Väder och klimat i London

Många förknippar London med regn, men sanningen är att det faktiskt inte är så illa som man kan tro. Tvärtom, det regnar betydligt mer i Göteborg än London och de brittiska årstiderna är varma och milda jämfört med de svenska. Men, det är klart att det fortfarande kan vara svårt att veta exakt vad du ska packa inför weekendresan i London. Här går vi därför igenom vad ett år i London har att bjuda på i form av väder.

Vädret i London just nu

Dagstemp.Nattemp.Dygnsmedeltemp.Soltimmar per dagNederbörd per månadRegndagar
Januari7°c2°c4°c356,6 mm16
Februari7°c2°c4°c538,4 mm12
Mars10°c3°c6°c750 mm14
April13°c5°c9°c1048,1 mm14
Maj17°c8°c12°c1152,8 mm13
Juni20°c11°c15°c1152,5 mm11
Juli22°c13°c17°c1248,5 mm11
Augusti22°c12°c17°c1056,0 mm12
September19°c10°c15°c855,9 mm11
Oktober15°c8°c11°c660,1 mm13
November10°c4°c7°c460,1 mm15
December8°c3°c5°c260,8 mm15

Källa: Foreca.se. Avvikelser kan förekomma.

Väder och klimat London januari

Januari är en av Londons kallaste och fuktigaste månader. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 4 grader och det regnar cirka 16 dagar.

Väder och klimat London februari

I London är februari är en kall månad som lämpar sig för inomhusaktiviteter. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 4 grader och det regnar cirka 12 dagar.

Väder och klimat mars

I mars börjar det bli vår i London och träden knoppas. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 6 grader och det regnar cirka 12 dagar.

Väder och klimat april

Aprilvädret i London bjuder på både regn och solsken. Dygnsmedeltemperaturen ligger på  9 grader och det regnar cirka 14 dagar.

Väder och klimat maj

I maj anländer sommaren till London – dagarna blir allt soligare. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 12 grader och det regnar cirka 13 dagar.

Väder och klimat juni

Juni är solskenets, det enstaka sommarregnets och picknickarnas tid. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 15 grader och det regnar cirka 11 dagar.

Väder och klimat juli

I juli är det högsommar och på Londons uteserveringar trängs Londonbor och turister. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 17 grader och det regnar cirka 10 dagar.

Väder och klimat augusti

Under augusti njuter Londonborna av den sista sommarvärmen. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 17 grader och det regnar cirka 12 dagar.

Tower bridge – London
London och Tower bridge en solig sommardag är en vacker syn.

Väder och klimat september

Under september övergår sommaren i höst, men ännu är det inte särskilt kallt. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 15 grader och det regnar cirka 11 dagar.

Väder och klimat oktober

Under oktober blir vädret mer ostadigt, men som tur är finns det många inomhusaktiviteter i London. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 11 grader och det regnar cirka 13 dagar.

Väder och klimat november

November är en mörk och regnig månad i London, men detta kompenseras av den vackra julbelysningen. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 7 grader och det regnar cirka 15 dagar.

Väder och klimat december

Även om december är en av Londons kallaste månader dras man ändå med i den härliga julstämningen. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 5 grader och det regnar cirka 15 dagar.

Bra väder i London? Tajma in en billig resa!

London må vara känt för sitt omväxlande väder, men faktum är att molnen skingras oftare än man kan tro. En sommardag i London innebär höga temperaturer, mellan 20 och 30 grader, och tillbringas helst i en grön park. Men vintern är inte heller fel, för vem tackar nej till mysiga pubar och museibesök? London är helt enkelt en stad du kan åka till året runt, för när det finns många spännande aktiviteter spelar vädret mindre roll. Boka din London-resa redan idag, hos oss hittar du marknadens billigaste flygbiljetter.

Arlanda - Heathrow

No results

Skavsta - Stansted

No results

Vanliga frågor om väder och klimat London

Det är en sak som är viktig att kolla upp inför för Londonresan: väderprognosen. Du känner säkert till att det kan regna en del i Storbritannien, men hur mycket regnar det egentligen? Och hur ska du egentligen tänka när du ska packa inför resan? Här har vi besvarat de vanligaste frågorna om Londons väder och klimat. Vi hoppas att svaren både ska underlätta när du ska packa din väska och planera olika aktiviteter.

 • Hur är vädret i London?

  Vädret kan vara väldigt skiftande i London, det kan regna en stund för att sedan klarna upp. Generellt regnar det dock mer under vinterhalvåret än under sommarhalvåret.

 • Hur mycket regnar det i London per år?

  I genomsnitt regnar det 650 mm per år.

 • Hur varmt är det i London på sommaren?

  Under sommardagar kan det bli uppemot 30 grader och sol, kom ihåg att dricka mycket vatten så att du inte blir uttorkad.

 • Behöver jag ta med mig varma kläder till London?

  Det beror på vilken tidpunkt under året du åker till London. Under vinterhalvåret kan det vara bra att ha med sig en jacka så att du slipper frysa.

 • Regnar det mer i London än i Sverige?

  I genomsnitt regnar det 650 mm per år i London, jämfört med Stockholms 510 mm och Göteborgs 800 mm.

 • Hur ostadigt är Londons väder?

  Då Storbritanniens klimat påverkas av Atlanten är vädret i London ofta väldigt växlande. Det kan därför vara bra att packa med ett paraply.

 • Är solen stark i London?

  Ja, den är starkare än i Sverige. Kom ihåg att använda solskydd i form av spf eller kläder under soliga dagar.

 • Hur ofta snöar det i London?

  Det snöar ungefär två gånger per år, men snön blir sällan liggande.

 • När är bästa tiden att besöka London?

  Det är alltid härligt att besöka London, men under våren och hösten är vädret särskilt behagligt för oss svenskar. Det finns nämligen inget bättre än att lämna snöslasket i Sverige och möta våren i London.

Go to top