligger temperaturen kring 16 grader. Det är ungefär lika lite regn som i mars, cirka 13 dagar.

Väder och klimat i maj

I maj börjar mängden turister sakta öka i Dubrovnik och temperaturen likaså. Dygnsmedeltemperaturen är 16 grader och på dagen går termometern över 21 grader. Räkna med skurar en tredjedel av tiden, men mängden regn blir allt mindre.

Badstrand i Dubrovnik
Under sommarmånaderna bjuder Dubrovnik på sol, värme och svalkande dopp i kristallklart vatten.

Väder och klimat i juni

I juni är det sommar i Dubrovnik. Dygnsmedeltemperaturen är hela 19 grader. På dagarna blir det ofta över 25 grader. Det regnar inte särskilt mycket i juni men räkna med att det kan förekomma skurar cirka 10 dagar på en månad.

Väder och klimat i juli

I juli är det högsäsong både för vädret och turismen i Dubrovnik. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 22 grader, vilket är mycket varmt. På dagarna kryper termometern lätt över 30 grader. I juli behöver du knappast titta på väderprognosen. Det är den månad som det regnar allra minst i Dubrovnik.

Väder och klimat i augusti

Augusti är nästan lika varm som juli. Dygnsmedlet ligger på 22 grader och du får räkna med temperaturer på 28 – 30 grader på dagen. Regn är sällsynt i augusti.

Billiga resor till Dubrovnik när det är fint väder

Trött på regn och slask? Flyg till Dubrovnik och njut av Medelhavets härliga väder! Vi på Flygresor hjälper dig att hitta de billigaste flygresorna till Dubrovnik. Du kan resa till Dubrovnik när som helst på året men billigast flyg hittar du på våren och på hösten. Då passar också väderprognosen de flesta smaker. Prova gärna vår prisbevakare så får du ett mail när det dyker upp riktigt billiga flygresor!

Arlanda - Dubrovnik

No results

Landvetter - Dubrovnik

No results

Väder och klimat i september

September är en behaglig månad i Dubrovnik med en dygnsmedeltemperatur på 19 grader. Om dagen kan det fortfarande vara över 30 grader ibland. Det regnar i snitt 9 dagar i september och skyfallen är något kraftigare än under sommaren.

Väder och klimat i oktober

Oktober är en behaglig månad att besöka Dubrovnik. Medeltemperaturen ligger på 14 grader. Om dagen kan det fortfarande vara en bit över 25 grader varmt. Det är sol och regnfritt i ungefär 19 dagar i oktober.

Väder och klimat i november

I november märks det att det blivit lite svalare – 9 grader i snitt även om det kan vara över 15 grader varmt på dagen. November är en av de regnigaste månaderna i Dubrovnik. Ändå kan du räkna med helt regnfritt drygt hälften av dagarna och solen tittar fram även vissa regniga dagar.

Väder och klimat i december

December och jul i Dubrovnik bjuder på 5 grader i medeltemperatur. Om dagarna är det faktiskt uppåt 10 grader ibland. Det är något mindre regn än i november. Du kan räkna med 45 procent solchans.

Vanliga frågor och svar om väder och klimat i Dubrovnik

Det är många som undrar hur vädret och temperaturen i Dubrovnik är. Vi svarar här på de vanligaste frågorna!

 • Hur är vädret i Dubrovnik?

  Dubrovnik har ett typiskt medelhavsklimat med skönt väder året om. Somrarna är varma och då regnar det minst. Många tycker att Dubrovnik har bäst väder under vår och höst.

 • Hur mycket regnar det i Dubrovnik per år?

  Det regnar knappt 1300 mm per år i Dubrovnik. På vintern regnar det sällan mer än hälften av tiden och på sommaren är det bara några få dagar per månad med regn.

 • Hur varmt är det i Dubrovnik på sommaren?

  Dygnsmedeltemperaturen är runt 25 grader på sommaren men det kan bli långt över 30 grader på dagen.

 • När är det som svalast i Dubrovnik?

  Januari är den svalaste månaden i Dubrovnik.

 • Är det lätt att bränna sig i Dubrovnik?

  Solen är stark i Dubrovnik, särskilt från april till och med augusti. Du bör definitivt använda solskydd, speciellt om du har känslig hy.

 • Hur ostadigt är Dubrovniks väder?

  Dubrovnik har ett behagligt klimat. På sommaren är regnskurarna få men under vår och höst blir de lite vanligare, men det är ändå mycket mer sol än regn. Under november och december är vädret som mest ostadigt.

 • Blir det ofta värmebölja i Dubrovnik?

  Somrarna är ofta mycket varma. Om du vill undvika värmebölja kan du resa i mars-maj eller september-oktober.

 • När är bästa tiden att besöka Dubrovnik?

  Många föredrar att besöka i mars-maj eller i september-oktober. Om du vill att det ska vara riktigt varmt och ifall du står ut med att det är lite mer folk på gatorna kan du åka i juni-augusti.

Go to top