Prisvärd shopping i Dubrovnik

Dubrovnik må vara litet och charmigt men här finns faktiskt en hel del shopping, även prisvärd sådan. Den bästa shoppingen i Dubrovnik gör du egentligen inte i varuhusen. Den typen av shopping hittar du lika gärna hemma. Istället är det de små butikerna med lokala hantverk, olivolja och lokaltillverkade slipsar och annat spännande som lockar. Är du modeintresserad finns det en konceptbutik i gamla stan där modebloggarna flockas.

Shoppinggata i gamla stan i Dubrovnik
Dubrovnik är en utmärkt shoppingstad med fina shoppinggator, populära marknader och varuhus.

Shoppinggator i Dubrovnik

Gamla stan är det naturliga stället att börja på om du vill shoppa i Dubrovnik

Stradun

Det första stället att prova på för shopping i Dubrovnik är Stradun, den vackra, breda gågatan som löper genom hela gamla stan. Detta är sedan länge stadens viktigaste gata och det ställe som de flesta besökare börjar utforska Dubrovnik på. Det finns olika slags affärer – från juveler till souvenirer. Utforska även butikerna i alla de gränder som ligger i anslutning till Stradun. Du kommer bland annat garanterat att hitta fina slipsar. Visste du att slipsen härstammar från Kroatien och att ordet ”kravatt” kommer från landets namn?

Var? Mitt i gamla stan i Dubrovnik.

Varuhus i Dubrovnik

Det finns flera varuhus i Dubrovnik. De är inte särskilt stora men du kan hitta det mesta i klädväg och annat smått och gott där.

DOC

Om du är ute efter märkeskläder och andra prylar är det till DOC i stadsdelen Lapad du bör bege dig. Denna shopping mall är Dubrovnikbornas favorit för trendig shopping. Förutom mode finns det en presentaffär, ett antal caféer och pizzerior här.

Var? Stadsdelen Lapad, 3 km från gamla stan.

Mercante

Mercante är ett litet shoppingcenter i stadsdelen Gruž. Här finns runt 20 butiker. Hit går du främst om du vill hitta kläder eller skor. I Mercante finns bland annat ett par jeansbutiker, en butik för bebisar och en affär med kvalitetsunderkläder från det inhemska märket Galeb. Kroatien har även en kostymtillverkare som heter Varteks som du hittar i detta varuhus. Om du är ute efter en kvalitetskostym har du chans att hitta det billigt här!

Var? 1,8 km nordväst om gamla stan i Dubrovnik.

Marknader i Dubrovnik

Ett av de bästa sätten att lära känna den lokala kulturen är genom att ta sig till en marknad. Dubrovnik har flera. Vandra bland stånden och njut av dofterna och synintrycken!

Marknaden i Gruž

Om du bor i lägenhet i Dubrovnik och vill laga lite mat själv bör du definitivt besöka marknaden i Gruž där traktens bönder samlas för att sälja sina lokalproducerade råvaror. Här blandas frukt och grönsaker i alla kulörer med blommor och doften av härliga kryddor. I närheten av grönsaksmarknaden ligger fiskmarknaden. Gruž ligger nordväst om gamla stan, i samma stadsdel som färjorna går ifrån. Vissa försäljare dyker upp klockan 06:30 men från 8:00 är marknaden i full gång fram till runt lunchtid, sommartid kan den vara öppen ända fram till klockan 15:00. Tips: kom i tid så att de bästa varorna inte hinner ta slut!

Var? Stadsdelen Gruž, 2,6 km från gamla stan.

Gundulićeva Poljana marknad

Det finns även en frukt- och grönsaksmarknad mitt i gamla stan. Gundulićeva Poljana är långt ifrån så stor som marknaden i Gruž men om du inte vill lämna gamla stan kan detta vara ett alternativ. Dessutom är ju omgivningarna i gamla stan oslagbara! Förutom frukt och grönt kan du ibland även hitta souvenirer och presenter, som till exempel lokaltillverkad olivolja, honung och lavendel.

Var? Gamla stan i Dubrovnik.

Marknaden i Lapad

Marknaden i Lapad ligger strax intill shoppingcentret DOC. Den liknar den populära marknaden i Gruž men är inte alls lika stor. Hit går lokalbefolkningen för att köpa sina råvaror. Om du hyr lägenhet i stadsdelen Lapad är det hit du ska gå för att inhandla färska grönsaker, frukt och fisk.

Var? Stadsdelen Lapad, 3 km från gamla stan.

Billiga Shoppingresor till Dubrovnik

Upplev Dubrovnik och shoppa loss i de små butikerna i gamla stan! Lokalproducerad olivolja, smycken och slipsar är bara några exempel på vad som går att hitta i denna medeltida stad. Hos oss på Flygresor hittar du lätt billiga resor till Dubrovnik. Lägg in ett larm i Prisbevakaren så får du ett mail när du kan hitta extra billiga flygresor!

Arlanda - Dubrovnik

No results

Arlanda - Dubrovnik

Landvetter - Dubrovnik

No results

Landvetter - Dubrovnik

Annan shopping i Dubrovnik

Om du tröttnat på shoppinggator, varuhus och marknader finns det även lite annorlunda shopping i Dubrovnik. Här är våra favoriter.

Museum Shop

Om du letar efter souvenirer som är något utöver de vanliga kan vi tipsa om Museum Shop, som ligger i anslutning till Rector’s Palace. Denna souvenirbutik har specialiserat sig på att ta fram välgjorda kopior av de föremål som finns i Dubrovniks museum. Köp med dig keramik i 1600-talsstil eller den typ av vackra juveler som Dubrovniks rikare befolkning använde för hundratals år sedan! I Museum Shop finns det även ett utbud av historieböcker och guideböcker.

Var? Gamla stan i Dubrovnik.

Maria Store

Vart går alla VIP-besökare, filmstjärnor, kändisar och modebloggare som besöker Dubrovnik? Jo, till Maria Store. Denna modebutik för kvinnor samlar några av de viktigaste och lyxigaste märkena inom modevärlden. Det är en konceptbutik med det allra bästa inom mode.

Var? Gamla stan i Dubrovnik.

Uje

Kroatien tillverkar en hel del olivolja. I butiken Uje säljs olivoljor från ön Brač som ligger ute i den kroatiska i skärgården. Här får du provsmaka olivolja innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa. Förutom olja hittar du även andra olivoljebaserade produkter och andra delikatesser.

Var? Gågatan Stradun i gamla stan i Dubrovnik.

Billig shopping i Dubrovnik

I Dubrovnik är det främst mat och boende som är billigt jämfört med i Sverige. Här är ändå ett par exempel på ställen där du troligtvis kan shoppa prisvärda produkter.

Minčeta

I Gruž finns ett litet shoppingcenter som heter Minčeta som har ett blandat utbud. Här hittar du mode, parfymer, skor och sportartiklar. Butikerna är i prisklass ”lagom” – det är varken ett lyx- eller budgetval. Här finns även en fiskebutik ifall du tänkt prova fiskelyckan i Dubrovnik!

Var? Stadsdelen Gruž, 2,1 km från gamla stan.

Downtown

Ett mycket litet shoppingcenter. Om det är skor, leksaker eller hygienartiklar du är ute efter finns det en affär för var och en av dessa kategorier från stora tyska butikskedjor här. Om du behöver just denna typ av produkter och råkar befinna dig i närheten kan det vara värt ett besök.

Var? Vukovarska Ulica, 1,8 km nordväst om gamla stan.

Vanliga frågor & svar om shopping i Dubrovnik

Har du funderingar kring shopping i Dubrovnik? VI har sammanställt de vanligaste frågorna och svaren!

 • Var ska man shoppa i Dubrovnik?

  Souvenirer och lokalt hantverk köper du bäst på gågatan Stradun eller i någon av de många gränderna i gamla stan. Om du är ute efter mode är tipset Maria Store i gamla stan (lyxprodukter) eller DOC i stadsdelen Lapad (andra märkeskläder).

 • Vad ska man handla i Dubrovnik?

  Några av de typiska sakerna att handla i Dubrovnik är lavendelprodukter, slipsar, juveler, likör/sprit och vin.

 • Är det dyrt att handla i Dubrovnik?

  I Dubrovnik finns det saker och presenter i alla prisklasser. Kläder och andra märkesprodukter kostar ungefär som i Sverige. Lokalproducerad mat och dryck kan vara billigare.

 • Vilka dagar finns det marknader på i Dubrovnik?

  Det finns marknader alla dagar utom på söndagar.

 • Var kan jag gå och shoppa med barnen i Dubrovnik?

  Bästa stället att shoppa med barnen är i gamla stan, inklusive längs gågatan Stradun.

 • Hur är priserna i Dubrovnik jämfört med Sverige?

  Prisskillnaden varierar beroende på typ av vara. Lokalproducerade produkter kan vara billigare än svenska motsvarigheter. Allt som har med mat och dryck att göra brukar också vara billigare. Kläder kostar ungefär lika mycket.

Go to top