12 aktiviteter & sevärdheter i Los Angeles

Har du bokat en resa till Los Angeles men funderar på vad du ska göra under vistelsen? Du kan slappna av, Los Angeles har nämligen ett enormt utbud av aktiviteter och sevärdheter för hela familjen. Lär dig surfa, besök Universal Studios Hollywood eller något av stadens många museer. I Los Angeles finns något för alla, och här har vi listat vad du absolut inte får missa.

Härliga måsten i Los Angeles

Universal Studios Hollywood

Univerlsal studios
Besök Univerlsal studios och kom så nära filmens värld det är möjligt.

På Universal Studios får du komma så nära filmens värld som det bara går. Här kan du åka roliga åkattraktioner med underhållande guider och besöka inspelningsområden där otaliga filmer har spelats in under årens lopp. Det finns tre typer av biljetter: vanligt inträde, front line och VIP Experience. Ett tips är att köpa front line-biljetter online, då slipper du slösa tid på att stå i långa köer.

Santa Monica

Lämna inte Los Angeles utan att ha tillbringat minst en dag i Santa Monica. Den vackra strandstaden har en fem kilometer lång strand som är populär bland surfare och soldyrkare. Börja dagen med att ta ett dopp i havet, därefter kan ni hyra cyklar och utforska strandpromenaden. För

barnfamiljen rekommenderar vi Santa Monica-piren. Här finns bland annat ett pariserhjul, en trapetsskola och en klassisk karusell.

Hollywoodskylten

Hollywood
Hollywoodskylten är en mycket populär och iknosik sevärdhet.

Du har inte varit i Los Angeles på riktigt förrän du har tagit en snygg bild på den ikoniska Hollywoodskylten. Men det finns olika sätt att närma sig skylten, det är nämligen förbjudet att gå ända fram. I Griffith Park finns fyra olika vandringsleder som tar dig hyfsat nära. Om du inte gillar vandring finns det även guidade bilturer som tar dig dit.

Prisvärda sevärdheter i Los Angeles

Griffith Observatory

Från en av Los Angeles mest omtyckta sevärdheter ser du bokstavligen hela LA och ända ut i rymden. Griffith Observatory öppnades 1935 och har sedan dess uppnått sitt syfte – att göra astronomi tillgängligt för alla. Observatoriet har kostnadsfria utställningar som uppskattas av både barn och vuxna. Hit ska du åka om du vill få perspektiv på livet och lära dig mer om det universum vi lever i.

McDonaldland Museum

McDonaldland Museum
McDonaldland Museum – ett måste om du är det minsta intresserad av populärkulturens historia.

Det är få saker som förknippas lika mycket med USA som McDonalds, och om du vill ha en minst sagt skruvad museiupplevelse ska du besöka McDonaldland Museum. Museet ligger i Norra Hollywood och här får du lära dig mer om karaktärerna i McDonalds psykedeliska reklamvideo från 1971. Det här är ett måste för dig som är intresserad av populärkulturens historia. Inträdet är kostnadsfritt.

Konsert på Hollywood Bowl

På den berömda utomhusscenen Hollywood Bowl har legender som Ella Fitzgerald, The Beatles, Bob Dylan, Jimi Hendrix och Madonna spelat. Tro oss, att se en konsert här är ett minne för livet! Det bästa med konserterna på Hollywood Bowl är att det finns biljetter i olika prisklasser – ofta från 20 dollar och uppåt. Spana in Hollywood Bowls hemsida för att se vilka som uppträder när du är i LA.

Los Angeles bästa stränder

Leo Carrillo State Beach

Leo Carrillo State Beach
Leo Carrillo State Beach är en strand med 3 vandringsleder.

När du vill komma bort från storstadsbruset ska du bege dig till idylliska Leo Carrillo State Beach. Hit kommer vanligtvis familjer, surfare, vindsurfare och de som älskar att bada. Stranden är en del av Leo Carrillo State Park, och här finns också camping och duschar. När du tröttnat på att utforska strandens grottor och naturliga pooler kan du ta en lång promenad. I parken finns nämligen tre vandringsleder: Leo Carrillo Beach Trail (medelsvår), Yellow Hill Trail (lätt) och Nicholas Flat Trail (svår).

Zuma Beach

Många hävdar att Zuma Beach är en av Kaliforniens bästa stränder, men trots att den är så omtyckt tycks den aldrig bli överfull. På den sex kilometer långa och rena stranden kan du spela volleyboll, surfa och ha picknick. Något som kan vara bra att känna till att strömmarna kan bli starka längs stranden. Under dagtid finns livräddare på plats, men det är fortfarande viktigt att vara försiktig.

Santa Monica State Beach

Santa Monica State Beach
Kombinera stad och strand i Santa Monica.

Om du vill kombinera stads- och strandhäng är Santa Monica State Beach ett utmärkt val. Här kan du börja dagen med ett dopp i havet för att senare besöka piren eller någon härlig restaurang. Men lämna inte Santa Monica innan solen går ner, solnedgångarna är otroligt vackra här. Tänk på att du behöver ha kontanter när du ska parkera bilen.

Tips på vad du kan göra i Los Angeles

Six Flags Magic Mountain

I nöjesparken Six Flags Magic Mountain finns attraktioner för alla – snurriga, kittlande eller barnvänliga. I dagsläget har Six Flags Magic Mountain 19 bergodalbanor, varav en, Full Throttle, är världens snabbaste. Om du är höjdrädd bör du dock hålla dig på marken. Ett tips är att köpa biljetter online så att du slipper köa. Och börja med att spana in Six Flags hemsida, där finns ofta biljetter till rabatterade priser.

Self-Realization Fellowship Lake Shrine

Pacific Palisades
I Pacific Palisades finns Self-Realization Fellowship Lake Shrine.

Kaliforniens fantastiska väder gör att man vill vara ute så mycket som möjligt – och finns det då något bättre än att besöka en botanisk trädgård? En sagolik plats är Self-Realization Fellowship Lake Shrine i Pacific Palisades, som ägs av den spirituella organisationen Self-Realization Fellowship. Här finns bland annat en botanisk trädgård med ett tempel och en meditationsträdgård som är gratis att besöka.

Gå på hike

Så mycket som LA-borna är ute och vandrar skulle man kunna tro att ”hiking” är obligatoriskt i Änglarnas stad. Så är inte fallet, men om du testar på det kommer du troligen att förstå tjusningen. Även om Los Angeles är en storstad finns här fantastisk natur och vandringsleder som stärker kropp och själ. Några av Los Angeles bästa områden för vandring är Temescal Canyon Park, Runyon Canyon Park och Echo Mountain Trail.

Billig resa till Los Angeles

Har du fått tag på biljetter till en konsert eller ett sportevenemang i Los Angeles? Då får vi ta och säga: Grattis, du har en oförglömlig upplevelse framför dig! Men är flygbiljetterna bokade? Med Flygresor kan din Los Angeles-resa bli riktigt billig! När du använder vår sökfunktion samlar vi flygbiljetter från över 1000 flygbolag på ett och samma ställe. På så sätt kan du jämföra resor, och välja ett alternativ som passar både ditt schema och din plånbok.

Arlanda - Los Angeles

No results

Landvetter - Los Angeles

No results

 

Vanliga frågor & svar om sevärdheter & tips i Los Angeles

I en så pass stor stad som LA finns otroligt mycket att se och göra, men ibland kan många alternativ göra det svårt att välja. Här svarar vi på vanliga frågor om sevärdheter och aktiviteter i Los Angeles. Förhoppningsvis kommer du få inspiration till vad du ska hitta på under resan och samtidigt dina frågetecken om Los Angeles uträtade.

 • Finns det många museer med gratis inträde i Los Angeles?

  Ja, här är några museer i Los Angeles med kostnadsfritt inträde: Hollywood Bowl Museum, Lancaster Museum of Art & History, Monrovia Historical Museum, Griffith Observatory, Getty Museum, Fashion Institute of Design & Merchandising, Marciano Art Foundation, McDonaldland Museum

 • Vad får man inte missa i Los Angeles?

  Lämna inte Los Angeles förrän du har besökt Gardens of the World, McDonaldlandmuseet, Eaton Canyon och Hollywood-skylten.

 • Vilka är Los Angeles härligaste stränder?

  Det finns många stränder i Los Angeles, några av de finaste är El Matador State Beach, Paradise Cove Beach, Malibu Lagoon State Beach och Leo Carrillo State Beach.

 • Hur stort är Los Angeles?

  1302 kvadratkilometer

 • Finns det många kostnadsfria aktiviteter i Los Angeles?

  Ja, det gör det. Du kan till exempel hänga på stranden, besöka något av stadens många kostnadsfria museer och vandra.

 • Är det en bra idé att ta med barnen till Los Angeles?

  Ja, men tänk på att välja ett familjevänligt område, som West Hollywood, Hancock Park, Santa Monica, Beverly Hills eller Los Feliz.

 • Vad kan man göra i Los Angeles när det regnar?

  Det regnar ytterst sällan, men händer det så kan du gå på museum eller shoppa.

 • Vad är bästa sättet att uppleva Los Angeles på?

  Stressa inte runt mellan olika områden, det kan sluta med att du fastnar i bilköer. Planera istället så att du tillbringar några dagar i varje område, då får du uppleva staden från rätt sida av bilrutan.

 • Hur mycket kostar det att besöka Universal Studios?

  Runt 1000 kr. Köp din biljett online för att försäkra dig om att priset blir så lågt som möjligt.

Go to top