Väder och klimat i Berlin

Soligt väder i Berlin
Berlin har ett klassiskt kontinentalt klimat med med varma somrar och kalla vintrar.

Berlin har kontinentalt väder vilket innebär att somrarna är varma och vintrarna är kalla. I april börjar det bli varmt. Maj är en bra månad att besöka Berlin. Under sommaren är det högsäsong men vädret är behagligt fram till september eller oktober. Ändå är Berlin en stad som man gärna kan besöka när som helst under året. Det är till exempel en speciell känsla att vandra omkring i Östberlin en snöig vinterdag.

Vädret i Berlin just nu

Dagstemp.Nattemp.Dygnsmedeltemp.Soltimmar per dagNederbörd per månadRegndagar
Januari2°c-3°c-1°c242,0 mm15
Februari3°c-2°c1°c534,4 mm12
Mars8°c0°c4°c736,9 mm12
April13°c4°c9°c1041,1 mm13
Maj19°c8°c14°c1255,1 mm14
Juni22°c12°c17°c1271,7 mm14
Juli24°c13°c18°c1253,4 mm14
Augusti23°c13°c18°c1162,4 mm13
September19°c10°c14°c945,2 mm13
Oktober13°c6°c10°c636,2 mm12
November7°c2°c5°c348,4 mm14
December3°c-1°c1°c252,7 mm16

Källa: Foreca.se. Avvikelser kan förekomma.

Väder och klimat i januari

Januari är den kallaste månaden i Berlin. Dygnsmedeltemperaturen är -1 grader, men dagstemperaturen är i snitt 2 grader. Vissa dagar kan det vara uppåt 8 grader varmt. I januari är det vanligtvis 15 dagar med nederbörd.

Väder och klimat i februari

I februari är det fortfarande kallt i Berlin. Dygnsmedeltemperaturen är 1 grad. Dagsmedlet ligger på 3 grader. Det är mycket ovanligt med temperaturer över 10 grader. Det är i snitt 12 dagar med nederbörd i februari i Berlin.

Väder och klimat i mars

Under mars klättrar temperaturen uppåt i Berlin, men det är fortfarande ganska kallt. Dygnsmedeltemperaturen är 4 grader men under dagen är medeltemperaturen 8 grader. Mars är en av de torraste månaderna och det är i nederbörd endast 13 dagar i snitt.

Väder och klimat i april

I april börjar våren att kännas på riktigt i Berlin. Dygnsmedeltemperaturen är 9 grader i april. Dagsmedeltemperaturen är 13 grader men vissa dagar närmar sig temperaturen 20 grader. Vanligtvis regnar det 13 dagar i april i Berlin.

Väder och klimat i maj

Enligt många är maj den bästa månaden att besöka Berlin. Dygnsmedeltemperaturen är 14 grader. På dagen är det 19 grader i snitt och vissa dagar klättrar termometern en bra bit över 20. Du kan räkna med 17 dagar utan regn i maj.

Väder och klimat i juni

I juni är det sommar i Berlin. Dygnsmedeltemperaturen är 17 grader och medeltemperaturen om dagen är 22 grader. Det är sällan det är varmare än 25 – 27 grader. Det brukar regna 14 dagar i juni i Berlin.

Väder och klimat i juli

I juli är det högsäsong i Berlin och en månad då många väljer att besöka staden. Det är också den varmaste månaden. Dagsmedeltemperaturen är 24. Vissa dagar är det över 30. Juli är den torraste sommarmånaden – räkna med 17 dagar utan regn.

Väder och klimat i augusti

Med en dagsmedeltemperatur på 23 grader är augusti en varm månad i Berlin. Det är vanligt att temperaturen är över 25 grader på dagen. Det är i snitt 18 dagar utan regn.

Väder och klimat i september

I september är det fortfarande behagligt att besöka Berlin. Dagstemperaturen är i snitt 19 grader. Det är fritt från regn 17 dagar i september.

Väder och klimat i oktober

Besök Berlin i oktober om du vill trängas med färre turister och om du njuter av milt höstväder. Medeltemperaturen på dagen är 13 grader och det regnar inte så mycket som man skulle kunna tro.

Väder och klimat i november

I november börjar vintern men det är mildare än i Sverige. Medeltemperaturen på dagen är 7 grader. Det brukar vara fritt från nederbörd halva månaden.

Väder och klimat i december

December är Berlins näst kallaste månad. Medeltemperaturen på dagen är 3 grader, men har du tur kan det bli uppåt 10 grader ibland. Det brukar vara 15 dagar utan nederbörd i december i Berlin.

 

Billiga resor till Berlin när det är fint väder

Under vår och höst är det som regel betydligt behagligare väder i Berlin än i Sverige. Varför inte sticka iväg på en härlig weekend? Det går att hitta billiga resor till Berlin under hela året men billigast är det att resa innan högsäsongen sätter igång under sommaren. Varför inte prova att lägga in ett larm i vår prisbevakare så får du ett mail när du kan resa riktigt billigt till Berlin?

Arlanda - Tegel

No results

Landvetter - Tegel

No results

Vanliga frågor och svar om väder och klimat i Berlin

Berlin har ett mildare klimat än Sverige men ändå är det kanske inte främst för vädret som man väljer att besöka denna spännande metropol. Här har vi sammanställt svar på de vanligaste frågorna om vädret i Berlin.

 • Hur är vädret i Berlin?

  Berlin har ett kontinentalt väder med kalla vintrar och varma somrar. Det är något varmare i Berlin än i Malmö.

 • Hur mycket regnar det i Berlin per år?

  Det är 566 mm nederbörd per år i Berlin.

 • Hur varmt är det i Berlin på sommaren?

  I juni till augusti är medeltemperaturen på dagen 22 till 24 grader. Det är inte ovanligt att det blir uppåt 30 grader på dagen.

 • När är det som svalast i Berlin?

  Januari är den kallaste månaden. December till och med februari är relativt kalla månader i Berlin.

 • Är det lätt att bränna sig i Berlin?

  Solen i Berlin är ungefär lika stark som i södra Sverige. Använd solskydd på sommaren om du har känslig hy!

 • Hur opålitligt är Berlins väder?

  Vädret i Berlin är inte särskilt opålitligt. Det är ingen destination för solsemestrar men ändå är det större chans att vädret är bra än att det är dåligt.

 • Blir det ofta värmebölja i Berlin?

  Det händer ganska ofta att temperaturen är uppåt 30 grader under sommarmånaderna.

 • När är bästa tiden att besöka Berlin?

  Maj är den bästa månaden att besöka Berlin. Från april till oktober är vädret som bäst.

Go to top