Prisvärd shopping i Rom

Shopping i Rom kan innebära mycket. Det finns en enorm variation på utbudet. På Roms shoppinggator hittar du allt från second hand till de lyxigaste kläderna och accessoarerna från kända italienska designers. Ofta hittar man den bästa shoppingen i Rom någonstans mellan dessa två extremer.

Via del Corso
Via del Corso är den mest berömda shoppinggatan i Rom. Den sträcker sig 1,5 kilometer och erbjuder ett flertal olika butiker för alla smaker.

Shoppinggator i Rom

Det finns många spännande shoppinggator i Rom. Många av dem är ganska nischade vilket gör att när du väl hittat ”din” shoppinggata kan du stanna där länge.

Via del Corso

Vid Piazza Venezia börjar Roms mest berömda shoppinggata, Via del Corso. Den sträcker sig i 1,5 kilometer norrut fram till Piazza del Popolo. För dig som gillar shopping finns det tillräckligt med butiker för att tillbringa en hel dag här. Via del Corso har märken som passar de flesta smaker med fokus på de större märkeskedjorna. Vi hittade bland annat Fossil, Sephora, H&M, Zara, Foot Locker, Calvin Clein, Guess, Diesel och Puma på denna shoppinggata. På Via del Corso finns även två gallerior.

Var? Mellan Piazza Venezia och Piazza del Popolo, centrala Rom

Via Condotti

Via Condotti är en tvärgata till Via del Corso. På denna shoppinggata samlas Roms lyxigaste märken. Vill du hitta de finaste designkläderna och accessoarerna är det definitivt här du ska börja. Här hittar du bland annat butiker från Gucci, Armani, Max Mara, Bulgari och Prada. I hörnet där gatan byter namn till Largo Carlo Goldoni ligger Fendis huvudbutik. Greppa ett stadigt tag om plånboken för det är nästan omöjligt att förbli likgiltig inför modet på Via Condotti!

Var? Mellan Piazza di Spagna och Via del Corso

Via del Boschetto

På Via del Boschetto hittar du många småbutiker med hantverk. Stadsdelen Monti som gatan ligger i är populär bland konstnärer. Följaktligen finns flera ateljéer i området. Fynda bland handgjorda juveler och accessoarer! Letar du efter handväskor eller skor av det äldre snittet? Då ska du besöka Via del Boschetto. Här finns nämligen en hel del vintage-kläder och retro design.

Var? Stadsdelen Monti, centrala Rom

Via Borgognona

Via Borgognona är en parallellgata till lyxgatan Via dei Condotti. Det är en trevlig liten gågata som även den har lyxiga märken som till exempel Gucci och Balenciaga. Denna shoppinggata bjuder även flera lite mindre kända designbutiker. Här ligger dessutom COS och & Other Stories.

Var? Centrala Rom, nära Piazza di Spagna

Via Cola di Rienzo

Om du vill uppleva en bra shoppinggata som nästan kan jämföras med Via dei Corso men utan turister ska du ta dig till Via Cola di Rienzo. Denna shoppinggata ligger strax utanför Vatikanstaten. På Via Cola di Rienzo hittar du butiker som exempelvis Zara, Max Mara, Guess, Tiffany & Co, Michael Kors och Nike Store.

Var? Mellan Vatikanstaten och floden Tibern, Rom

Varuhus i Rom

Rom är egentligen en stad där shoppinggatorna dominerar men det finns även ett par utmärkta varuhus som du inte får missa.

Coin

Coin är ett av Roms bästa varuhus. Ja, egentligen är det inte ett utan flera varuhus. Coin finns på sju platser i Rom, bland annat på Via Cola di Rienzo utanför Vatikanstaten och vid Termini. Hit går du om du vill hitta lite lyxigare men ändå prisvärda märken. Coin har även inredning (Coincasa) samt smink och skönhetsprodukter.

Var? Olika platser i Rom

La Rinascente

La Rinascente är Roms kanske mest kända shopping mall. Den nuvarande utformningen är dock ganska ny efter att varuhuset flyttat för några år sedan. På La Rinascente hittar du det mesta. Det är mycket mode förstås men även juveler, klockor, inredning och delikatesser. Gillar du designerkläder kan du se fram emot det utmärkta utbudet av både små och stora märken som finns här.

Var? Via del Tritone 61

Marknader i Rom

Rom är känt för sina antikviteter, sin retro-stil och vintage. Det känns därför naturligt att hitta flera bra marknader i Rom.

Loppmarknaden i Porta Portese

Varje söndag från klockan 6 till cirka 13-14 är det loppmarknad i Porta Portese. Markanden ligger i den södra delen av den bohemiska stadsdelen Trastevere och i närheten av floden Tibern. I Porta Portese hittar du antikviteter, juveler, möbler och vintage-kläder. Det går även att hitta gamla klistermärken och affischer på denna marknad. Bland annat. Detta är en av de största loppmarknaderna i Rom.

Var? Piazza Ippolito Nievo, Rom

Via Sannio loppmarknad

Om du vill gå på loppmarknad men inte vänta till söndag kan du gå till Via Sannio. Denna loppmarknad är öppen varje morgon från klockan 8 förutom på söndagar. Den är inte riktigt lika populär som Porta Portese men det finns gott om prylar. Det är dock en blandning mellan begagnat och nya och billiga saker.

Var? Market, Via Sannio, Rom

Mercato Trionfale

Mercato Trionfale är Roms största matmarknad. På denna marknad finns 270 olika stånd med specialiteter från hela Italien. Dofterna och synintrycken är fantastiska. Shoppa parmaskinka, parmesanost och andra delikatesser! Många försäljare låter dig gärna prova innan du handlar. Här finns även frukt och grönt av alla möjliga slag.

Var? Strax norr om Vatikanstaten

Billig shopping i Rom

Rom är känt för sin retro-stil och vintage. Det finns flera billiga butiker, second hand-butiker och outlets i Rom.

Piazza Vittorio Emanuele

Om du är ute efter billig shopping i Rom är området kring Piazza Vittorio Emanuele ett bra ställe att leta på. Här hittar du många små butiker med diverse innehåll. På de omkringliggande gatorna finns mode av olika slag och en del lågprisvaruhus. Särskilt känt är området för sina prisvärda skor.

Var? I närheten av Piazza Vittorio Emanuele

Designer Outlet Castelromano McArthurGlen

Detta designer outlet ligger cirka 25 kilometer söder om Rom, mitt ute på landsbygden. När du börjar tro att du hamnat fel är du framme. Är du ute efter designermärken kommer du att trivas på detta outlet. Bland märkena hittar du bland annat Hillfiger, Carpisa, Superdry, Bottega Verde, Furla, Levi’s och Burberry.

Var? 25 km söder om Rom. Det finns buss från centralstationen Termini

OVS

OVS är ett italiensk varuhus med mode för dam, herr, barn och baby. Kedjan har över 900 butiker i Italien. I Rom finns OVS på flera platser. Här finns både det egna märket och många välkända italienska märken. Priserna på OVS brukar vara riktigt bra. Förutom kläder finns även skor och inredning på OVS.

Var? Via del Tritone och andra platser i Rom

Billiga shoppingresor till Rom

Varför inte ta en lång-weekend i Rom och shoppa loss? Rom är känt för sitt lyxiga mode men även för sitt utbud av retro och vintage-kläder. Det går att hitta billigt flyg till Rom under hela året. Det är som billigast att flyga januari till april och i augusti till december. Med Flygresors sökmotor kan du lätt hitta billiga flygresor till Rom. Prova vår prisbevakare så får du ett meddelande per e-post när flygpriserna är ännu billigare!

Arlanda - Fiumicino

No results

Landvetter - Fiumicino

No results

Vanliga frågor & svar om shopping i Rom

Shopping i Rom är en spännande upplevelse. Det finns så mycket att upptäcka! Vi har sammanställt svar på de vanligaste frågorna om shopping i Rom.

 • Var ska man shoppa i Rom?

  Via del Corso är den största shoppinggatan. På Via Conto hittar du de lyxigare märkena och på Via del Boschetto finns hantverk och second hand. Varuhusen Coin och La Rinascente är populära. Marknaden Porta Portese på söndagar är den största.

 • Vad ska man handla i Rom?

  Handla italienska skor, hantverk, en läderväska, mode, vintage-kläder, delikatesser och keramik.

 • Är det dyrt att handla i Rom?

  Det mesta i Rom är mellan 5 och 10 procent billigare än i Sverige.

 • Vad är billigt att shoppa i Rom 2020?

  Det är billigt att shoppa produkter av kvalitetsläder och vintagekläder i Rom 2020.

 • Vad ska jag köpa i Italien?

  Köp sådant du inte hittar så lätt hemma: speciella vintagekläder, juveler och mode från små italienska designers. Det finns även mängder med spännande delikatesser från Italien.

 • Hur är priserna i Rom jämfört med Stockholm?

  Priserna i Rom är ungefär 5 till 10 procent lägre än i Stockholm.

 • Vad är unikt med Roms shopping?

  Rom och Italien är känt för sina många designers vars butiker du givetvis hittar i Rom. Dessutom är Rom känt för sin retro-stil och sina vintage-kläder.

 • Innebär valutan i Italien billig shopping?

  Italien använder Euro. När euron är billig jämfört med kronan är shoppingen billig i Italien.

Go to top