10 prisvärda restauranger i Berlin

Berlin är en spännande stad som skiljer sig från många andra huvudstäder på många sätt och vis. Restaurangerna i Berlin är egentligen inget undantag. Här går det att hitta det mesta. Berlin är multikulturellt, vilket märks på restaurangutbudet. Det finns restauranger i alla prisklasser, men generellt sett brukar det vara mycket billigare att äta ute i Berlin jämfört med i Sverige.

Prisvärd restaurang i Berlin
I Berlin är det inte svårt att hitta bra och spännande restauranger att äta på.

Flygresors restaurangtips för mat i Berlin

Om du är i Berlin är chansen stor att du själv hittar flera bra restauranger. Vi har sammanställt våra bästa restaurangtips. Slå dig ner och njut av härlig mat på någon av Berlins spännande restauranger!

Käfer Dachgarten

Denna restaurang är mest känd för sitt läge på riksdagshusets imponerande tak. Ändå är restaurangens panoramavyer inte den enda anledningen att prova detta ställe. Rätterna som serveras är gourmetversioner av typisk tysk mat från landets olika delar. Spännande! Boka ett bord så slipper du stå i kö vid entrén.

Var? Platz der Republik 1, 11011

Zur letzten Instanz

Denna restaurang har anor från 1621 och kan med rätta kalla sig för Berlins äldsta restaurang. Det är en traditionell tysk krog med gammalmodig interiör och givetvis har den också en biergarten. De vällagade typiska tyska maträtterna och den genuint tyska atmosfären har gjort Zur letzten Instanz till en favorit vid statsbesök. Det är också vårt kanske bästa tips på middag i Berlin.

Var? Waisenstraße 14-16, 10179

AtayaCaffe

En av Berlins bästa veganska restauranger serverar fantastiska rätter från vad man kallar det afro-italienska köket. En skön blandning av Senegal och Sardinien. Spännande såser och röror möter aromatiskt ris, friterade platanos och annat gott i de mest fantasifulla kombinationer. Inte direkt centralt, men restaurangen nås lätt med spårvagn från Alexanderplatz.

Var? Zelter Str. 6, 10439

Café Nö!

En förvånansvärt billig restaurang som serverar mat från det sydtyska köket blandat med medelhavsinfluenser. Egentligen är det inte en vanlig restaurang utan snarare en vinbar med mat. Mysigt och trevligt. För en mycket överkomlig slant kan ni beställa in en Flammkuchen – en stor tallrik för två med smakprov på det mesta som köket har att erbjuda.

Var? Glinkastraße 23, 10117

Kiezkantine

Kiezkantine är en billig restaurang med smalt utbud. Här kan du välja mellan två eller tre rätter varje dag. I gengäld får du vällagad mat för runt 50 kronor. Restaurangen har gott om platser på uteserveringen. Det finns veganska alternativ. Detta är en omåttligt populär restaurang i östra Berlin!

Var? Oderberger Str. 50, 10435

Brauhaus Georgbräu

Detta mikrobryggeri är berömt för sitt goda öl. Här trängs lokalbefolkningen med turister, ett tecken på att det inte bara är en turistmagnet. Utöver spännande ölsorter serverar Brauhaus Georgbräu typisk tysk mat.

Var? Spreeufer 4, 10178

Lubitsch

Denna restaurang har fått sitt namn av den tyske filmregissören Ernst Lubitsch. Stället har en klassisk Berlinstil och portionerna är generösa. Lubitsch är populärt för affärsluncher och borden har vita dukar. Trots det är det ett mycket gästvänligt ställe med prisvärda rätter. Vad sägs om trerätters lunch för runt 100 kronor?

Var? Bleibtreustraße 47, 10623

Café Morgenland

Detta café har blivit känt för sina bruncher som dukas upp lördagar, söndagar och övriga helgdagar. Här finns även veganska och vegetariska alternativ. Övriga dagar går det att beställa frukost à la carte men även lunch- och middagsrätter i snackbar-stil.

Var? Skalitzer Str. 35, 10999

Baharat Falafel

Var hittar man Berlins bästa falafel? På Baharat Falafel svarar många berlinare. Om du gillar mat från Mellanöstern och Libanon är det hit du ska gå. Detta är ett snabbmatställe som har mycket vällagad mat. Förutom falafel finns det även annat spännande på menyn.

Var? Winterfeldtstraße 37, 10781

Chutnify

Det finns många indiska restauranger i Berlin, men det är förvånansvärt få som håller måttet. Chutnify är ett trevligt undantag. Med sin spännande inredning och goda mat från södra Indien till låga priser är Chutnify ett utmärkt val om du vill äta indiskt i Berlin.

Var? Pflügerstraße 25, 12047 & Sredzkistraße 43, 10435

Bonustips: Spännande restauranger i Berlin just nu

Hela Berlins utbud av restauranger är egentligen spännande. Vi har ändå letat lite extra för att hitta några särskilt intressanta och trendiga restauranger.

First Floor

First Floor och dess kock Matthias Diether fick en Michelinstjärna redan 1997 och har sedan dess lyckats behålla den genom att servera utsökt fransk mat. Vinlistan med över 800 fina viner kan med fördel utforskas under handledning av de trevliga sommeliererna. Restaurangen ligger i Palace Hotel och är inte billig men prisvärd med tanke på vad det smakar!

Var? Budapester Str. 45, 10787

St. Mauli Maultaschen

I sydvästra Tyskland finns en traditionell tysk maträtt som kallas för Maultasche. Det är en slags fylld pastarätt. På St. Mauli Maultaschen blandas tradition med det moderna. Grundaren var DJ i sina yngre dagar, vilket präglat den trendiga interiören.

Var? Gryphiusstraße 10, 10245

Mrs Robinson’s

En modern och hipp restaurang som serverar spännande mat med asiatisk inspiration. Restaurangen bjuder på en intim och vänlig atmosfär. Rätterna kan med fördel kombineras med någon av de spännande dryckerna som serveras här.

Var? Pappelallee 29, 10437 

 

Billiga resor till Berlin för att äta gott!

Berlin och alla dess spännande restauranger ligger knappt två timmar bort med flyg. Varför inte boka en weekend i Berlin och prova på några av dess prisvärda restauranger? Det är egentligen aldrig dyrt att flyga till denna metropol, men billigaste biljetter hittar du som regel under vinterhalvåret. Hitta billigaste flyg till Berlin med Flygresor. Använd vår prisbevakare så får du ett mail när det är som billigast att flyga!

Arlanda - Tegel

No results

Landvetter - Tegel

No results

Vanliga frågor om restauranger i Berlin

Det är ganska okomplicerat att gå ut och äta i Berlin. Det är en avslappnad stad och detta gäller även på de flesta restauranger. Vi har sammanställt några av de vanligaste frågorna och svaren om restauranger i Berlin.

 • Vad kostar mat i Berlin?

  Att äta ute kostar ofta minst 30 procent mindre än i Sverige. Huvudrätter kostar mellan 8 och 15 euro på många restauranger.

 • Vad äter man för mat i Berlin?

  Berlin är multikulturellt och köket har influenser från hela världen. Här finns även allt från traditionell tysk mat till experimentellt avantgarde-kök.

 • Vilken mat är Berlin känt för?

  Currywurst, Königsberger Klopse, Spätzle, Bratwurst, Bockwurst, Schnitzel, Senfeier och Eisbein.

 • Hur skiljer sig tysk mat från svensk mat?

  Det svenska köket har hämtat mycket inspiration från den tyska maten. Man kan få intrycket av att det äts mer kött i Tyskland än i Sverige men så är det inte – Tyskland har t.ex. en större andel vegetarianer än Sverige.

 • Finns det många veganska restauranger i Berlin?

  Ja, det finns många veganska restauranger i Berlin. Dessutom finns det många vanliga restauranger med veganska alternativ på menyn.

 • Finns det många Michelinrestauranger i Berlin?

  Ja, det finns drygt tjugo Michelinrestauranger i Berlin.

 • Dricksar man på restaurang i Berlin?

  Det är inte ett måste, men det är vanligt att ge 5 till 10 procent om du uppskattade maten och servicen. Lämna helst inte dricks på bordet utan be istället kyparen att runda av notan till lämpligt belopp.

Go to top