Spännande aktiviteter & sevärdheter i Malaga

En minnesvärd resa innehåller ofta många spännande upplevelser, men samtidigt är det också viktigt att de faller dig i smaken. Så hur ser din drömsemester ut? Är du sugen på historiska monument eller vill du kombinera sol och bad med kultur och träning? I den här guiden har vi samlat våra bästa tips på vad du kan se, göra och uppleva i Malaga för en oförglömlig resa!

Malaga-måsten du inte får missa

Picassomuseet

Picassomuseet - malaga
Picassomuseet i Malaga ligger i Gamla stan.

Om du är nyfiken på den excentriske konstnären Pablo Picasso bör du bege dig till Picassomuseet i Gamla stan. Med nästan 300 verk i sin samling visar museet stolt upp vad den Malaga-födde konstnären åstadkom under sin livstid. Ett tips är att köpa biljetter online på museets hemsida för att slippa köa på plats.

Militärfortet Alcazaba

Det mäktiga fortet Alcazaba är ett tydligt exempel på hur morerna förändrade Malagas stadsbild för tusen år sedan. Namnet härstammar från arabiskans ”al-qasbah”, som betyder befästning. Syftet med fortet var att skydda Malaga – vilket det uppenbarligen lyckades med eftersom staden finns kvar. Inträdet kostar 2,20 euro förutom på söndagar efter klockan 14.00, då det är gratis.

Malagas amfiteater

Malagas amfiteater
Malagas amfiteater – en vacker och äldre sevärdhet.

Nedanför fortet Alcazaba ligger en betydligt äldre sevärdhet; den romerska amfiteatern. Den hittades av en byggarbetare 1951 efter att ha legat begraven under grus och sten i över 500 år. Men trots allt som den romerska ruinen varit med om är den fortfarande nästan helt intakt (förutom några marmorpelare som morerna använde när de byggde Alcazaba). Det är kostnadsfritt att besöka amfiteatern så länge det inte pågår någon teaterföreställning, då kan du behöva köpa biljett.

Prisvärda sevärdheter i Malaga

Gibralfaroslottet

Oavsett om du är intresserad av historia, arkitektur eller vackra vyer är slottet Gibralfaro värt ett besök. Slottet byggdes uppe i bergskedjan Montes de Málaga under 900-talet och är idag en av Malagas mest berömda sevärdheter. Ta dig hit med buss eller promenera från Plaza del General Torrijos. Inträdet är gratis på söndagseftermiddagar, alla andra dagar kostar det 2,20 euro att gå in.

Montes de Málaga

Montes de Málaga
Vandra en eller flera av de 5 vandringslederna i nationalparken Montes de Málaga.

När du har fått nog av storstadsbruset kan du bege dig upp till nationalparken Montes de Málaga. Parkens fem vandringsleder, 2 till 9 km långa, bjuder på underbara naturupplevelser. Här får du uppleva Andalusiens skönhet på riktigt – och dessutom helt kostnadsfritt. Kom ihåg att ta med dig vatten under årets varmare månader, det kommer du att behöva.

Playa de La Malagueta

En aktivitet som älskas av både turister och lokalinvånare är att vara på stranden. Stranden Playa de La Malagueta ligger nära Malagas centrum och är 1,2 km lång och 45 meter bred. Här finns grönområden med skugga, solstolar att hyra och flera restauranger. Lämna hyrbilen och ta dig hit till fots eller med buss, det kan nämligen vara väldigt svårt att hitta parkering.

Aktiv semester

Vandra leden Caminito del Rey

Caminito del Rey
Caminito del Rey var en gång världens farligaste vandringsled.

Caminito del Rey var en gång världens farligaste vandringsled med de lodräta bergväggarna och den djupa ravinen. Det är den inte längre, men leden är fortfarande otroligt vacker – och en kul aktivitet för hela familjen. Nu går du på en säker gångväg och vandringen tar ungefär två timmar. Om du vill gå Caminito del Ray behöver du köpa biljett online i förväg, den kostar 10 euro.

Vattenland

Det finns tre vattenparker i Malaga-provinsen: Aquavelis i Torre del Mar, Aqualand i Torremolinos och Aquamijas park i Mijas. Aquamijas är en aning lugnare än de andra två, men alla är anpassade efter små barn. I parkerna finns även lekplatser, kaféer och trädgårdar. Boka biljetter online för rabatterade priser.

Bestig berget La Concha

La Concha - Malaga
Berget La Concha.

Vill du kunna peka på berget La Concha och säga: ”Där uppe har jag varit”? Det kan lätt ordnas. Vandringsleden startar vid Refugio de Juanar och det tar ca 2,5 h att ta sig upp till toppen på det 1350 meter höga berget. Du behöver inte ha några förkunskaper inom klättring, men ordentliga vandringsskor är att rekommendera.

Flygresors bästa Malaga-tips

Centre Pompidou Málaga

Centre Pompidou Málaga invigdes 2015 och är en filial till det världsberömda museet i Paris. Nere vid hamnen Muelle Uno får du se och uppleva verk av framstående konstnärer som Picasso, Frida Kahlo och Chagall. Museet har en permanent utställning och flera tillfälliga. Kombinationsbiljetten som ger dig tillträde till samtliga utställningar kostar 10,50 euro. Stora familjer, pensionärer över 65 och studenter under 26 erbjuds reducerade priser.

Botaniska trädgården La Concepción

Botaniska trädgården La Concepción
La Concepción – en botaniska trädgården i norra Malaga

I norra Malaga ligger den botaniska trädgården La Concepción. Det är en grönskande oas från 1800-talet som vi kan tacka paret paret Jorge Loring och Amalia Heredia för. På en yta av 30 000 kvadratmeter finns idag över 500 tropiska arter, ljuvliga små stigar och porlande vattenfall. Inträdet ligger på 5,20 euro per person, barn under 6 år går in gratis.

Playa del Palo

Längtar du efter vita rena stränder, färsk fisk och genuin stämning? Då ska du åka till stranden Playa del Palo, som ligger en kvarts bilfärd öster om Malaga. Här kan du hyra kajak, bada i Medelhavet och få den d-vitamin du behöver. Playa del Palo är betydligt lugnare än många andra stränder längs Solkusten, här möter du fler spanjorer än turister.

 

 

Hitta en billig resa till Malaga

Har du svårt att bestämma dig för om du ska åka till en strand eller storstad nästa semester? I Malaga behöver du inte välja. Vi på Flygresor ser dessutom till att du får marknadens billigaste flygbiljetter. När du använder vår sökfunktion jämför vi flygbiljetter från över 1000 flygbolag så att du ska hitta en resa som passar just dig. Så vad väntar du på? Boka din Malagaresa redan idag!

Arlanda - Malaga

No results

Landvetter - Malaga

No results

Vanliga frågor om Sevärdheter i Malaga

Behöver du tips och inspiration till vad du ska hitta på i Malaga? Då har du hamnat helt rätt! I Malaga finns ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter, så om du vill göra något annat än att sola kommer du att få fullt upp. Här svarar vi på vanliga frågor om sevärdheter och aktiviteter i Malaga så att du ska få ut så mycket som möjligt av resan.

 • Finns det gratismuseum i Malaga?

  Ja det gör det. Några exempel är Centro de Arte Contemporáneo de Málaga (Malagas center för modern konst), La Térmica och Málaga-museet. Dessutom har Picasso-museet, Centre Pompidou och Carmen Thyssen-museet fritt inträde alla söndagseftermiddagar.

 • Vad ska man se i Malaga?

  Missa inte fästningen Gibralfaro, den botaniska trädgården och Picassomuseet.

 • Finns det mycket att se i Malaga?

  Ja, i Malaga finns ett stort utbud av museer och historiska monument.

 • Hur stort är Malaga?

  Malaga kommun är 398 km² till ytan och har 0,6 miljoner invånare.

 • Finns det många saker jag kan göra gratis i Malaga?

  Ja, många av nöjena i Malaga är helt kostnadsfria. Besök stränder, promenera i Montes de Málaga och inspireras av konsten i Soho.

 • Är det en bra idé att ta med barnen till Malaga?

  Ja! Malaga är en stad som passar både barn och vuxna. Ni kan till exempel åka på vattenland eller besöka en uppfödningsanläggning för utrotningshotade djur i Fuengirola.

 • Vad kan jag göra i Malaga när det regnar?

  Besöka någon av Malagas trettio museer, shoppa och äta tapas.

 • Vad är bästa sättet att uppleva Malaga på?

  Promenera planlöst runt i staden – det är då du hittar Malagas mest genuina små gallerier och restauranger.

Go to top