10 Prisvärda restauranger i Dubai

Dubai är ett härligt resmål för dig som letar efter matupplevelser. Här kan du prova på mat från världens alla hörn. Tre fjärdedelar av befolkningen kommer från Syd- och Sydostasien, vilket satt sin prägel på restaurangutbudet. Givetvis finns även gott om restauranger som serverar typiska arabiska maträtter. Här är våra tips på prisvärda restauranger i Dubai.

Restaurang i Dubai
Dubai har ett riktigt stort utbud av restauranger, du kommer med säkerhet hitta en som passar din smak!

Flygresors restaurangtips för mat i Dubai

Att resa till Dubai är nästan som att resa ett varv runt jorden. Passa på att prova på mat från världens olika hörn!

Fish Hut Seafood Restaurant – Al Barsha

En av Dubais bästa fiskrestauranger ligger faktiskt inte intill vattnet. Fish Hut serverar färsk fisk och skaldjur på ett jordnära sätt. Mycket av det som serveras är grillat. Här har du många sorters fisk att välja bland och det mesta är mycket prisvärt. Många av rätterna kostar bara motsvarande 40 till 100 kronor!

Var? Umm Suqeim Road Al Barsha 2, Dubai 120730

Ravi’s

Det sägs att Ravi’s är Dubais bästa pakistanska restaurang. Gillar du currygryta är detta rätt ställe. Restaurangen är välbesökt men kyparna är snabba och effektiva. Denna restaurang är enkel och fjärran från den lyx som annars är så vanlig i Dubai. Inte heller finns någon utsikt, men maten smakar riktigt gott och det är prisvärt.

Var? Satwa Al Satwa Rd

Special Ostadi

Special Ostadi är en persisk restaurang som funnits i Dubai i drygt 40 år. Den drivs av en glad och skämtsam man som är mån om att gästerna känner sig som hemma. Inredningen är enkel och det är främst lokalbefolkningen som går hit. Ett gott tecken tycker vi! Maten är fantastiskt god och vällagad.

Var? Bur Dubai, Metro Station-Al Fahidi Al Musallah Rd

Operation Falafel The Beach Mall JBR

Stans bästa och troligtvis mest prisvärda falafel hittar du på Operation Falafel i Jumeirah Beach Residence vid Dubai Marina. Förutom falafel finns det shaworma, fattouch, manaeesh, hummus och annan god arabisk snabbmat.

Var? Jumeirah Beach Residence, Dubai 58523

Betawi Cafe

Det är inte så lätt att hitta Betawi Cafe. När du väl kommer fram får du vara beredd på att det inte heller är lyxigt. Det är en enkel men mysig restaurang. Vi vill tipsa om den eftersom det är en av de bästa, kanske den bästa, indonesiska restaurangerna i Dubai. Den är också mycket prisvärd.

Var? Karama 4B St

Al Iwan

Givetvis måste vi ta med en av restaurangerna som ligger på lyxhotellet Burj Al Arab på vår lista. Det är så klart inte billigt, kanske inte ens prisvärt, men det är en upplevelse att äta på ett av världens dyraste hotell. Tänk på att det är dresscode på Al Iwan och du behöver reservera bord.

Var? Burj Al Arab, Första våningen

Asian5

Asian5 är en asiatisk snabbmatsrestaurang i Dubai. Siffran ”5” i namnet kommer från de fem olika asiatiska kök som finns med på menyn. På Asian5 finns läckra rätter från Thailand, Kina, Indonesien, Singapore och Vietnam. De flesta maträtterna kostar 40 till 100 kronor.

Var? Al Murooj Complex, Nära Dubai Mall, Dubai 73362

Cinnabon and Seattle’s Best Coffee

I Dubai kan man hitta nästan vad som helst i matväg. Cinnabon and Seattle’s Best Coffee är ett café med amerikanska kanelbullar, rullader med kanel och annat gott. Det ligger i Mall of the Emirates och är perfekt för en kaffepaus om du vill få i dig något sött. Givet att du gillar kanel förstås.

Var? Food Court, Bottenvåning, E11 Sheikh Zayed Road, Al Barsha 1 Mall of the Emirates, Dubai Förenade Arabemiraten

Purani Dilli Dubai

Purani Dilli är en restaurang som serverar mat från norra Indien. Den finns på två platser: i centrum och på Sheikh Zayed Road. Här får du god service och spännande indiska maträtter som serveras på ett elegant sätt.

Var? Centrum: Mankhool Road, 4C Street, Bur Dubai och på Sheikh Zayed Road

The Grill Shack

The Grill Shack serverar grymt god BBQ på amerikanskt vis i Dubai Mall. Längtar du efter en god biff eller burgare kan du med fördel gå hit. Det är bra service och relativt billigt också.

Var? The Dubai Mall, Andra våningen, Food Court

Bonustips: Spännande restauranger i Dubai just nu

Om du åker till Dubai och vill prova på extra spännande restauranger kan vi tipsa om dessa tre ställen.

Zuma

Restaurang Zuma har kallats för världens bästa restaurang. Det är en japansk restaurang i Dubai med ett stort utbud av sashimi, sushi, grillat, fisk och andra godsaker från det japanska köket. Interiören har designats av Super Potato från Tokyo. Prova gärna avsmakningsmenyn! Det är inte alls billigt men det är ett av de godaste ställena att äta på i Dubai.

Var? Gate Village 06, DIFC, Dubai 506620

Armani/Amal

I världens högsta skyskrapa, Burj Khalifa, ligger ett Armani hotell med tillhörande restaurang: Armani/Amal. Restaurangen bjuder på elegant minimalism och vad som sägs vara Dubais bästa indiska mat. Menyn är uppdelad efter Indiens olika geografiska delar vilket känns spännande!

Var? Armani Hotel, Burj Khalifa, Dubai

Al Hadheerah

Al Hadheerah är en restaurang som ligger en bit utanför Dubai. Närmare bestäm ligger den i Bab Al Shams Desert Resort and Spa. Förutom traditionell arabisk mat kan du få uppleva lokal musik och sång, framträdanden på häst, kameler och annat kul!

Var? Al Qudra Road Bab Al Shams Desert Resort & Spa, Dubai 8168

 

Billiga resor till Dubai för att äta gott!

Varför inte utforska Dubais spännande restauranger? Denna exotiska plats ligger knappt sju timmar från Sverige. Här finns det nästan oändligt med restauranger från världens olika hörn. Hitta billiga flygresor till Dubai med Flygresor. Testa gärna vår prisbevakare för att få ett larm per e-post när priset är riktigt billigt!

Arlanda - Dubai

No results

Landvetter - Dubai

No results

Vanliga frågor och svar om restauranger i Dubai

Det är en trevlig upplevelse att gå ut och äta i Dubai. Portionerna är ofta rejält tilltagna och gästfriheten stor. Vi har här sammanställt svar på de vanligaste frågorna om restauranger i Dubai.

 • Hur många restauranger finns det i Dubai?

  Det finns nästan 12 000 restauranger, snabbmatsställen och caféer i Dubai.

 • Vad kostar mat i Dubai?

  Matpriser i Dubai varierar. På de billigaste ställena kan man äta bra för runt 50 kronor. En middag på någon av stadens lyxkrogar kan lätt kosta 2 000 – 5 000 kronor per person.

 • Vad äter man för mat i Dubai?

  Det finns mat från nästan hela världen i Dubai. Mycket av det som serveras kommer från Syd- eller Sydostasien samt från arabvärlden och Iran.

 • Vilka är de mest intressanta restaurangerna i Dubai just nu?

  Armani/Amal och Zuma är två trendiga restauranger i Dubai.

 • Vilka restauranger får man inte missa i Dubai?

  Gå till Fish Hut Seafood Restaurant för prisvärd fisk och till Ravi’s för pakistansk currygryta. Special Ostadi har enkel men bra persisk mat medan Zuma har lyxig japansk mat.

 • Finns det många Michelinrestauranger i Dubai?

  Det finns inga Michelinrestauranger i Dubai eftersom Michelinguiden (ännu) inte täcker denna del av världen.

 • Dricksar man på restaurang i Dubai?

  Även om restaurangnotan inkluderar dricks är det vanligt att ge 10 till 15 procent i dricks. Det är ingen fast regel och ibland kan det räcka att avrunda till närmsta högre valör.

Go to top