Väder & klimat i Malaga

Det är inte en tillfällighet att den spanska Solkusten kallas för just Solkusten. Somrarna är långa och varma, vintrarna korta och milda. Malaga har över 300 soldagar per år och har länge varit en populär destination bland oss som längtar till värmen. Här får du lära dig mer om Malagas väder och klimat så att du kan åka hit när temperaturen är som mest optimal för dig.

Vädret i Malaga just nu

Dagstemp.Nattemp.Dygnsmedeltemp.Soltimmar per dagVattentemp.Nederbörd  per månadRegndagar
Januari15°c6°c10°c815°c79,4 mm14
Februari16°c7°c11°c815°c74,1 mm13
Mars17°c8°c13°c1015°c60,3 mm12
April19°c10°c15°c1116°c47,5 mm11
Maj23°c12°c18°c1217°c30,1 mm8
Juni27°c16°c21°c1320°c17,1 mm5
Juli30°c19°c24°c1322°c4,2 mm3
Augusti30°c19°c25°c1223°c5,9 mm3
September27°c17°c22°c1122°c17,7 mm5
Oktober22°c13°c18°c919°c58,2 mm9
November18°c9°c14°c817°c97,3 mm1
December15°c7°c11°c716°c89,1 mm13

Källa: Foreca.se. Avvikelser kan förekomma.

Väder & klimat januari

Malagas vinter är mycket mild men det kan förekomma regnskurar. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 15 grader och det regnar cirka 14 dagar.

Väder & klimat februari

Februari i Malaga bjuder på ostadigt väder, värmande solstrålar avlöses av regnskurar. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 16 grader och det regnar cirka 13 dagar.

Väder & klimat mars

Malagas väder fortsätter att vara ostadigt under mars månad, men det börjar bli varmare. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 17 grader och det regnar cirka 12 dagar.

Väder & klimat april

Nu är våren här! Om du vill undvika högsäsongens trängsel är april en bra månad att åka till Malaga. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 19 grader och det regnar cirka 11 dagar.

Väder & klimat maj

Maj i Malaga liknar Sveriges högsommar, nu är det behagligt varmt och dagarna kan tillbringas på stranden. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 23 grader och det regnar cirka 8 dagar.

Väder & klimat juni

Under juni minskar antalet regndagar och temperaturen stiger i Malaga. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 27 grader och det regnar cirka 5 dagar.

Sommar - Malaga
Under sommarmånaderna bjuder Malaga på sol nästan varje dag.

Väder & klimat juli

Om du reser till Malaga i juli kan du förvänta dig strålande sol i princip varje dag. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 30 grader och det regnar cirka 3 dagar.

Väder & klimat augusti

Augusti är en het månad, kom ihåg att ta med dig solskydd på resan. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 30 grader och det regnar cirka 3 dagar.

Väder & klimat september

I september har sommarvärmen inte hunnit lämna Solkustens huvudstad, men temperaturen sjunker något. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 27 grader och det regnar cirka 5 dagar.

Väder & klimat oktober

Under oktober blir vädret betydligt mer ostadigt än tidigare, men det är fortfarande ganska varmt. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 22 grader och det regnar cirka 10 dagar.

Väder & klimat november

November är vanligtvis årets regnigaste månad, i genomsnitt regnar det 97 mm. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 18 grader och det regnar cirka 12 dagar.

Väder & klimat december

I december sjunker temperaturen och vädret är fortfarande ostadigt. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 15 grader och det regnar cirka 13 dagar.

Billiga resor till Malaga

Ibland kan det kännas som om de soliga dagarna är långt borta, men sanningen är att de är närmare än du tror. Det enda du behöver göra är att använda vår sökfunktion så samlar vi alla resor till Malaga på ett och samma ställe. På så sätt kan du välja en flygbiljett som passar både din plånbok och ditt schema. Solen och värmen väntar på dig – endast en fyra timmars flygresa bort!

Arlanda - Malaga

No results

Landvetter - Malaga

No results

Vanliga frågor om väder och klimat i Malaga

Det är inte alltid lätt att välja vart man ska åka på semestern, och för många är vädret en viktig faktor i beslutsfattandet. Så hur är vädret i Malaga? När är det bäst att åka hit? Här besvarar vi vanliga frågor om Malagas klimat och väder så att det ska bli enklare för dig att boka din resa.

 • När är vädret i Malaga som mest behagligt?

  Malagas sommar är torr och het, så om du tycker att 30 plusgrader är för varmt är perioderna mars-maj och september-november mer behagliga.

 • Är Malaga en regnig stad?

  Nej, men mellan december till februari kan det regna en del.

 • Hur varmt är det i Malaga på sommaren?

  Från juni till september har Malaga dagstemperaturer på 25 till 35 grader.

 • När är det som svalast i Malaga?

  Malagas vinter är från december till februari, då är den genomsnittliga dagstemperaturen runt 15 plusgrader.

 • Är det lätt att bränna sig i Malaga?

  Ja, solen är betydligt starkare i Malaga jämfört med Sverige. Ta med dig solskydd på resan.

 • Är det kallt i Malaga på vintern?

  Jämfört med Sveriges vinter är det inte särskilt kallt i Malaga. En vanlig vinterdag är dagstemperaturen ungefär 15 grader, för att sedan sjunka till cirka 6 grader på natten.

 • Blir det ofta värmebölja i Malaga?

  Ja, under sommarhalvåret är det vanligt med värmeböljor. Om du befinner dig i Malaga under en sådan period är det viktigt att du dricker mycket vatten och äter mer salt än du brukar.

 • Är det vanligt med luftkonditionering i Malaga?

  Ja, i moderna byggnader (och hotell) är det vanligt med luftkonditionering, men äldre byggnader är inte alltid försedda med det.

Go to top