10 Prisvärda restauranger i Rom

Alla känner nog till det italienska köket. Vem uppskattar inte lite pasta och pizza emellanåt? Men egentligen är den italienska mat vi äter i Sverige en grov förenkling av hur det ser ut i Italien. Italiensk mat är ofta enkel, med bra råvaror och mycket variation. Det är också stor skillnad på maten beroende på var i Italien du befinner dig.

Restaurang i Rom
I Rom finns det flera spännande restauranger som bjuder på härliga smaker. Här finns maträtter gjorda på färska och naturliga ingredienser.

Flygresors restaurangtips för mat i Rom

I Rom sammanstrålar smakerna och traditionerna från hela Italien. Att gå ut och äta i Rom är prisvärt, mysigt och otroligt gott! Vi tipsar här om de bästa och mest prisvärda restaurangerna i den italienska huvudstaden.

Vulio

Vulio serverar italiensk snabbmat med finess. Denna lilla restaurang bereder härliga smörgåsar med färska råvaror av hög kvalitet. Tänk dig parmaskinka, mortadella, parmesan, olivolja, färsk basilika, soltorkade tomater, röror och kapris. Ett perfekt ställe att titta in på kring lunch för att köpa en lunchmacka. Varför inte ta med dig smörgåsen och sätta dig i en park i närheten?

Var? Via degli Scipioni, 55, 00192

CiPASSO Vineria Bistrot

Cipasso kombinerar vin och utsökta rätter på ett sätt som fått nästan 1 500 gäster på Tripadvisor att ge betyget 5 av 5 möjliga. Det är en restaurang som fungerar lika bra för lunch som middag. Mycket av det som serveras är i form av småportioner som passar perfekt i kombination med vin.

Var? Via dell’Orso, 71, 00186

Mimi e Coco

Italiensk husmanskost hittar du på Mimi e Coco. Här finns pastarätter, risotto, sallader och olika potatisrätter till bra priser. Det är dessutom riktigt mysigt i den lilla restaurangen. Ägaren har egentligen två restauranger. En ligger i centrala Rom, den andra i den bohemiska stadsdelen Trastevere. Bägge är bra.

Var? Via del Governo Vecchio, 72, 00186

Sfiziarte – The Art of Food

Vill du äta något snabbt, billigt och enkelt men ändå nyttigt? Då kommer Sfiziarte att göra dig glad! Detta lilla hak har förvånansvärt mycket på sin meny. Kötträtter, fisk, skaldjur och vegetariskt. Menyn är handskriven. Vi ser det som ett gott tecken på att man bara serverar mat med dagsfärska råvaror.

Var? Via Leone IV, 101, 00192

El Maiz Roma

Allt i Rom är givetvis inte italienskt. På El Maiz Roma serveras exotisk mat från Venezuela. Maten är vällagad och annorlunda. Konceptet är street food. Bra mat i enkel förpackning. Billigt är det också. På El Maiz äter du dig mätt för under 10 euro!

Var? Via Tolemaide, 16, 00191

Pizza E Mozzarella

Vilken är Roms bästa pizzeria? Det är det nog ingen som vet. Utbudet är enormt. Oavsett om du frågar turister eller Romborna finns viss chans att de nämner Pizza E Mozzarella. Denna lilla pizzeria nära Pantheon serverar pizza i små fyrkantiga bitar. Kombinera olika pizzasorter och njut!

Var? Via del Piè di Marmo, 32, 00186

Tree Charme Parliament

Restaurang Tree Charme tillhör ett hotell med samma namn. Det hindrar dig inte från att gå hit även om du inte bor på hotellet. På denna restaurang får du vällagade och opretentiösa rätter baserade på årstidens råvaror. Det är både mysigt och bra service på denna restaurang.

Var? Via dei Prefetti, 18, 00186

Otello

Otello är en restaurang som känns okomplicerad och rak på sak. Det är enkel inredning men maten är utmärkt. Det är inte en gourmetrestaurang utan snarare en hemtrevlig restaurang med husmanskost.

Var? Via della Pelliccia, 47/53, 00153

Il Laboratorio della Pizza

Il Laboratorio della Pizza, pizzalaboratoriet, är en pizzeria med riktigt smaskiga pizzor i Rom. Har du tröttnat på de vanliga pizzaingredienserna och tillbehören är det hit du ska gå. På denna pizzeria hittar du förvisso även vanliga pizzor men på menyn finns många lite mer spännande varianter. Allt serveras på enklaste sätt på en träskiva med ett bakpapper. En favorit!

Var? Via Cassia, 36, 00191

Piro – Osteria di Pesce

Piro är en fiskrestaurang i centrala Rom med känsla för nyanser. Precis som andra italienska restauranger finns här antipasti, primi piatti, secondi piatti och dolce – middagens olika rätter italienskt vis. Fast här är det genomgående fisk som gäller, efterrätterna undantaget. Allt är färskt och av mycket hög kvalitet.

Var? Vicolo della Cancelleria, 36, 00186

Bonustips: Spännande restauranger i Rom just nu

Det känns ofta mysigt, hemtrevligt eller romantiskt att gå ut och äta mat i Rom. Restaurangerna drivs ofta av familjen. Samtidigt finns det restauranger som sticker ut på ett lite annat sätt. Här är tre tips på spännande restauranger i Rom just nu.

Il Convivio-Troiani

Denna restaurang har en stjärna i Michelinguiden 2020. Här kan du förvänta dig perfekta ingredienser, markanta smaker och toppstandard i tillagningen. Kocken har tänkt på varje detalj i upplägget på tallriken. Man blir nyfiken på att få veta mer om vad som dukats upp på bordet. Tips: Beställ provsmakningsmenyn! Il Convivio-Troiani har även en utmärkt vinlista.

Var? Vicolo dei Soldati, 31, 00186

La Terazza

La Terazza är precis som namnet antyder en restaurang med terrass. Härifrån är det en helt fantastisk utsikt över Rom! Restaurangen belönades med en stjärna i Michelinguiden 2017 vilken den behållit sedan dess. Precis som på de flesta håll i Rom är råvarorna färska. Denna restaurang tar dock det italienska köket till nästa nivå. Tänk på att det är dresscode på restaurangen och att du troligtvis behöver boka bord!

Var? Via Ludovisi, 49, 00187

La Pergola

La Pergola är en restaurang med tre stjärnor i Michelinguiden. Interiören är klassiskt romantisk. Utsikten är fantastisk – restaurangen ligger på en liten höjd ovanför Rom. Hur är maten? Helt underbar! Det är en av Roms – och kanske hela Italiens – bästa restauranger!

Var? Via Alberto Cadlolo, 101, 00136

 

Billiga resor till Rom för att äta gott!

Res till Rom och ät gott på stans mysiga restauranger! Det går att hitta billiga resor till Rom nästan jämt. Billigast är det att flyga från januari till och med april eller från mitten av augusti till i början av december. Använd Flygresor för att boka billigt flyg till Rom! Varför inte testa vår prisbevakare så får du ett e-postmeddelande så snart flygbiljetterna blivit ännu billigare?

Arlanda - Fiumicino

No results

Landvetter - Fiumicino

No results

Vanliga frågor och svar om restauranger i Rom

Att gå ut och äta i Rom är okomplicerat. Vi har sammanställt svar på de vanligaste frågorna om restauranger i Rom.

 • Hur många restauranger finns det i Rom?

  Det finns mellan 10 000 och 14 000 restauranger i Rom beroende på hur man räknar.

 • Vad kostar mat i Rom?

  Snabbmat kostar mellan 5 och 10 euro, pasta kostar 10-12 euro. Huvudrätter (secondo piatto) brukar kosta 15-20 euro.

 • Vad äter man för mat i Rom?

  I rom äter man enkel men god mat med mycket naturliga och färska ingredienser. På menyn finns ofta ostar, skinka, olika slags pasta, risotto, kött och fisk, sallader, tillbehör och efterrätter.

 • Hur ser en middag ut i Rom?

  En fullständig middag börjar med antipasto som t.ex. salami, ostar och oliver. Därefter följer primo piatto (förrätt), secondo piatto (varmrätt) och dolce (efterrätt).

 • Vilka är de mest intressanta restaurangerna i Rom just nu?

  Prova CiPASSO Vineria Bistrot (bra och prisvärt), Il Convivio-Troiani (gourmet) eller Sfiziarte - The Art of Food (nyttigt och gott).

 • Vilka restauranger får man inte missa i Rom?

  Gå till La Terazza för en romantisk middag på Michelinrestaurang. Prova CiPASSO Vineria Bistrot för en av Roms mest prisvärda restauranger som också har bra viner.

 • Finns det många Michelinrestauranger i Rom?

  Det finns 20 Michelinrestauranger i Rom. En av Michelinrestaurangerna har tre stjärnor, en har två stjärnor och 18 har en stjärna.

 • Dricksar man på restaurang i Rom?

  Nej, det är inte vanligt att ge dricks på restaurang i Rom. Dricksen (serviceavgiften) ingår i notan. Det är inte fel att dricksa men inget kyparen förväntar sig.

Go to top