Väder & klimat i Los Angeles

En av många anledningar till att Los Angeles är ett så bra resmål är stadens fantastiska klimat och väder. Den genomsnittliga dagstemperaturen i Los Angeles är nämligen sällan under 20 grader. Inte heller regnar det särskilt mycket, endast några spridda skurar på vintern. Men om du drabbas av en packningskris och inte vet om du ska ta med en eller två tjocktröjor på resan kan du slappna av. Här går vi igenom hur vädret brukar vara i Los Angeles – månad för månad.

Vädret i Los Angeles just nu

Dagstemp.Nattemp.Dygnsmedeltemp.Soltimmar per dagVattentemp.Nederbörd  per månadRegndagar
Januari20°c8°c14°c815°c80,3 mm5
Februari21°c9°c15°c915°c79,2 mm5
Mars21°c10°c15°c1015°c67,1 mm6
April22°c11°c17°c1115°c29,3 mm3
Maj23°c13°c18°c1217°c5,4 mm1
Juni26°c15°c21°c1318°c1,4 mm0,5
Juli29°c17°c23°c1219°c0,7 mm0,5
Augusti30°c18°c24°c1220°c3,6 mm1
September29°c17°c23°c1120°c9,4 mm2
Oktober26°c15°c20°c1019°c8,7 mm2
November22°c11°c17°c817°c50,9 mm4
December20°c8°c14°c815°c52,7 mm5

Källa: Foreca.se. Avvikelser kan förekomma.

Väder & klimat januari

Vintern i Los Angeles påminner om svensk sommar. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 20 grader och det regnar cirka 5 dagar.

Väder & klimat februari

Februari i Los Angeles bjuder på soligt väder och några spridda regnskurar. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 21 grader och det regnar cirka 5 dagar.

Väder & klimat mars

Mars är en av de mest behagliga månaderna i LA. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 21 grader och det regnar cirka 6 dagar.

Väder & klimat april

Vädret är fortfarande behagligt i april och dagarna med regn blir allt färre. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 22 grader och det regnar cirka 3 dagar.

Väder & klimat maj

I maj börjar Los Angeles torra period, kom ihåg att dricka mycket vatten. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 23 grader och det regnar cirka 1 dag.

Väder & klimat juni

Nu börjar sommaren i LA, och det är runt 19 grader i Stilla Havet. Perfekt för en simtur! Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 26 grader och det regnar vanligtvis inte.

Sommar LA
Vädret i Los Angeles är riktigt varmt och soligt, med 325 soldagar om året.

Väder & klimat juli

Los Angeles väder är soligt i juli, men värmen är inte kvav. Glöm inte solskydd när du är utomhus. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 29 grader och det regnar vanligtvis ingenting.

Väder & klimat augusti

I augusti är havstemperaturen som varmast, vattnet är runt 20 grader varmt. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 30 grader och det regnar cirka 1 dag.

Väder & klimat september

Ibland händer det att Los Angeles drabbas av värmeböljor under september. Var försiktig och glöm inte att dricka vatten. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 29 grader och det regnar cirka 1 dag.

Väder & klimat oktober

I oktober sjunker temperaturerna något, men det är fortfarande varmt och skönt i LA. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 26 grader och det regnar cirka 2 dagar.

Väder & klimat november

November är en behaglig månad i LA, regn är mer vanligt i slutet av månaden. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 22 grader och det regnar cirka 4 dagar.

Väder & klimat december

I december kommer vintern till Los Angeles, men riktigt kallt blir det sällan. Den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på 20 plusgrader och det regnar cirka 5 dagar.

Billiga resor till soliga Los Angeles

Det är få saker som piggar upp så mycket som en resa till solen, och i Los Angeles lyser solen nästan jämt. Ett enkelt sätt att försäkra dig om att du faktiskt kommer iväg på resan är att vända dig till oss på Flygresor. När du använder vår smarta sökfunktion samlar vi nämligen marknadens alla flygbiljetter på ett enda ställe. På så sätt kan du jämföra flygbiljetter och välja ett riktigt billigt alternativ. Spana in billiga resor till Los Angeles redan idag – solen väntar på dig.

Arlanda - Los Angeles

No results

Landvetter - Los Angeles

No results

 

Vanliga frågor och svar om väder och klimat i Los Angeles

Är vädret i Los Angeles verkligen så bra som de säger? Och när ska man åka till LA om man inte vill åka när det är som varmast, utan lite mer behagligt? I den här sektionen har vi svarat på vanliga frågor om Los Angeles väder och klimat. Tanken är att det både ska bli enklare för dig att boka biljetter, och packa rätt kläder till resan.

 • När är vädret i Los Angeles som mest behagligt?

  Vädret är som mest behagligt från mars till april och oktober till november, då är det ungefär 24 grader varmt på dagen. På kvällen kan du behöva en tunn jacka eller en tröja.

 • Är Los Angeles en regnig stad?

  Nej, Los Angeles har över 325 soldagar per år – staden är allt annat än regnig.

 • När är det som svalast i Los Angeles?

  I december och januari. Då är den genomsnittliga dagstemperaturen 20 grader, på natten sjunker den till 8 grader.

 • Hur varmt är det i Los Angeles på sommaren?

  Du kan räkna med temperaturer mellan 25 och 30 grader under sommarhalvåret. Tänk på att använda solskydd och dricka mer vatten än du gör i vanliga fall.

 • Är det vanligt med luftkonditionering i Los Angeles?

  Ja, luftkonditionering finns i princip överallt. USA är landet med mest luftkonditionering i hela världen.

 • Är det lätt att bränna sig i Los Angeles?

  Ja, särskilt om det var länge sedan du var i solen och inte använder solskydd. Undvik att vara i solen mellan 11 och 15, då är den som starkast.

 • Är det kallt i Los Angeles på vintern?

  Nej, med svenska mått är Los Angeles vintrar inte särskilt kalla. Under dagtid ligger temperaturen kring 20 grader. På natten blir det lite kallare, då sjunker temperaturen till cirka 8 grader.

 • Blir det ofta värmebölja i Los Angeles?

  Under sommarhalvåret händer det då och då att Los Angeles drabbas av värmebölja, då kan det bli över 35 grader varmt.

Go to top