Prisvärd shopping i London

Om du älskar att shoppa eller har en väldigt lång inköpslista har du valt helt rätt stad att besöka. Londons utbud av affärer och varumärken är nämligen överlägset andra europeiska städers – här finns något för alla. Upplev den vibrerande storstadspulsen kring Oxford Street eller fynda på någon av de mysiga marknaderna. Här är en guide till shoppingen du inte får missa!

Oxford street – shopping i London
London är helt rätt stad för shopping!

Shoppinggator i London

Oxford Street

Oxford Street ligger i centrala London och är en av stadens mest välkända shoppingstråk. På den två kilometer långa gatan finns över 300 butiker, och det gör den till en naturlig destination för den shoppingsugne. Titta in på varumärken som Primark, Aldo Shoes, Adidas och Topshop. Det kanske redan är underförstått – men här finns Londons bästa shopping. Ett tips är att besöka gatan på morgonen då mängden människor under eftermiddagar och helger kan kännas överväldigande. Oxford Street korsar flera andra omtyckta shoppinggator, så du behöver inte ens hoppa på tunnelbanan när du vill byta miljö.

Shoreditch

Ta tunnelbanan till Liverpool Street och promenera upp till trendiga Shoreditch. Här hittar du det personliga och unika som stora butikskedjor inte kan erbjuda. Besök små mysiga affärer, antikvariat och vintagebutiker. Shoreditch är dessutom platsen för dig som vill inspireras av innovativ design. Att du finner det här är inte en tillfällighet, i hjärtat av området på Curtain Road ligger nämligen London College of Fashion.

Varuhus i London

Westfield London

Besök Westfield, ett av Europas största köpcentrum, som ligger i området Shepherd’s Bush i västra London. Med över 350 butiker och restauranger är Westfields utbud mer än tillfredställande. Några exempel på butiker är Miu Miu, H&M, Hollister, All Saints, Karen Millen, Dior och Missoni. Här finns något för alla familjemedlemmar, även de som inte gillar att shoppa. Om du föredrar att gå på bio, besöka ett bibliotek eller gymma kan du göra det istället, utan att ens lämna Westfield.

Harrods

Harrods är ett av världens mest anrika varuhus, och ett besök är nästan obligatoriskt när du är i London. Varuhuset har legat i området Knightsbridge sedan år 1849, och brukade vara berömt för sitt ändlösa utbud: ”Man kan köpa vad som helst där, till och med en elefant.” Idag erbjuder Harrods kläder, accessoarer, leksaker, inredning och en välsorterad matavdelning. I varuhuset finns dessutom 34 restauranger och kaféer.

Marknader i London

Portobello Road Market

I Notting Hill finner du ett av Londons mest klassiska marknadsstråk: Portobello Road. Gatan är känd för att ha bidragit med en ljuvlig miljö i filmen ”Notting Hill” men även för sitt breda utbud av antikviteter. Här kan du dessutom fynda konst, böcker, vintagekläder, kameror och äta vegetariska burgare. Marknaden är öppen alla dagar förutom söndagar.

portobello road market

Old Spitalfields Market

Old Spitalfields Market kanske ger intryck av att vara en modern inomhusmarknad, men här har varor bytt hand sedan 1600-talet. Närmaste tunnelbanestation är Liverpool Street och om du har vägarna förbi är marknaden definitivt värd ett besök. Avsätt några timmar och botanisera bland second hand-kläder, keramik, smycken och konstverk. Kom hit hungrig, här finns ett brett utbud av mat från alla världsdelar. Marknaden är öppen varje dag.

Camden Market

Du kommer att bli minst sagt förvånad om du tror att du ska besöka en vanlig marknad när du åker till Camden Market. Marknaden består i själva verket av många mindre marknader, så smidigt sammanflätade med varandra att de går under samma namn. Det är hit du ska åka om du vill hitta bra second hand, konst, smycken och unika prylar. Missa inte heller statyn av den bortgångna sångerskan Amy Winehouse som levde här.

Brick Lane Market

Att besöka Brick Lane är ett måste när du befinner dig i östra London, särskilt om det råkar vara söndag. Då är Brick Lane Market öppen, en enorm loppmarknad där du kan fynda second hand-kläder, prylar, böcker och det senaste modet. Var gärna hungrig när du kommer hit – här finns ett spännande utbud av street food från världens alla hörn.

Billig shopping i London

London Designer Outlet

Om du undrar vad du ska sysselsätta dig med under tiden ditt resesällskap går en guidad tur på fotbollsarenan Wembley Stadium har vi svaret. I Wembley Park ligger nämligen London Designer Outlet, som förutom 50 affärer även har biograf och gratis lekplats. LDO är ett perfekt alternativ för dig som vill fynda välkända varumärken, och samtidigt undvika folkmassorna i centrala London.

Primark

Primark är en populär butikskedja som följer de senaste trenderna och erbjuder prisvärt mode för hela familjen. Det är hit du ska gå när du vill uppdatera basgarderoben, hitta roliga accessoarer eller köpa presenter. I London finns det över 10 stora Primark-butiker, och tre av dem ligger på Oxford Street. Ett råd att att besöka Primark direkt på morgonen om du vill undvika trängsel och långa köer.

Billiga shoppingresor

En shoppingresa till London är inte bara en härlig upplevelse, du tar med dig både minnen och fynd hem i bagaget. Men är det verkligen billigt? Svaret är ja, i alla fall om du bokar din biljett med Flygresor. När du använder vår tjänst jämför du biljetter från över 1000 flygbolag, och kan på så sätt hitta det alternativ som passar dig bäst. Så vad väntar du på? Boka din shoppingresa till London redan idag!

Arlanda - Heathrow

No results

Arlanda - Heathrow

Skavsta - Stansted

No results

Skavsta - Stansted

Vanliga frågor om Shopping i London

Shopping är en aktivitet som älskas av människor världen över, och i London får shoppingen det utrymme den förtjänar. Om du ska åka till London och shoppa har du en underbar resa framför dig. Samtidigt kommer det att bli betydligt enklare att hitta det du letar efter och om du läser på lite på förhand. Här har vi därför svarat på vanliga frågor om shopping i London.

 • Var ska man shoppa i London?

  Det beror på vad du är ute efter. Om du vill shoppa traditionella varumärken kan Oxford Street eller Westfield London vara något för dig. Letar du efter unika prylar, mindre varumarken och vintage bör du åka till någon av Londons många marknader.

 • Vad ska man handla i London?

  Varor som är dyrare eller som inte finns hemma. Ett tips att besöka någon av Londons varuhus, till exempel Fortnum & Mason, för att hitta typiskt brittiska varor.

 • Är det dyrt att handla i London?

  Både ja och nej. I London finns dyra exklusiva varumärken, men också betydligt fler budgetmärken jämfört med Sverige. Något som också påverkar priserna är den aktuella valutakursen.

 • Var är det billigt att shoppa i London 2019?

  Primark är affären du ska gå till för att få så mycket kläder för så lite pengar som möjligt. I London finns många marknader och loppisar, där kan du definitivt fynda.

 • Var kan jag gå och shoppa med barnen i London?

  Westfield London är ett utmärkt alternativ för dig som ska ta med barnen på shoppingrundan. Här anordnas aktiviteter regelbundet för barn i alla åldrar. Det finns också en lekplats och en biograf.

 • Hur är priserna i London jämfört med Sverige?

  I vissa fall kan priserna vara likvärdiga, men inte alltid – vissa varumärken är billigare i London, andra i Sverige. Den aktuella valutakursen påverkar också priserna.

 • Vad är unikt med Londons shopping?

  Det breda utbudet, i London säljs varumärken från hela världen i alla prisklasser.

 • Kommer jag att hitta det jag letar efter i Londons affärer?

  Sannolikheten att du ska hitta det i London är betydligt större än i någon annan europeisk stad.

Go to top