Prisvärd shopping i Tokyo

Tokyo är en spännande plats på många sätt och vis, inte minst när det gäller shopping. I denna megalopolis kan du hitta exakt allt du kan tänka dig. Oavsett om du letar efter mode, billig elektronik, souvenirer, hantverk eller antikviteter finns det här. Sök bland myllret på Tokyos shoppinggator, ta dig till något av de stora varuhusen eller utforska en marknad i Tokyo!

Shopping Tokyo
I Tokyo finns allt du kan tänka dig, den enorma staden erbjuder bland annat shoppinggator, marknader och varuhus.

Shoppinggator i Tokyo

Det finns en mängd spännande shoppinggator och shoppingdistrikt i Tokyo. Vissa områden känns nästan som en stad i staden. Här är tre tips!

Ginza

För många är shopping i Tokyo detsamma som shopping i Ginza. Hit går du om du är intresserad av lyxiga märken och glamour. I Ginza-distriktet ligger varuhus som Mitsukoshi, Ginza Six och Dover Street Market. Bland all lyx finns även en del butiker med smalare utbud, konst och till och med hantverk. I Ginza hittar du bland annat butiker som Bvlgari, Dior, Fendi, Furla och Saint Laurent. Det finns även lite billigare butiker som Zara och Uniqlo.

Var? Centrala Tokyo

Shinjuku

Shinjuku är ett av Tokyos mest intensiva shopping- och nöjesdistrikt. Ta dig till Shinjuku-stadion och utforska området i närheten. Här hittar du butiker från flera av de stora märkena som till exempel Chanel, Lacoste, Uniqlo och Luis Vuitton. Det finns dessutom flera varuhus och elektronikbutiker i området, inklusive vissa butiker som säljer outletvaror till låga priser.

Var? Shinjuku, Tokyo

Harajuku

Harajuku är mer än en shoppinggata, det är ett shoppingområde. I denna del av Tokyo samlas stadens hipsters och trendiga invånare. Vintage blandas med haute couture. På Takeshita-dori flockas tonåringar från hela Japan. Laforet har coola märken som sticker ut från mängden. På gågatan Cat Street finns en blandning av butiker. I Omotesando ligger varuhuset Omotosando Hills (se nedan). I närheten av gatan Omotesando finns en hel del second hand-butiker.

Var? Shibuya, Tokyo

Akihabara

Japan har gjort sig känt för sina uppfinningar och sin elektronik. Akihabara är egentligen mer än en shoppinggata. Det är ett shoppingdistrikt med mängder med spännande elektronikbutiker. I detta område hittar du allt från små butiker till stora varuhus. Tycker du om tv-spel, datorspel, manga och anime kommer du att ha kul i Akihabara. Missa inte Radio Kaikan, ett leksakshus med tio våningar.

Var? Taito, Tokyo

Varuhus i Tokyo

Det finns gott om varuhus i Tokyo. Varje stadsdel har flera stora varuhus där du hittar det mesta.

Mitsukoshi

Mitsukoshi var Japans första köpcentrum då denna benämning infördes 1904. Varuhuset Mitsukoshi hävdar dock att man har rötter ända från 1673. Det är ett av Tokyos kändaste shopping center. Själva byggnaden klassas som historisk byggnad vilket ger hela varhuset en speciell atmosfär. Förutom mode och accessoarer finns det även ett utbud av Kimonos och japansk konst.

Var? Ginza, centrala Tokyo

Odaiba

Odaiba är en konstgjord ö nära Tokyo centrum. Där ligger flera varuhus som du kan utforska. Aqua City Odaiba har 140 butiker, bio och andra nöjen. Hit går du för att shoppa kläder, skor, leksaker och smink. I varuhuset Tokyo Craft Town hittar du hantverk av olika slag. DiverCity Tokyo Plaza har en enorm robot utanför entrén. På detta varuhus hittar du kedjor som H&M, Uniqlo, Adidas, Lacoste med flera. Varuhuset Venus Fort är designat i renässansstil och bjuder på olika modemärken. Här finns även en outlet.

Var? Odaiba, Tokyo hamn

Dover Street Market

Dover Street Market är ett varuhus i Ginza som har mängder med nyskapande modemärken. Det är Kawakubo Rei från Comme des Garçons som står bakom varuhuset. På Dover Street Market kan du utforska sju våningar med spännande mode. Är du nyfiken på vad japanska modeskapare har att erbjuda hittar du även en hel del sådant här.

Var? Ginza, centrala Tokyo

Roppongi Hills

Roppongi Hills är inte bara en shopping mall. Det är som en stad i staden. Roppongi Hills har restauranger, bostäder, kontor, ett konstmuseum och ett hotell. Här finns även biograf. Själva varuhuset Roppongi Hills har över 200 affärer, restauranger och caféer. Hit går du om du vill shoppa mode, accessoarer eller inredningsdesign.

Var? Roppongi, centrala Tokyo

Omotesando Hills

Omotesando Hills är ett shoppingcenter i stadsdelen Omotesando. En rolig detalj med detta lyxiga shoppingcenter är att ”endast” 6 av de 12 våningarna är ovan jord. Shoppingsugna har den berömde arkitekten Tadao Ando att tacka för en speciell shoppingupplevelse. På Omotesando Hills hittar du märken som exempelvis Balmain, Adore, Valentino, Chloé och Y-3. På Omotesando Hills kan du även utforska lite mindre kända märken från designers som är på väg att etablera sig i den internationella modevärlden. På andra sidan gatan hittar du märken som Luis Vuitton och Burberry med mera.

Var? Shibuya, Tokyo

Seibu Shibuya

Seibu Shibuya är ett av Tokyos största shoppingcenter. På de 12 våningarna finns det mesta inom mode, hushållsapparater och mat. Det är en populär shopping mall som har runt 70 miljoner besökare varje år. Här hittar du märken som Muji, Loft, Luis Vuitton, Paul Smith, Max Mara, Michael Kors, Kenzo och Vivienne Westwood. Givetvis finns även restauranger med sushi och annan japansk mat.

Var? Shibuya, Tokyo

Marknader i Tokyo

Egentligen är Tokyo inte särskilt känt för sina marknader men det finns ett par trevliga ställen att besöka.

Nakamise Shopping Arcade

Utanför templet Senso-ji finns en stor gatumarknad. På Nakamise hittar du 89 olika stånd. Namnet ”Nakamise” används historiskt sett för marknader som ligger utanför tempel i Japan. Just denna marknad härstammar från slutet av 1600-talet. På den tiden var ett villkor för att få sälja på marknaden att man skulle städa templet. Vad hittar man på Nakamise idag? Allt möjligt och ofta billiga saker. Vykort, tavlor, kimonos, flip flops, matpinnar, solfjädrar och snacks är bara några av sakerna du hittar här. Ska du köpa souvenirer eller små presenter är detta en utmärkt marknad.

Var? Utanför templet Senso-ji, Taito, Tokyo

Hanazono-jinja Flea Market

Nästan varje söndag är det loppmarknad utanför Hanazono-jinja-templet i Shinjuku. Denna lilla marknad fokuserar på antikviteter, konstverk och prydnadssaker. Du hittar även samlarobjekt som frimärken och mynt på denna marknad. Mycket av det som säljs är förvisso inte alltid antikt i sin rätta bemärkelse. Om du är ute efter souvenirer kan ett besök till denna marknad kanske vara roligare än att köpa något som är massproducerat.

Var? Utanför Hanazono-jinja-templet, Shinjuku, Tokyo

Billig shopping i Tokyo

En bit utanför Tokyo finns outlets som bjuder på extra billig shopping. Här är några tips:

Mitsui Outlet Park Makuhari

I Tokyos östra utkant ligger en outlet från en outletkedja som är välbekant för många asiatiska shoppingentusiaster. På Mitsui Outlet Park hittar du mänger av märken som säljer ut sina varor till fabrikspriser. Bland de märken som finns i denna outlet hör Nike, Adidas, Reebok, GAP, Lego, New Yorker, Triumph, Michael Kors och Furla. Det finns även restauranger och kaféer på denna outlet. Du tar dig lätt ut till Mitsui Outlet Park på 30 minuter med tåg från Tokyo Station.

Var? Östra Tokyo

Mitsui Outlet Park Iruma

I västra delen av Tokyo hittar du en annan outlet från Mitsui-kedjan. Den känns inte lika lyxig som den i Makahuri men har ett stort utbud av butiker, runt 210 närmare bestämt. På denna outlet hittar du mode, främst från internationella klädmärken. Det finns även accessoarer och annat. Blir du fikasugen eller hungrig finns det 23 caféer och restauranger att välja bland! Ta tåget från Ikeburo-stationen och kliv av vid Irumashi. Resan tar runt en timme.

Var? Västra Tokyo

Shisui Premium Outlet

När du är i Japan kanske du vill shoppa japanska märken. På Shisui Premium Outlet hittar du japanska märken som exempelvis Zucca, Earth Music&Ecology, Agnes B. Voyage och Beams. Till och med restaurangerna på denna outlet är i japansk stil! Du tar dig enklast till Shisui Premium outlet med buss från Tokyo Station. Resan tar cirka 50 minuter. Detta outlet ligger på vägen ut till Tokyos Narita-flygplats.

Var? Östra Tokyo

Billiga shoppingresor till Tokyo

Vill du också utforska Tokyos spännande shopping? Det är billigare än vad många tror att flyga till Tokyo ifall du reser på rätt tid på året. Billigast biljetter till Tokyo hittar du mellan januari och april samt mellan september och november. Däremot är det lite dyrare kring jul och nyår och på sommaren. Det finns inga direktflyg till Tokyo från Sverige men flygförbindelserna är ändå goda. Många väljer att flyga via Helsingfors, Köpenhamn eller Peking. Med Flygresor hittar du snabbt billigt flyg till Tokyo. Prova även gärna vår prisbevakare för att få ett larm per e-post när biljetterna blivit billigare!

Arlanda - Narita

No results

Landvetter - Narita

No results

Vanliga frågor & svar om shopping i Tokyo

Du har kanske funderingar kring shopping i Tokyo? Här sammanställer vi svar på de vanligaste frågorna!

 • Var ska man shoppa i Tokyo?

  Ginza, Shinjuku och Harajuku är populära shoppingdistrikt i Tokyo. Elektronik hittar du bäst i området Akihabara.

 • Är det dyrt att handla i Tokyo?

  Det beror på vad du ska handla – många saker ligger på ungefär samma prisnivå som i Sverige. Köper du produkter från Japan är det ofta billigare, speciellt om du handlar med tax free.

 • Vad är billigt att shoppa i Tokyo 2020?

  Det är billigt att shoppa japansk kosmetika, kameror och japanska klockor. Dessutom är det billigt att shoppa souvenirer, begagnad manga och spelkonsoller i Tokyo 2020.

 • Vad ska jag köpa i Tokyo?

  Köp kimono, köksknivar, japanskt porslin, textil och japanska leksaker. Du kan även köpa pennor, handgjort papper, japansk whisky, kosmetika, kameror och klockor.

 • Hur är priserna i Tokyo jämfört med Stockholm?

  Priserna för många varor är ungefär som i Stockholm men det beror mycket på vad du ska köpa. Japanska varor är ofta billigare, speciellt om du köper på tax free.

 • Vad är unikt med Tokyos shopping?

  Du hittar många japanska produkter inom kosmetika, elektronik och mode som inte går att hitta i Sverige.

 • Innebär valutan i Japan billig shopping?

  Värdet för den japanska valutan Yen i förhållande till kronan ändras hela tiden. Ta en titt på växelkursen och jämför med tidigare kurser!

Go to top