Shopping i Lissabon

Lissabon kanske inte är känt för sin fantastiska shopping, men faktum är att du kan få med dig riktiga fynd härifrån. Plagg från älskade klädkedjor som Zara, Sephora, Mango och H&M kostar ofta bara hälften så mycket som i Sverige. Dessutom har staden ett spännande utbud av varuhus, charmiga marknader och pop-up-butiker. I den här guiden berättar vi var du hittar Lissabons bästa shopping!

Shoppinggata i Lissabon
I Lissabon finner du shoppinggator, flera varuhus och charmiga marknader.

Shoppinggator i Lissabon

Chiado

Chiado är inte bara en knutpunkt mellan Cais do Sodré, Baixa och Bairro Alto, här hittar du välkända märken som Body Shop, Fnac, H&M, Muji, Mango och Sephora. Med sitt utmärkta läge är Chiado är den perfekta destinationen om du både vill gå i affärer och besöka sevärdheter. När du får lågt blodsocker ska du söka upp glasshoppen Santini – de gör nämligen Lissabons bästa glass!

Princípe Real

Princípe Real är ett av Lissabons mer exklusiva områden, och det finns inget bättre än att strosa längs Rua Dom Pedro V under eftermiddagarna. Här finns söta små butiker där man kan hitta allt från designerglasögon till handgjorda kläder. Missa inte Embaixada, ett miniköpcentrum som ligger mitt emot parken. Här kan du shoppa allt från ekologiska babykläder till designerskor. När du börjar bli trött i benen rekommenderar vi en paus på Padaria Portuguesa för en espresso och en cheesecake.

Varuhus i Lissabon

Centro Vasco da Gama

Portugiserna är väldigt stolta över sin landsman och upptäcktsresande Vasco da Gama, så pass stolta att de inte bara döpte Europas näst längsta bro efter honom, utan även ett köpcentrum. Du tar dig lättast hit genom att ta tunnelbanan till stationen Oriente. I varuhuset väntar 147 butiker, gym, spa, biograf samt 52 kaféer och restauranger på dig.

Var? Oriente

Amoreiras Shopping Center

Inom gångavstånd från tunnelbanestationen Rato ligger Amoreiras Shopping Center, ett trevligt köpcentrum där du hittar allt från elektronik till böcker. Amoreiras är det varuhus som ligger närmast Lissabons centrum, och är därför ett bra val om du inte vill åka alltför långt när du ska uträtta dina ärenden. Högst upp i byggnaden hittar du Lissabons bästa utsiktspunkt med 360° panoramavy över staden. Biljetter till utsiktspunkten kan du köpa vid informationsdisken.

Var? Amoreiras

Colombo

Portugals största shoppingcentrum heter Colombo, och här finns över 340 butiker med nationella och internationella varumärken. Det är till Colombo du ska åka om du har mycket tid på dig. Här kan du äta, shoppa, gå på bio och klippa håret utan att ens behöva lämna centrat. Om du gillar fotboll bör du passa på att besöka Benfica-museet som ligger i närheten, vid Estádio da Luz.

Var? Benfica

Marknader i Lissabon

Feira da Ladra

Varje tisdag och lördag anordnas Feira da Ladra, ”Tjuvarnas marknad”, uppe vid Campo de Santa Clara. Feira da Ladra är en enorm loppmarknad där du kan fynda allt från vinylskivor till smycken. Om du inte är shoppingsugen är det minst lika kul att gå runt och titta på vad försäljarna har släpat med sig dit. Du tar dig lättast hit till fots eller med spårvagn 28 (som är en sevärdhet i sig).

Var? Campo de Santa Clara

Mercado da Ribeira

Vid Cais do Sodré ligger Mercado da Ribeira, Lissabons största matmarknad och saluhall. Marknaden är uppdelad i två delar: en marknadsdel där du kan köpa råvaror till ett billigt pris (perfekt om du har hyrt en lägenhet och ska laga mat ”hemma”) och en restaurangdel som ägs av tidningen Time Out. Här finns 26 restauranger, 8 barer och en nattklubb, så man kan bokstavligen stanna här från morgon till sen natt utan att bli uttråkad.

Var? Cais do Sodré

LX Factory Sunday Market

Ett besök på LX Factory Sunday Market i det nyrenoverade industriområdet LX Factory är den perfekta medicinen mot söndagsångesten. Här hittar du allt från vintageplagg till hemmagjord marmelad och om du tycker om böcker får du inte missa den fantastiska bokhandeln Ler Devagar. När det börjar skymma kan du gå upp till takbaren Rio Maravilha för en drink i solnedgången.

Var? Alcântara

Flying Tiger Copenhagen

Om du vill köpa användbara saker till ett oförskämt lågt pris ska du bege dig till Flying Tiger Copenhagen. Här hittar du bokstavligen allt du kan tänka dig – från inredning till hudvård och mobilskal – och ingen kommer ut tomhänt härifrån. Flying Tiger har ett flertal butiker runtom i Lissabon, och du finner de exakta adresserna på deras hemsida.

Var? Baixa, Saldanha, Oriente m.fl.

Loja Chinesa

En Loja Chinesa (kinabutik) är ett vanligt förekommande fenomen i Lissabon, det är alltså inget varumärke utan en slags butik som säljer allt möjligt. Säg att du behöver en ryggsäck, en pincett och en solfjäder, då kan du gå in på ett kafé och fråga var det närmaste Loja Chinesa ligger. Där kommer du definitivt att hitta det du behöver till ett billigt pris.

Var? Runtom i Lissabon

Billiga shoppingresor till Lissabon

Vet du hur mycket du sparar på att shoppa i Lissabon istället för i Sverige? Jo, en hel del faktiskt. Stora klädkedjor som Zara, H&M och Mango kan ha upp till 40 % lägre priser i Portugal. Och om du använder Flygresors unika sökfunktion när du bokar ditt flyg kan du spara ännu mer. När du använder vår tjänst jämför vi nämligen flygbiljetter från över 1000 flygbolag så att du ska få marknadens billigaste flygbiljett. Så vad väntar du på? Boka din shoppingresa till Lissabon idag!

Arlanda - Lisbon Portela

No results

Arlanda - Lissabon

Landvetter - Lisbon Portela

No results

Göteborg - Lissabon

 • Var ska man shoppa i Lissabon?

  Om du åker till shoppingcentrum som Vasco da Gama eller Colombo kommer du definitivt att hitta det du söker.

 • Vad ska man handla i Lissabon?

  Passa på att köpa varor som du inte hittar någon annanstans. Portugal har ett fantastiskt utbud av portvin, kakel och handgjorda läderskor.

 • Är det dyrt att handla i Lissabon?

  Det beror på vad du vill köpa, men det finns både billiga kedjor och dyra internationella varumärken i staden.

 • Vad är billigt att shoppa i Lissabon 2019?

  Portvin och kläder.

 • Var kan jag gå och shoppa med barnen i Lissabon?

  Åk till ett shoppingcentrum, som till exempel Amoreiras Shopping Center, Centro Vasco da Gama eller Colombo. Där finns något för alla, inklusive dina barn.

 • Hur är priserna i Lissabon jämfört med Sverige?

  I Portugal kan priserna vara så mycket som 40 % lägre på kläder från stora klädkedjor som Zara, H&M och Mango, men mer exklusiva varumärken kostar ungefär lika mycket.

 • Vad är unikt med Lissabons shopping?

  Många produkter som säljs i Lissabon är producerade i Portugal, vilket gör att shoppingen känns mer genuin.

 • Kommer jag att hitta det jag letar efter i Lissabons affärer?

  Ja, det kommer du! Särskilt om du åker till något av dessa varuhus: Vasco da Gama Colombo Amoreiras Shopping Center

Go to top