Prisvärd shopping i Dubai

Dubai är berömt för sin utmärkta shopping. Är du ute efter härliga shoppingupplevelser är Dubai förmodligen ett av de bästa ställena i världen att besöka. Staden har historiskt sett varit en viktig handelsplats. Idag kan Dubai skryta med att ha världens största shoppingcenter. På Dubais shoppingcenter hittar du förutom shopping ett rikt utbud av restauranger. Dessutom finns det många nöjen, som exempelvis skidåkning, skridskoåkning och nöjesfält i anslutning till varuhusen. Shopping i urbana utomhusmiljöer är den senaste trenden, till exempel på BoxPark och City Walk. På stadens Souks, marknader, prutas det lika friskt som alltid. Här hittar du guldsmycken, parfym, kryddor, mattor och mycket mer.

Dubai Mall
Dubai Mall är det största varuhuset i världen. Dubai har ett enormt utbud av shopping och affärer, det är en riktig upplevelse att shoppa i Dubai.

Varuhus i Dubai

Dubai är känt för sina extremt stora och lyxiga varuhus. Att besöka ett av Dubais varuhus är mer än bara shopping – det är en upplevelse!

The Dubai Mall

Dubai Mall är världens största shoppingcenter. Med över 1 200 affärer och en yta som motsvarar 200 fotbollsplaner är detta varuhus svårslaget. Vi behöver knappast nämna att utbudet är stort. Här hittar du det mesta från billiga outlets till de dyraste och lyxigaste märkena. En finess är att vare produktkategori har sitt område så att du slipper springa fram och tillbaks så mycket. Ändå trött i benen? Hoppa ombord på någon av de eldrivna transferfordonen så kommer du fram snabbare till affären du letar efter! Dubai Mall har även flera konstgallerier, ett av världens största akvarier och en skridskorink i OS-storlek.

Var? Financial Center Road, nära Burj Khalifa, Dubai

Mall of the Emirates

Mall of the Emirates är ett shoppingcenter i Dubai som blivit världsberömt tack vare sin 22 500 kvadratmeter stora skidbacke inomhus. När det gäller shopping har Mall of the Emirates inte mindre än 630 olika butiker. Här hittar du allt – mode, lyxmärken, accessoarer, elektronik, leksaker och annat. Tycker du att det är jobbigt att bära på alla kassar? ”Checka in” dem vid någon av servicepunkterna. Därefter levereras de till valfri plats i varuhuset eller till ditt hotell.

Var? Sheikh Zayed Road, Dubai

BurJuman Centre

BurJuman shopping center har satsat på lyxigare shopping. I detta varuhus hittar du berömda modemärken som Luis Vuitton, Hermes, Versace, Dolce & Gabbana, Dior med flera. Här hittar du även Dubais enda Saks Fifth Avenue-affär från New York. I denna shopping mall kan du koppla av mellan varven på någon av de många restaurangerna eller caféerna. Det finns till och med ett fitnesscenter och en pool i detta varuhus!

Var? Khalid Bin Al Waleed Road, Dubai

Ibn Battuta Mall

Ibn Battuta var en 21 årig Marockan som blev berömd för en lång resa runt om i världen år 1335. Detta shoppingcenter har sex olika avdelningar som var och en representerar de platser på jorden som han besökte. Dessa är Egypten, Indien, Tunisien, Andalusien, Kina och Persien. På varje avdelning säljs lyxiga varor av lokala designers och tillverkare från var och en av dessa platser. Det är dock inte bara en resa i tid och rum. Du hittar även ”vanliga” butiker som H&M, Marks & Spencer och Koton här.

Var? Sheikh Zayed Road, Dubai

Shoppinggator i Dubai

När det gäller shoppinggator är Dubai lite speciellt. En stor del av staden är nämligen inte byggd för att man ska kunna promenera. Istället är det tunnelbana, buss och taxi som gäller för att ta sig mellan de olika områdena. Likväl finns det vissa shoppinggator där du kan promenera omkring.

Box Park

Box Park är ett ganska nytt koncept för Dubai. Det är ett shoppingområde som ligger utomhus. Enligt skaparna handlar det om att ”tänka utanför lådan”. Hela området är uppbyggt av lådor av olika slag, bland annat fartygscontainrar. Miljön är urban och målgruppen är unga, trendmedvetna modeintresserade och foodies. Här finns 16 butiker och 11 restauranger. Kanske en smula krystat men ändå en trevlig plats, speciellt på vintern då det inte är så farligt varmt ute.

Var? Al Wasl Road, Dubai

City Walk

Bakom City Walk står samma investerare som för Box Park. City Walk är ett elegant shoppingområde utomhus där du kan gå mellan butikerna, ungefär som en shoppinggata. Här är allt lite lyxigare. Det finns över 100 butiker i området och de flesta säljer dyrare märken. I City Walk hittade vi bland annat Armani Exchange, Michael Kors, Cavalli, och The Rolls Royce Boutique. I samma lyxiga anda serverar restaurangerna gourmetmat men det finns även snabbmat och caféer. Fokus ligger ändå på det genuina, ofta med organiskt producerade råvaror.

Var? Al Safa Street, Dubai

Al Fahidi Street

Var hittar man billig elektronik i Dubai? Svar: På shoppinggatan Al Fahidi Street. Är du ute efter att köpa en ny mobiltelefon, dator, kamera eller GPS finns det en stor chans att du hittar det på Al Fahidi Street. Tänk bara på att Dubai använder brittiska el-kontakter. Du kan behöva köpa en adapter för att elektronik ska gå att använda i övriga Europa och i Sverige. Det behövs dock ingen transformator eftersom Dubai använder samma spänning som i Sverige (220/230/240). Du bör även kontrollera att produkten du köper har en giltig garanti. Är det för billigt är det av en anledning.

Var? Al Fahidi Street, Bur Dubai

Marknader i Dubai

Dubai har länge varit en mötesplats för köpmän. Ursprungligen var det pärlor som var Dubais stora exportprodukt. Idag bjuder marknader i Dubai på det mesta – guld, juveler, kryddor, textiler, parfymer och annat.

Souqs

Souq är ett allmänt arabiskt begrepp för marknadsplats eller marknadskvarter. I Dubai finns det flera spännande souqs. Du bör definitivt besöka åtminstone en av dem oavsett om du tänkt shoppa eller inte. Den mest berömda souqen är Gold Souq i Deira som är full av äkta guld i alla möjliga former. Här finns bland annat världens största guldring! I närheten finns souqs för kryddor och parfym och en souq där allt möjligt säljs. På andra sidan Dubaiviken ligger Bur Dubai Souq. Denna marknad kallas även för textil-souq eller ”den gamla souq”. Hit går du för att köpa exotiska tyger, kläder och souvenirer.

Var? Strax norr och söder om Dubaiviken

The Ripe Market

The Ripe Market är en härlig plats för dig som älskar mat, speciellt om du gillar organisk och nyttig mat. Här är nämligen alla produkter organiska och lokalproducerade! Förutom frukt och grönsaker säljs även blommor och hantverk här. På vintern håller The Ripe Market öppet på fredagar och lördagar. På sommaren är den öppen till och från men då uteslutande inomhus på grund av värmen. Det brukar även vara olika slags framträdanden på The Ripe Market vilket gör det till ett trevligt ställe att tillbringa några timmar på.

Var? Umm Sequim Street, Dubai Police Academy, Dubai

ARTE

ARTE kallas även för The Maker’s Market. På denna marknad samlas Dubais kreativa själar. De ser marknaden som en chans att marknadsföra och sälja sina produkter. Om du letar efter unika, egentillverkade och handgjorda produkter från Dubai är det definitivt till ARTE du ska bege dig. På denna marknad kan du till exempel hitta accessoarer, kosmetika och mode. Ett intressant inslag är de workshops som ARTE ordnar. Vad sägs om att lära dig hur du ger din träkamel en personlig touch eller hur man tillverkar en läderväska? Organisatören arrangerar marknaden på olika platser i Dubai olika dagar i veckan. Håll utkik på hemsidan för att hitta rätt!

Var? Olika platser i Dubai

Billig shopping i Dubai

Det finns ett par outlets i Dubai som är värda att nämna. Tänk på att det även finns billiga outlets i Dubai Mall.

The Outlet Village

En bit utanför stan ligger The Outlet Village. På grund av värmen ligger hela denna ”outlet-by” inomhus. I detta outlet finns över 80 olika butiker. De klädmärken som finns här är i blandade prisklasser. Vi hittade bland annat DKNY, Calvin Clein, Lamborghini, GAP, Nike, New Balance, Liu Jo och mycket mer. Här finns även flera restauranger och caféer.

Var? Jebel Ali, nära Dubai Parks and Resorts, Dubai

Dubai Outlet Mall

Detta är en av Dubais populäraste outlets. Denna outlet är också rätt så stor med sina drygt 200 butiker, restauranger och caféer. Detta outlet-varuhus har inte riktigt samma lyxiga känsla som The Outlet Village men å andra sidan ligger det lite närmare centrum. Jämför gärna med priserna på outlet hemma i Sverige. Det är inte alla gånger det är billigare i Dubai.

Var? Dubai Al-Ain Road (Route 66), Dubai

Vanliga frågor & svar om shopping i Dubai

Det är härligt att shoppa i Dubai. Utbudet av varuhus, marknader och shoppinggator är mycket stort. I Dubai hittar allt från billiga produkter till lyxmärken. Här är våra svar på de vanligaste frågorna om shopping i Dubai.

 • Vart ska man shoppa i Dubai?

  Besök några av Dubais shoppingcenter, t.ex. Mall of Dubai och Mall of the Emirates. Du bör även utforska en eller flera av Dubais souqs, lokala marknader.

 • Vad ska man handla i Dubai?

  Många köper modekläder, lyxprodukter, guldsmycken, persiska mattor, kryddor, kaffe, kashmirsjalar och parfym.

 • Är det dyrt att handla i Dubai?

  Priserna och prisskillnaderna varierar beroende på vad du ska köpa men generellt sett är det ungefär lika dyrt att handla i Dubai som i Sverige.

 • Vad är billigt att shoppa i Dubai 2020?

  Det går att hitta guldsmycken och elektronik billigt i Dubai 2020.

 • Hur är priserna i Dubai jämfört med Stockholm?

  Priserna för kläder brukar vara ungefär som i Stockholm. Du kan göra fynd om du är ute efter elektronik eller guldsmycken.

 • Vad är unikt med Dubais shopping?

  Dubais shopping präglas av lyxmärken och här är utbudet mycket stort. Det finns även spännande shopping i stadens souqs som erbjuder guld, kryddor, parfym och textiler.

 • Innebär valutan i Dubai billig shopping?

  Dubais (eller snarare Förenade Arabemiratens) valuta AED är kopplad till den amerikanska dollarn. När dollarn är billig jämfört med kronan är det också billigt att shoppa i Dubai.

Go to top