Klimatkompensera resor med ett klick på flygresor.se

Flygresor.se lanserar möjligheten att söka och boka resor inklusive klimatkompensation – med ett klick.
Om alla svenskar kompenserade sina flygresor under ett år beräknas det motsvara utsläppen från all årlig biltrafik i Stockholms och Uppsala län – 4,8 miljoner bilar

Därför är det bra att klimatkompensera

När du flyger genereras utsläpp, men genom att klimatkompensera resan köper du en utsläppsminskning någon annanstans som motsvarar vad flygresan genererar. Det innebär att du skänker pengar till projekt som ska minska koldioxidutsläppen.

Så pressar Flygresor branschen att bli mer klimatsmart

När man vet hur stora utsläpp en resa skapar kan man välja det flygbolag som gör bäst ifrån sig. Flygresors utmaning: att räkna ut hur mycket kompensation som verkligen krävs.

Fem vanliga myter om klimatkompensation

Klimatkompensera eller inte – det är frågan. Innan du klickar i klimatkompensation när du bokar din flygresa ska du såklart ha alla fakta om hur det funkar. Och koll på de myter som far omkring därute.

Forskning: Samarbete behövs för ett hållbart flyg

Om vi ska fortsätta resa på det sätt som vi gör idag måste någonting förändras. Det är nog de flesta överens om. Det finns några möjliga vägar för hur flyget kan bli mer hållbart och klimatvänligt, men hur tar vi oss dit? KTH-studenterna Niklas Jonsson och Fredrik Hillesöy har försökt ta oss närmare svaret på den frågan.

Forskning: Så flyger vi hållbart idag och i framtiden

Vad behövs för att vi ska kunna flyga mot ett renare kilmat och med ett rent samvete? Och vilka möjligheter finns för att kunna göra det redan idag? Det har KTH-studenterna Kasper Nilson och Anton Tuvlind försökt svara på i sitt exjobb.

”Vi vill vara en drivkraft som gynnar de mest klimatsmarta flygresorna”

För fem år sedan började Flygresor.se arbeta med klimatfrågor brett – både internt, på den egna sajten och i sponsring av olika forskningsprojekt. ”Med vår data kan vi räkna ut de verkliga utsläppen”, säger Flygresors vd.

Vad betyder egentligen klimatkompensation?

Klimatneutral, klimatsmart, klimatkompensation, klimatpositiv … I en värld där alla vill vara klimatsmarta kan det vara svårt att hålla isär begreppen. Vi reder ut vad allt betyder – och vad som händer när du trycker på knappen..

Fakta om flygets klimatpåverkan – och så här beräknas utsläppen

Svenskars flygresor beräknas årligen bidra till 10 miljoner ton CO2. Vägtrafiken i Sverige står å andra sidan för 16,6 miljoner ton per år. Som en jämförelse genererar ett företag som Amazon 51 miljoner ton CO2 varje år.

Så här jobbar vi på Flygresor.se med hållbarhet

Förutom att erbjuda klimatkompensation på sajten, försöker vi som jobbar Flygresor.se också dra vårt eget lilla strå till stacken för att agera så hållbart som möjligt. Här är några av de saker vi gör.

Klimatkompensera med ett klick – det är superenkelt

Sedan i maj 2019 har det varit möjligt för dig som söker efter en resa på Flygresor.se att lägga till klimatkompensation. Du kan också välja att enbart visa resor med klimatkompensation. Så här enkelt är det.

Några av de klimatprojekt som du är med och stöttar

Vi samarbetar med GoClimate som grundades med ett enda mål – att göra det enklare att leva ett klimatneutralt liv. Precis som vi på Flygresor.se vill göra det superenkelt att klimatkompensera flygresan.

Fakta om flygets klimatpåverkan

Flyget får mycket stryk i den rådande klimatdebatten – men hur ser det egentligen ut? Här hittar du rena fakta om hur utsläppen i Sverige och världen egentligen ser ut.

Framtidens elflyg är redan här – se första flygturen

I februari i år hände något historiskt. Då lyfte ett litet flygplan från Svegs flygplats och landade i norska Røros efter två korta stopp. Det var den första flygningen mellan två länder med ett helt eldrivet flygplan.

Regeringen vill belöna klimatsmarta flyg

Regeringen tillsammans med Centern och Liberalerna vill att klimatpåverkan från flyget ska minska. Därför har Transportstyrelsen fått i uppdrag att utreda om och hur avgifterna kan varieras mer än vad som görs idag.

Nu ska bränslesnåla science fiction-planet utvecklas för riktig trafik

Det ser ut som science fiction, men nu ska det byggas på riktigt när nästa steg tas i utvecklingen av den nya v-formade flygplandesignen – Flying-V.

Om Flygresor.se

Flygresor.se är Sveriges största prisjämförelsetjänst för flygpriser. Vi hjälper dig att jämföra priser mellan alla flygbolag och resebyråer med en enda sökning. Din väg till att boka en billig resa online börjar med en sökning hos Flygresor.se.

Jämför priser och hitta billiga resor

Att söka efter resor på nätet kan vara tidsödande. Därför erbjuder vi en heltäckande tjänst där du som resenär kan söka och jämföra flygpriser på en minut.
Du kan även filtrera resorna efter bland annat restid, pris, antal byten och även flygresornas klimatpåverkan

Hitta flyg i sista minuten

Ska du resa med kort varsel? Inga problem. Med en egenutvecklad unik algoritm använder vi de över 60 miljoner sökningar som görs hos Flygresor.se varje år för att du ska kunna köpa de billigaste sista minuten-resorna.
Här kan du hitta flygstolar och weekendresor som är betydligt billigare än normalfallet.

Resor till hela världen

Hos Flygresor.se får du svar från över 30 resebyråer på nätet och av tusentals flygbolag. Vi hittar inrikesflyg, lågprisflyg, ja alla världens flygbolag och låter dig välja vem du vill boka din resa hos.
Vi är inga resguider utan ger dig verktyget för att kunna göra ett medvetet val som ger dig lägst pris och mest information före köp. Som vi säger i reklamen: Sluta söka här och där – vi söker everywhere.