Prisvärd shopping i New York

Det finns minst två starka skäl att shoppa i New York. Först och främst är utbudet otroligt stort. I New York hittar du bokstavligen allt du kan tänka dig – från second hand till de lyxigaste modemärkena. New York är bland annat känt för designers om Calvin Klein, Ralph Lauren, Vera Wang och Donna Karan. Den teknikintresserade blir inte heller besviken. För det andra är det mycket billigare att shoppa där än i Sverige. Här är våra bästa tips på shopping i New York!

Fifth Avenue, shoppinggata i New York
Fifth Avenue är New Yorks mest kända shoppinggata.

Shoppinggator i New York

Nästan var och varannan gata i New York skulle kunna kalla sig för shoppinggata. I princip varje aveny på Manhattan bjuder på fina shoppingmöjligheter mellan 14th Street och 59th Street. Här listar vi några gatorna med den bästa shoppingen i New York.

Fifth Avenue

Fifth Avenue är den mest kända av alla shoppinggator i New York. Om du besöker New York och vill shoppa kan du inte hoppa över Fifth Avenue. Denna aveny går, liksom övriga på Manhattan, i nord-sydlig riktning. Mellan 14th Street och 59th Street hittar du mängder med lyxbutiker, varuhus och större modekedjor. Oavsett om du är ute efter Prada, Gucci, Banana Republic, Victoria’s Secret eller H&M hittar du dem här.

Var? Fifth Avenue, Midtown Manhattan

Madison Avenue

Bara ett kvarter från Fifth Avenue ligger Madison Avenue. Det är inte bara New Yorks längsta shoppinggata utan den är längst i hela USA! Du kan börja någonstans vid Madison Square och röra dig uppåt längs Madison Avenue. När du börjar närma dig 50th Street och Central Park blir de chica butikerna allt fler. Här hittar du Ralph Lauren, Fendi, Dolce & Gabbana med flera. När du närmar dig 90th Street kan du vända och ta andra sidan av gatan – om du orkar. Det är totalt över en mil med shopping!

Var? Madison Avenue, mellan Midtown Manhattan till Upper East Side

Broadway och SoHo

Broadway är kanske mest känd för sina teatrar, men en stor del av denna aveny är fylld med shoppingmöjligheter. Här finns en stor blandning av butiker och varuhus. Många New York-bor föredrar den södra delen av Broadway, den som löper in i shoppingområdet SoHo. Därifrån kan du utforska omkringliggande gator, speciellt västerut från Broadway. Detta område var en gång i tiden konstnärernas New York. Idag trängs här lyxmärken med självständiga och spännande småbutiker.

Var? Avenyn Broadway, speciellt i området SoHo, Manhattan

 

Varuhus i New York

Varje shoppinggata i New York har sina varuhus. Fördelen med varuhus är som bekant att du hittar allt på en och samma plats. Det kan vara praktiskt, speciellt i New York som har ett sådant överflöd av allt.

Macy’s

Ett av de mest berömda varuhusen i New York är Macy’s, som ligger mitt i stan. Det är ett välorganiserat varuhus med ett stort utbud av kläder och mode. Det brukar alltid vara något på gång på Macy’s för att göra shoppingupplevelsen lite roligare. Macy har flera varuhus i staden men det vid Herald Square är det mest kända.

Var? Bl.a. på Herald Square, Midtown Manhattan

Bloomingdale’s

Bloomingdale’s är ett av New Yorks trevligaste varuhus. Det är också förvånansvärt lite folk här, i varje fall jämfört med andra varuhus. Här hittar du kläder och accessoarer från flera hundra designers. Vi hittade bland andra Tory Burch, Sandro och diverse New York-designers. Särskilt trevligt är Bloomingdale’s i samband med julskyltningen.

Var? Midtown Manhattan

Marknader i New York

Det finns flera trevliga marknader i New York. Besök en av dem ifall du är intresserad av second hand, vintage, konst eller gamla böcker. Det kan bli en perfekt souvenir från New York!

Brooklyn Flea Market

Brooklyn Flea Market är en relativt ny marknad i New York. Den öppnade 2008 och har vuxit till att bli en av stans populäraste marknader. Här hittar du vintagekläder, möbler, antikviteter och samlarobjekt. Det går även att hitta väl valda juveler, konstverk och hantverk av lokala konstnärer. Denna marknad ligger intill matmarknaden Smorgasburg (se nedan). Marknaden är öppen från och med första helgen i april till och med oktober. Gratis inträde.

Var? Lördagar: Williamsburg, Brooklyn. Söndagar: DUMBO vid Pearl Street Plaza, Brooklyn

Hell’s Kitchen Flea Market

Hell’s Kitchen Flea Market är en av New Yorks mest berömda loppmarknader. Nu för tiden kallas den för Annex Markets efter att den gått ihop med Chelsea Flea Market. Hur som helst är marknaden känd för sina vintageprylar, second hand, fashion, antikviteter och annat. Här trängs New York-borna med turisterna. Marknaden är öppen lördagar och söndagar och det kostar $1 i inträde mellan klockan 9.00 och 19.00. Om du vill vara på plats när marknaden öppnar klockan 6.30 kostar det $5 att komma in.

Var? 29 West 25th Street, Midtown Manhattan

Smargasburg

Smargasburg är ett fenomen som blivit omåttligt populärt i New York. Det är en matmarknad med upp till 100 olika stånd med mat av alla möjliga slag. Marknaden håller till på olika platser i New York. De största är i Williamsburg (lördagar) och Prospect Park (söndagar) – bägge i Brooklyn. En mindre Smorgasburg-marknad hittar du vid WTC. Öppet april till och med oktober. På vintern håller matmarknaden till inomhus i Williamsburg.

Var? Williamsburg och Prospect Park (Brooklyn) samt vid WTC (nedre Manhattan)

Billig shopping i New York

New York bjuder på många tillfällen till billig shopping. Det går att hitta billiga kläder och prylar nästan var som helst. Allt är dock relativt – lyxmärken är givetvis dyra även om de ofta är billigare än i Sverige. Här är våra tips om billig shopping i New York.

Williamsburg

Ta tunnelbanan över till Williamsburg i stadsdelen Brooklyn om du vill hitta billig shopping i New York. Brooklyn blir allt mer trendigt och bjuder på konst, matupplevelser och bra shopping. Här är utbudet av second hand och vintage bra, men du hittar egentligen allt möjligt från LP-skivor till köksutrustning. Prova till exempel Bedford Avenue och Graham Avenue. Räkna med att få gå omkring lite innan du hittar det du söker.

Var? Williamsburg, Brooklyn

Canal Street

Om du vill hitta extremt billig shopping i New York är det till de kinesiska kvarteren, Chinatown du ska gå. På Canal Street finns många billiga affärer med ett stort utbud av väskor, scarfar och souvenirer. Allt är billigt. Tänk bara på att det finns många kopior av märkeskläder här så att du inte blir lurad! Försäljarna kan vara påträngande men det är bara att kontra med att pruta!

Var? Canal Street, Chinatown, Lower Manhattan

Century 21

Ifall du är ute efter rea och rabatter i New York får du inte missa Century 21. Det är ett varuhus som är proppfullt med designerkläder och märkeskläder. Är det verkligen billigt? Ja! Vi har sett kläder från Dolce & Gabbana och Dior med priser som var runt 70% lägre än i butik. Detta är outlet shopping i New York när den är som bäst. Här finns bara original – inga kopior!

Var? Olika ställen i New York, bl.a. på Lower Manhattan och vid Lincoln Square

 

Billiga shoppingresor till New York

New York är en utmärkt shoppingstad. Priserna för mode och elektronik är lägre än i Sverige. Dessutom är utbudet mycket större. Om du flyger till New York under lågsäsong är flygbiljetterna billigare. Med Flygresor kan du boka billigaste flyg till New York under hela året. Vill du försäkra dig om att hitta riktigt billiga resor kan du lägga in ett larm i vår prisbevakare!

Arlanda - John F Kennedy

No results

Landvetter - John F Kennedy

No results

Vanliga frågor & svar om shopping i New York

I princip hela New York är ett enda stort shoppingdistrikt. Nästan varje aveny på Manhattan är fylld med affärer i alla kategorier – billiga, annorlunda och lyxiga. Vi har här sammanställt de vanligaste frågorna och svaren om shopping i New York.

 • Var ska man shoppa i New York?

  Det beror på vad du är ute efter. Du hittar det mesta på Manhattan – allt från second hand till lyxbutiker. Soho har en skön blandning av butiker. Är du ute efter vintage är en av marknaderna eller butikerna i Brooklyn ett bra val.

 • Vad ska man handla i New York?

  Både mode och elektronik är billigare än i Sverige. Jeans och outlet är riktigt billigt.

 • Är det dyrt att handla i New York?

  Nej, priserna är överlag lägre än i Sverige men det beror på vad du är ute efter. I New York finns alla typer av prisklasser.

 • Vad är billigt att shoppa i New York 2019?

  Det är billigt att shoppa jeans, men i princip allt mode och all elektronik är billigare än i Sverige.

 • Vad ska jag köpa i USA?

  Jeans (överallt), designer vintage (Upper East Side), en begagnad bok (på loppmarknad), second hand (marknader), mode och elektronik (på olika platser).

 • Hur är priserna i New York jämfört med Sverige?

  Kläder är ofta 10-40% billigare än i Sverige. Elektronik och kameror är också billigare i New York.

 • Vad är unikt med New Yorks shopping?

  Utbudet. Stan är full av butiker och varuhus i alla storlekar, stilar och prisklasser.

 • Kommer jag att hitta det jag letar efter i New Yorks affärer?

  Ja, om du letar kommer du att hitta nästan vad du än söker. Det mesta finns att köpa i New York.

Go to top