Väder & klimat i New York

New York är en stad du kan besöka när som helst under året. Staden sprudlar av liv och det finns massor av saker att se och göra. Vädret kommer egentligen i andra hand. Bäst väder brukar det vara april till och med juni samt september till början av november. Då är det dessutom inte riktigt så många turister i New York som under högsäsongen. Vintrarna är kalla och på sommaren är klimatet varmt och lite fuktigare.

Vädret i New York just nu

Dagstemp.Nattemp.Dygnsmedeltemp.Soltimmar per dagNederbörd per månadRegndagar
Januari3°c-5°c-1°c685,1 mm10
Februari4°c-4°c0°c779,3 mm10
Mars10°c1°c5°c8101,0 mm11
April16°c6°c11°c10101,2 mm11
Maj22°c12°c17°c11105,2 mm11
Juni26°c17°c22°c1287,9 mm10
Juli29°c20°c25°c12108,6 mm10
Augusti28°c19°c24°c11101,6 mm9
September24°c15°c20°c1093,4 mm8
Oktober18°c9°c14°c882,9 mm8
November12°c4°c8°c6103,8 mm10
December6°c-1°c2°c693,6 mm11

Källa: Foreca.se. Avvikelser kan förekomma.

Väder och klimat i januari

I januari är medeltemperaturen i New York 3 grader, vilket gör det till en av de kallaste månaderna. Det är nederbörd endast 10 dagar i snitt i januari.

Väder och klimat i februari

Även februari är en kall månad i New York. Medeltemperaturen för månaden ligger på 4 grader. Precis som i januari är det nederbörd i under cirka 10 dagar.

Väder och klimat i mars

I mars blir det sakta varmare, men dygnsmedeltemperaturen är ändå bara 5 grader, även om det kan vara betydligt varmare på dagen. Det är fritt från nederbörd 19 dagar i mars.

Väder och klimat i april

I april märks våren och värmen kommer tillbaka. Dygnsmedeltemperaturen är 11 grader, men under dagen kan det ibland vara t-shirtväder. Ungefär en tredjedel av april är fritt från nederbörd i New York.

Väder och klimat i maj

Maj är en härlig månad i New York och turistsäsongen har inte börjat på riktigt. Dygnsmedeltemperaturen för månaden är 17 grader men du får räkna med viss nederbörd omkring en tredjedel av tiden.

Väder och klimat i juni

Dygnsmedeltemperaturen i juni är 22 grader i New York. Det är fritt från nederbörd i snitt 19 dagar. Turisterna är betydligt fler än under våren. Det är inte lika fuktigt som resten av sommaren.

Väder och klimat i juli

Juli är en den varmaste månaden i New York. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 25 grader men det kan bli betydligt varmare än så. Luften är fuktig men det regnar bara 10 dagar under månaden. I havet är det 22 grader.

Väder och klimat i augusti

Även augusti är en varm och fuktig månad i New York. Dygnsmedeltemperaturen är 24 grader men det regnar bara 9 dagar.

Väder och klimat i september

I september är New York-vädret härligt. Dygnsmedeltemperaturen är 20 grader och det är inte lika fuktigt som under sommaren. Dessutom regnar det bara 8 dagar under månaden.

Oktober är en bra månad att besöka New York. Dygnsmedeltemperaturen är 14 grader men det är inte ovanligt att det blir över 20 grader varmt på dagen. Två tredjedelar av tiden är det inte heller någon nederbörd.

I november sjunker temperaturen, men det brukar fortfarande vara behagligt väder, i varje fall i början av månaden. Dygnsmedeltemperaturen är 8 grader men det är inte så mycket nederbörd – endast 10 dagar.

Det är förvånansvärt milt i december i New York. Dygnsmedeltemperaturen för månaden är 2 grader. I december är det nederbörd i 11 dagar i snitt.

 

Billiga resor till New York när det är fint väder

I New York är det bäst väder från april till början av november. Du hittar de allra billigaste flygbiljetterna under vintern. Samtidigt går det att boka billigt flyg till denna spännande metropol från Sverige under hela året. Hitta billigast flyg till New York med Flygresor! Med hjälp av vår prisbevakare får du ett mail när det går att boka en resa extra billigt.

Arlanda - John F Kennedy

No results

Landvetter - John F Kennedy

No results

Vanliga frågor och svar om väder och klimat i New York

New York är en stad som du egentligen kan besöka när som helst på året oavsett väder och årstid. Fördelen med vintermånaderna är att flygresor och boende är billigare då. Det är många som frågar om New Yorks väder och klimat. Här är våra svar på de vanligaste frågorna.

 • När är vädret som behagligast i New York?

  Många föredrar New Yorks väder under våren (april och maj) eller under hösten (september, oktober och början av november. Om du vill kunna bada på någon av stränderna som finns i närheten är sommarmånaderna att föredra.

 • Är New York en regnig stad?

  Det brukar vara nederbörd mellan 9 och 15 dagar per månad beroende på tid på året.

 • Hur varmt är det i New York på sommaren?

  Medeltemperaturen juni till augusti är mellan 22 och 25 grader. Ibland blir det uppåt 30 grader eller mer.

 • När är det som svalast i New York?

  Januari och februari är de svalaste månaderna med en medeltemperatur på 2 grader.

 • Är det lätt att bränna sig i New York?

  New York ligger längre söderut än Sverige. Solen är ungefär lika stark som i södra Europa. Var försiktig under sommarhalvåret, speciellt om du har känslig hy!

 • Blir New York lika kallt som Sverige på vintern?

  Nej, vanligtvis är det kallare i Stockholm än i New York på vintern. Enskilda dagar kan det bli neråt -10-12 grader, men vanligtvis håller sig termometern över nollstrecket.

 • Blir det ofta värmebölja i New York?

  Det är inte ovanligt att det blir mycket varmt på sommaren i New York, speciellt i juli och i augusti.

 • Snöar det ofta i New York?

  Det snöar relativt ofta i december till och med mars i New York.

Go to top