Väder & klimat i Amsterdam

Funderar du på när det är som bäst att åka till Amsterdam – ur ett väderperspektiv? Amsterdam kanske inte är känt för sitt fantastiska väder, men för oss svenskar är det alltid en lättnad att komma hit. Amsterdam har nämligen ett mildare väder än Sverige, trots stadens närhet till Nordsjön och Atlanten. Här går vi igenom hur vädret brukar vara i Amsterdam – månad för månad.

Vädret i Amsterdam just nu

Dagstemp.Nattemp.Dygnsmedeltemp.Soltimmar per dagVattentemp.Nederbörd per månadRegndagar
Januari5°c0°c2°c36°c67,4 mm19
Februari5°c0°c3°c55°c45,7 mm13
Mars8°c2°c5°c86°c59,7 mm18
April12°c4°c8°c108°c48,3 mm14
Maj16°c8°c12°c1211°c51,9 mm14
Juni19°c10°c15°c1314°c60,7 mm14
Juli21°c12°c17°c1217°c71,2 mm14
Augusti21°c12°c17°c1118°c70,0 mm14
September18°c10°c14°c917°c75,0 mm16
Oktober14°c7°c11°c614°c82,3 mm16
November9°c4°c6°c311°c88,3 mm20
December6°c1°c4°c28°c80,3 mm19

Källa: Foreca.se. Avvikelser kan förekomma.

Väder & klimat januari

Januari är en av Amsterdams kallaste månader, det är ofta frost på natten. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 5 grader och det regnar cirka 19 dagar.

Väder & klimat februari

I Amsterdam är februari en relativt torr månad, men det är fortfarande kallt. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 5 grader och det regnar cirka 13 dagar.

Väder & klimat mars

I mars börjar det bli varmare, och i slutet av månaden börjar tulpanerna blomma. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 8 grader och det regnar cirka 18 dagar.

Väder & klimat april

April är en utmärkt månad att besöka Amsterdam. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 12 grader och det regnar cirka 14 dagar.

Väder & klimat maj

Nu är våren här, maj är en av Amsterdams soligaste månader. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 16 grader och det regnar cirka 14 dagar.

Väder & klimat juni

Sommarvädret i Amsterdam är behagligt, och bjuder på både sol och regn. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 19 grader och det regnar runt 14 dagar.

Väder & klimat juli

I juli är det högsäsong att resa till Amsterdam, nu kan du njuta av sol och sommarfestivaler. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 21 grader och det regnar runt 14 dagar.

Väder & klimat augusti

I augusti är havstemperaturen som varmast, vattnet är runt 18 grader. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 21 grader och det regnar cirka 14 dagar.

Amsterdam sol
Amsterdam har ett mildare väder än Sverige, sommaren är behaglig och vintern är inte lika kall som i Sverige.

Väder & klimat september

Sommarvärmen dröjer kvar i Amsterdam, men det regnar något mer än under sommaren. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 18 grader och det regnar cirka 16 dagar.

Väder & klimat oktober

Hösten anländer till Amsterdam i oktober med svalare temperaturer och omväxlande väder. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 14 grader och det regnar cirka 17 dagar.

Väder & klimat november

November är Amsterdams blötaste månad, en utmärkt tid för museibesök. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 9 grader och det regnar cirka 20 dagar.

Väder & klimat december

I december kan du förvänta dig en del regn och frost i Amsterdam. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 6 plusgrader och det regnar cirka 19 dagar.

Billiga resor till charmiga Amsterdam

Att resa till Amsterdam är alltid uppiggande – här väntar inspirerande upplevelser och möten. Mars är den billigaste månaden att resa till Amsterdam, men vi ser till att du hittar billiga resor hit året om. När du använder vår sökfunktion går vi igenom resor från över tusen flygbolag och samlar de som stämmer överens med dina önskemål. På så sätt kan du alltid vara säker på att du får det billigaste alternativet, när du än väljer att resa.

Arlanda - Schiphol

No results

Landvetter - Schiphol

No results

Vanliga frågor och svar om väder och klimat i Amsterdam

Undrar du hur vädret kommer att påverka din resa till Amsterdam? Eller vilken som är den bästa perioden att resa hit? Då har du hittat helt rätt! Här besvarar vi frågor om Amsterdams väder och klimat så att det ska bli lättare för dig att planera din resa – och vad du ska packa. Trevlig resa!

 • Hur är vädret i Amsterdam?

  Amsterdam har ett typiskt kustklimat med omväxlande väder. Någon även som präglar vädret är vindarna från Atlanten.

 • Är Amsterdam en regnig stad?

  Ja, i genomsnitt regnar det ca 800 millimeter per år i Amsterdam. Det kan jämföras med Göteborgs 775 millimeter nederbörd och Stockholms 510 millimeter.

 • Hur ostadigt är Amsterdams väder?

  Amsterdam har ett omväxlande väder. Det innebär att en vanlig dag kan präglas av både solsken och regnskurar.

 • Hur varmt är det i Amsterdam på sommaren?

  Du kan räkna med temperaturer kring 20 grader under sommarhalvåret.

 • Är solen stark i Amsterdam?

  Ja, den är en aningen starkare än i Sverige. Tänk på att använda solskydd.

 • Hur ofta snöar det i Amsterdam?

  Det händer att det snöar under vinterhalvåret men det är inte särskilt vanligt.

 • Är det kallt i Amsterdam på vintern?

  Amsterdams vintrar är en aningen mildare än de svenska. Det brukar vara några plusgrader på dagen som sedan sjunker till runt 0 grader på natten.

 • När är bästa tiden att besöka Amsterdam?

  Åk hit i april för att få uppleva tulpanblomningen, dock är vädret mer stabilt från maj till augusti.

Go to top