10 prisvärda restauranger i Lissabon

Lissabons restaurangkultur har förändrats mycket de senaste åren – till det bättre. Den stora strömmen av turister och en starkare ekonomi har gett portugiserna mod till att satsa på nya koncept och idéer. Och vet du vad det innebär för dig? Att du har en massa spännande matupplevelser framför dig! I den här guiden tipsar vi om några av Lissabons bästa restauranger som vi hoppas ska förgylla din resa.

Skaldjur på Ramiro i Lissabon
Lissabon erbjuder många bra restauranger och spännande matupplevelser.

Flygresors bästa restaurangtips i Lissabon

Pistola y Corazon

Att Pistola y Corazon är en populär restaurang är minst sagt en underdrift. Den mexikanska maten och de starka drinkarna går hem hos de flesta, vilket avslöjas genom klungan av människor som står och väntar på bord utanför dörren. Och, det är verkligen värt det!

Var? Rua da Boavista 16, 1200-275

Optimista

Det är få restauranger som kan säga att du kommer att känna dig lyckligare efter att ha ätit en måltid hos dem, och faktiskt lyckas. Men det gör Optimista. Här får du testa på portugisiska delikatesser – allt tillagat med stor omtanke.

Var? Rua da Boavista 86, 1200-109

Ramiro

Om du älskar skaldjur måste du besöka den legendariska skaldjursrestaurangen Ramiro vid Intendente. Ramiro passar dig som gillar avslappnad sydeuropeisk stämning och tycker att det är helt okej att dricka öl medan du väntar på att få bord (tro oss, om du gillar skaldjur är det värt väntan).

Var? Av. Alm. Reis 1, 1150-038

A Nossa Casa

A Nossa Casa, som betyder ”vårt hem”, är en bra beskrivning av denna underbara lilla pärla till restaurang. Här kan du testa på brasilianska och portugisiska tapas som hela sällskapet kan dela på. Boka bord i förväg för att försäkra dig om att inte gå miste om den här upplevelsen.

Var? R. da Atalaia 31, 1200-037

Restaurante Sucolento

Restaurante Sucolento är ett bra exempel på hur fantastisk en restaurangupplevelse i Lissabon kan vara. I en härlig atmosfär serveras vällagade portugisiska rätter som passar hela familjen – till ett lågt pris. Restaurangen är känd för sitt vällagade kött men har även vegetariska alternativ.

Var? Rua do Instituto Industrial 7H, 1200-225

Pizzeria Romana Bio

Efter en lång dag av turistande finns det inget bättre än en god pizza, och om du befinner dig vid Castelo de São Jorge ska du promenera ner till Pizzeria Romana Bio i Alfama. Pizzerian har en otroligt mysig atmosfär, goda viner och det allra viktigaste: underbara pizzor.

Var? R. de São João da Praça 75, 1100-519

Pap’Acorda

Pap’Acorda är en av Lissabons mest klassiska restauranger som ligger ovanför Time Out Market vid Cais do Sodré. Restaurangen erbjuder portugisiska delikatesser som kycklingris, torsk (bacalhau), och fikonpaj samt välblandade drinkar. Ett besök på Pap’Acorda kommer knappast göra dig besviken!

Var? Av. 24 de Julho 49, 1200-479

Cucurico – A frango e fogo

Cucurico – A frango e fogo (”Kycklingen och elden”) är restaurangen för dig som älskar grillad kyckling. Här är rätterna enkla men smakrika och prisvärda. Du får en huvudrätt för 7-12 euro och ett glas vin för 3 euro. Restaurangen passar familjer och större sällskap.

Var? R. Rodrigues de Faria 103, 1300-501

Jardim dos Sentidos

En måltid på Jardim dos Sentidos (”Sinnenas trädgård”) gör dig inte bara mätt, stämningen i lokalen får dig dessutom att känna dig lugn och tillfreds inombords. Restaurangen serverar ayurvedisk kost, och rätterna är antingen vegetariska eller veganska.

Var? R. da Mãe de Água 3, 1250-154

Olá Nepal

Olá Nepal är en av många nepalesiska restauranger i Lissabon (det bor ungefär 15.000 nepaleser i Portugal), och Olá Nepal är en av de bättre. Den prisvärda restaurangen serverar nepalesisk och indisk mat, och det är i princip omöjligt att gå härifrån hungrig.

Var? Rua do Conde de Redondo 121A, 1150-104

Honorato

På senare år har det exploderat med hamburgerhak i Lissabon, och dessa kan vara både bra och dåliga. En restaurang som dock alltid levererar är Honorato. Kedjan finns på flera platser i satden, men vår favorit är restaurangen i Santa Marta. Missa inte deras fantastiska mojitos.

Var? Rua de Santa Marta A e B, 1150-292, Alameda dos Oceanos Lote 2.11.01, Fracção H/I 1990-225, Rua de Belém 118 1300-086, Rua Professor Francisco Gentil & Avenida Casal Ribeiro 50 B

Time Out Market

Time Out Market är en populär saluhall som bjuder på prisvärda matupplevelser för alla smaker. Portugisiskt, kinesiskt eller thailändskt – vad du än sätter tänderna i kommer du att vara med om en smaksensation. Med sitt breda utbud passar Time Out Market både för lunch och middag.

Var? Av. 24 de Julho 49, 1200-479

Bonustips: Spännande restauranger i Lissabon just nu

Collect

Om du älskar hamburgare och elektronisk musik måste du svänga förbi Collect på den rosa gatan vid Cais do Sodré. Collect är mycket mer än bara ett hamburgerhak – här kan du också shoppa vinylskivor och lyssna på när Lissabons främsta DJ:s spelar musik.

Var? R. Nova do Carvalho 60 62, 1200-371

Yamba

Efter en lång dag på stranden vid Costa da Caparica finns det inget bättre än att sätta sig på en restaurang och betrakta solens väg ner i havet. Och ”Costas” bästa restaurang just nu heter Yamba. Yamba erbjuder fräscha vegetariska rätter, havsdelikatesser och underbara drinkar.

Var? Praia da Bolina, Estrada da Praia do Castelo, 2825-491 Costa da Caparica

Chinês Clandestino

Chinês Clandestino är en av de populära illegala kinarestaurangerna som drivs hemma hos några kinesiska invånare vid Martim Moniz. Det är hit du ska gå om du vill äta otroligt god kinamat för ett löjligt lågt pris.

Var? R. Guia 9 1, 1100-132

 

Billig matresa till Lissabon

Drömmer du om att åka på en smakresa till Lissabon och gå på vinprovningar och spännande restauranger? Då kan vi se till att din dröm blir verklighet. När du använder vår sökfunktion jämför vi flyg från över 1000 olika flygbolag så att du ska hitta den billigaste resan. På så sätt kan du lägga dina pengar på att besöka den där härliga restaurangen eller vingården istället. Boka din Lissabonresa redan idag!

Arlanda - Lisbon Portela

No results

Arlanda - Lissabon

Landvetter - Lisbon Portela

No results

Arlanda - Lisboa

Frågor om restauranger och mat i Lissabon

Något av det bästa med att resa till ett nytt land är att man får upptäcka en ny matkultur, men det kan ju också vara lite nervöst. Vad är det egentligen man äter i Lissabon? Och ska man lämna dricks efter att man har betalat notan? För att förbereda dig inför den kommande resan har vi svarat på vanliga frågor om portugisiska restauranger och matkulturen i Lissabon. Men oroa dig inte, du kommer att vara med om en inspirerande matupplevelse!

 • Finns det många restauranger i Lissabon?

  Ja, det gör det. Kombinationen av ökad turism och att portugiserna älskar att gå ut och äta har gjort att det finns fler restauranger än någonsin.

 • Vad kostar mat i Lissabon?

  En huvudrätt på en restaurang kostar runt 7-20 euro.

 • Vad äter man för mat i Lissabon?

  Det traditionella portugisiska köket innehåller mycket fisk, skaldjur och kött. Detta äter man tillsammans med både pommes frites och ris (på samma tallrik).

 • Vilka är de mest intressanta restaurangerna just nu?

  Collect – kombinerad skivaffär, radiostation & restaurang Yamba – Costa da Caparicas bästa restaurang A Praça – Ljuvlig restaurang i LX Factory

 • Finns det svenska restauranger i Lissabon?

  Nej, för tillfället finns inga svenska restauranger i centrala Lissabon. Däremot finns det en svensk restaurang som heter Garbo Gazebo i Cascais.

 • Vilka restauranger får man inte missa i Lissabon?

  Några av våra favoriter är: Collect Pistola y Corazon Taqueria Chinês clandestino

 • Finns det många Michelinrestauranger i Lissabon?

  Ja, det finns några restauranger i Lissabon som står omnämnda i Michelinguiden. Några exempel är Belcanto, Alma och Feitoria.

 • Dricksar man på restaurang i Lissabon?

  Ja, praxis är att ge 10-15% i dricks.

Go to top