Prisvärda sevärdheter i London

Om du ska besöka London har du en minst sagt händelserik resa framför dig. Här finns nämligen otroligt mycket att se och göra, och du kommer troligen att behöva välja bort en del saker för att hinna med allt. Så vad vill du lägga din tid på när du besöker Storbritanniens huvudstad? Vill du lära känna Londons rika historia eller utforska mer nutida sevärdheter? I den här guiden hjälper vi dig att hitta prisvärda sevärdheter som speglar just dina intressen.

London – måsten du inte får missa

Big Ben

Bigben i London
Big Ben är en av Londons mest kända sevärdheter.

Ironiskt nog går en av världens mest kända sevärdheter inte att se med blotta ögat. Många tror att Big Ben är namnet på Westminsterpalatsets norra klocktorn, men i själva verket är Big Ben slagklockan som finns inuti the Elizabeth Tower. Men även om Big Ben kan vara svår att få syn på måste du betrakta klocktornet i Westminster minst en gång i livet.

Tower of London

Om du är intresserad av historia måste du bege dig till Tower of London – ett 900 år gammalt fort som visat sig vara väldig svårt att bryta sig in eller ut ur. Under många år användes det nämligen som fängelse och här förvaras fortfarande de brittiska kronjuvelerna. Om du har kortet The London Pass är inträdet gratis, annars kostar det 27,90 pund.

Piccadilly Circus

Picadilly circus
Picadilly circus kan kännas som en riktig cirkus på grund av de blinkande skyltarna och neonlamporna.

Första gången du besöker Piccadilly Circus kan platsen verkligen kännas som en riktig cirkus. Här blinkar neonlampor och skyltar från teatrar, nattklubbar och affärer. Mitt på torget står en liten staty av den grekiska kärleksguden Eros, som en påminnelse om varför vi alla är här. Från Piccadilly Circus är det gångavstånd till Oxford Street, Bond Street och Buckingham Palace.

Prisvärda sevärdheter i London

Buckingham Palace

Vill du besöka Storbritanniens mest traditionella och omskrivna familj: the Royal Family? Då ska du bege dig till Buckingham Palace – den brittiska kungafamiljens officiella boende sedan 200 år. Dagligen samlas turister utanför deras hem för att se det ikoniska vaktombytet som genomförs klockan 11. För att försäkra dig om att du får se vaktombytet från första parkett rekommenderar vi att du bokar en guidad tur.

London Eye

Londoneye
London Eye är ett stort pariserhjul som visar hela London.

Om du vill få en bra överblick över London finns det en attraktion som slår alla andra: London Eye. Det enorma pariserhjulet invigdes vid milleniumskiftet och är en av Londons mest populära sevärdheter. Soliga dagar kan du nästan se hela vägen till Windsor Castle när du är högst upp i hjulet. Ett tips är att förboka dina biljetter online för att slippa den långa kön.

Tate Modern

För den konstintresserade turisten är ett besök på Tate Modern obligatoriskt. Museet har över 70.000 verk av konstnärer som Pablo Picasso, Salvador Dalí och Marcel Duchamp i sina samlingar. Det är nästan för bra för att vara sant, men gissa vad det näst bästa är? Inträdet är kostnadsfritt. Spana in Tate Moderns hemsida för att hålla dig uppdaterad om kommande utställningar.

Spännande aktiviteter i London

Madame Tussauds

London-sevärdheter
På Madame Tussauds kan du träffa dina favoritkändisar i vaxform.

Varken barn eller vuxna är besvikna efter ett besök på vaxmuseet Madame Tussauds. Här får du träffa på verklighetstrogna kopior av kändisar som Lady Gaga, David Bowie och Nelson Mandela. Det är bara en sak du måste komma ihåg – ha en laddad telefon så att du kan ta en selfie med din favorit! Förboka biljetter online så att du slipper lägga tid på att stå i kö.

London Dungeon

Den som tycker att historia är tråkigt har inte besökt London Dungeon. Här får du uppleva Storbritanniens blodiga historia under en 110 minuters rundtur. När rundturen har avslutats kommer du att vara glad att händelserna är fast i det förflutna. London Dungeon passar bra för äldre barn, för yngre kan rundturen vara lite väl blodig. Inträdet kostar 24 pund.

Warner Bros. Studio Tour: The Making of Harry Potter

Warner Bros. Studio Tour
Är du ett fan av Harry Potter är Warner Bros. Studio Tour ett måste.

Warner Bros. Studio Tour: The Making of Harry Potter är ett måste för dig som inte kan få nog av Harry Potters magiska värld. Under rundturen får du bland annat besöka den förbjudna skogen, träffa jättespindeln Aragog och smita in på Dumbledores kontor. Rundturen är en heldagsaktivitet som sammanlagt tar 7-7,5 timmar, och du kommer att få minst 4 timmar i studion.

Flygresors bästa Londontips

The London Pass

Planerar du att besöka sevärdheter som Tower of London, London Eye, Charles Dickens Museum eller The Shard? Då rekommenderar vi att du skaffar kortet The London Pass, med det slipper du betala inträde på över 80 sevärdheter.

London Eye Combination Ticket

London Dungeon
Upplev Storbritanniens blodiga historia i London Dungeon.

I London Eye Combination Ticket ingår inträdet till pariserhjulet London Eye och ytterligare en sevärdhet – till rabatterat pris. Välj mellan Madame Tussauds, London Dungeon och Shrek Adventure. Ett tips är att köpa biljetten online så slipper du tillbringa värdefull tid i kö.

Förboka biljetter

Undvik de långa köerna till attraktionerna du vill besöka genom att förboka dina biljetter online. Att vara så pass förutseende har dessutom en annan stor fördel: du får ofta inträdet till ett rabatterat pris.

 

 

Res billigt till London med Flygresor

Vänta nu, du ska på konsert i London men har inte skaffat flygbiljetter? Oroa dig inte, vi ser till att du får marknadens billigaste flygbiljetter! När du använder vår tjänst jämför du flyg från över 1000 flygbolag och kan på så sätt välja det alternativ som passar dig bäst. Vad det är – snabbt och smidigt, billigt eller sista minuten – är helt upp till dig. Boka din flygresa redan idag!

Skavsta - Stansted

No results

Skavsta - Stansted

Arlanda - Heathrow

No results

Arlanda - Heathrow

Vanliga frågor om Sevärdheter i London

Funderar du på att boka en resa till London men undrar vad du egentligen ska sysselsätta dig med under tiden du är där? Eller om staden passar alla sorters resesällskap? Här har vi besvarat vanliga frågor om Londons sevärdheter – vi hoppas att svaren ska räta ut alla dina frågetecken.

 • Vad kan man göra i London?

  I en så pass stor stad som London är det mesta möjligt, så oavsett vad du är intresserad av finns något för dig. Du kan göra allt från att gå på sportevenemang till att festa eller utforska den brittiska historien.

 • Vilken musikal ska man se i London?

  Passa på att se Hamilton, The Lion King, Tina Turner the Musical, Thriller Live eller klassikern Mamma Mia! när du är i stan.

 • Finns det mycket att se i London?

  Ja, London är fyllt av historiska och moderna byggnader samt sevärdheter.

 • Är det värt att fira sin födelsedag i London?

  Ja, oavsett om du fyller 12, 26, 50 eller 78 år kan vi rekommendera att du tillbringar din födelsedag i London. Här finns nämligen något för alla, så födelsedagen kommer att bli allt annat än tråkig.

 • Finns det många saker jag kan göra gratis i London?

  Ja, det finns många kostnadsfria aktiviteter. Till exempel har många museer gratis inträde och det finns också många kostnadsfria tränings- och yogaklasser för den som vill träna under resan.

 • Är det en bra idé att ta med barnen till London?

  Absolut, här finns många attraktioner och sevärdheter som uppskattas av både barn och vuxna. Några exempel är Madame Tussauds, London Dungeon och Science Museum.

 • Kan jag hitta smultronställen i London?

  London är en spännande och pulserande stad som erbjuder smultronställen för alla! Vackra Hyde Park och Kensington Gardens, alla de klassiska pubarna eller toppen av London Eye, är bara några exempel.

 • Vad är bästa sättet att uppleva London på?

  Sysselsätt dig med något som intresserar dig, men se till att inte ha ett alltför fullspäckat schema så det finns plats för det oväntade.

Go to top