Väder och klimat i Dubai

Dubai är ett resmål med varmt och soligt väder under hela året. Det råder hett ökenklimat och det finns bara två årstider: vinter och sommar. Dubais klimat är behagligast på vintern som varar från oktober till och med april. Det är då Dubai får sin lilla dos av regn, främst i form av stormar. Sommaren är mycket het och fuktig. Då är det också vanligt med sandstormar. Om du främst vill besöka Dubais sevärdheter inomhus och shoppingcentrum spelar det inte så stor roll när på året du åker.

Vädret i Dubai just nu

DUBAI WEATHER

Dagstemp.Nattemp.Dygnsmedeltemp.Soltimmar per dagVattentemp.Nederbörd  per månadRegndagar
Januari24°c14°c19°c923°c11,0 mm2
Februari25°c14°c20°c1022°c34,2 mm4
Mars28°c17°c22°c1123°c23,8 mm4
April33°c20°c26°c1125°c7,5 mm2
Maj37°c24°c30°c1229°c0,8 mm1
Juni39°c26°c33°c1231°c0,0 mm0
Juli41°c29°c35°c1233°c0,0 mm0
Augusti41°c29°c35°c1233°c0,0 mm0
September39°c26°c33°c1132°c0,0 mm0
Oktober36°c23°c29°c1131°c0,0 mm0
November31°c18°c24°c1028°c2,1 mm1
December26°c15°c21°c1025°c14,0 mm2

Källa: Foreca.se. Avvikelser kan förekomma.

Väder och klimat i januari

Januari är en behaglig månad i Dubai då medeltemperaturen är 19 grader. På dagen brukar temperaturen vara runt 24 grader. Det regnar vanligtvis två dagar i januari.

Väder och klimat i februari

Vädret är bra i februari i Dubai även om det brukar komma nederbörd fyra dagar under månaden. Temperaturen är i snitt 20 grader och på dagen brukar termometern peka på runt 26 grader.

Väder och klimat i mars

Mars är en bra månad att besöka Dubai då det är varmt men inte för varmt. Temperaturen är 23 grader i snitt och på dagen brukar det bli runt 29 grader. Det regnar fyra dagar i mars.

Väder och klimat i april

April är den sista vintermånaden. Då är medeltemperaturen 26 grader och på dagen brukar det bli runt 34 grader. Det regnar bara två dagar i april.

Väder och klimat i maj

Maj är en första sommarmånaden i Dubai och det är redan mycket varmt och fuktigt. Medeltemperaturen är 31 grader och på dagen brukar det bli 39 grader varmt. Det regnar knappt något i maj.

Väder och klimat i juni

Juni är en mycket varm och extremt fuktig månad i Dubai. Dygnsmedeltemperaturen är 33 grader och på dagen brukar det bli runt 40 grader varmt. Det regnar inte i juni.

Väder och klimat i juli

I juli stiger temperaturen ytterligare och det är i snitt 35 grader varmt. På dagen brukar det bli 41 grader. Det är extrem luftfuktighet men inget regn.

Dubai skyline
Dubai bjuder på sol nästan året om, dock blir det riktigt varmt och fuktigt under sommarmånaderna.

Väder och klimat i augusti

Augusti är den varmaste månaden i Dubai. Medeltemperaturen är hela 36 grader. På dagen brukar det bli runt 42 grader. Luftfuktigheten är extrem. Det brukar inte regna i augusti.

Väder och klimat i september

I september är det fortfarande mycket varmt i Dubai. Dygnsmedeltemperaturen är 33 grader och på dagen är det runt 39 grader. Det är fortfarande mycket fuktigt men inget regn.

Väder och klimat i oktober

I oktober börjar ”vintern” vilket i Dubai innebär en medeltemperatur på 29 grader under den första vintermånaden. På dagen blir det runt 36 grader. Det är fuktigt men inte lika fuktigt som på sommaren. Det brukar inte regna.

Väder och klimat i november

I november är det i snitt 25 grader varmt i Dubai. På dagen brukar det bli 31 grader varmt. Många tycker att november är en bra badmånad med en vattentemperatur på 28 grader. Regn är sällsynt i november.

Väder och klimat i december

December är en populär månad att besöka Dubai. Dygnsmedeltemperaturen är 21 grader och på dagen brukar det bli runt 26 grader varmt. Det regnar i snitt två dagar i december i Dubai.

Billiga resor till Dubai när det är fint väder

Dubai är ett perfekt resmål för dig som längtar efter värme och sol när det är som kallast i Sverige. Vintern i Dubai varar från oktober till april och då är klimatet som bäst. Det går att hitta billiga biljetter till Dubai under hela året. November brukar vara den billigaste månaden att flyga till Dubai medan december är den dyraste. Sök efter billiga flyg till Dubai med Flygresor. Med vår prisbevakare kan du lägga in en bevakning så att du får tips på billiga flygbiljetter när priset sjunker.

Arlanda - Dubai

No results

Landvetter - Dubai

No results

Vanliga frågor och svar om väder och klimat i Dubai

Allt fler svenskar får upp ögonen för Dubai som en solig och spännande destination. Vi har svarat på de vanligaste frågorna om vädret i Dubai.

 • När är vädret som behagligast i Dubai?

  Vintern, som varar från oktober till och med april i Dubai, har behagligast väder. Särskilt behagligt är vädret från november till mars.

 • Är Dubai en regnig stad?

  Nej, det regnar bara runt 14 dagar per år i Dubai, främst från december till april.

 • Hur varmt är det i Dubai på sommaren?

  Det brukar bli över 40 grader varmt på sommaren i Dubai.

 • När är det som svalast i Dubai?

  Januari är den svalaste månaden i Dubai.

 • Är det lätt att bränna sig i Dubai?

  Ja, solen är mycket stark i Dubai. Använd solskydd och sola försiktigt!

 • Är Dubai ett bra resmål när det är vinter i Sverige?

  Ja, vädret i Dubai är som bäst när det är vinter i Sverige.

 • Blir det ofta värmebölja i Dubai?

  Ja, från maj till och med september är det sommar i Dubai och då är det ofta mycket varmt, runt 40 grader.

 • Hur kan man svalka sig i Dubai?

  Alla shoppingcenter och hotell har utmärkt luftkonditionering och de flesta hotell har pool. I Mall of the Emirates finns en hel skidbacke som garanterat är svalkande!

Go to top