Prisvärd shopping i Berlin

Berlin är en fantastisk stad för dig som älskar shopping. Oavsett om du är intresserad av dyra designerplagg, mode från någon av de större kedjorna eller vintage hittar du det i Berlin. Berlin har flera berömda shoppinggator, varuhus och butiker. Det finns ett stort antal loppmarknader som är öppna på helgerna. Där finns allt från antikviteter och DDR-souvenirer till vinylskivor och hantverk. Dessutom har staden ett antal outlets. Priserna i Berlin är lägre än i Sverige och du kan räkna med att det mesta inom shopping i Berlin är billigare än hemma i Sverige. Men framförallt – mycket av det som finns i Berlin hittar du inte hemma!

Shopping i Berlin
Berlin är en utmärkt shoppingstad där du kan fynda såväl ny design som vintage.

Shoppinggator i Berlin

Det finns butiker nästan var du än går i Berlin. Om du är ute efter den bästa shoppingen i Berlin kan det ändå vara smart att gå till någon av de kända gatorna, till exempel Kurfürstendamm, Tauentzienstraße, Oranienstraße, Friedrichstraße, Schloßstraße eller Torstraße.

Kurfürstendamm & Tauentzienstraße

Kurfürstendamm är den mest kända gatan för shopping i Berlin. I sin förlängning går den över i Tauentzienstraße. Här har du över fem kilometer med butiker, många av dem från lyxiga märken som Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Chanel, Cartier, Yves Saint Laurent och Valentino. Utforska gärna även de olika små gatorna, till exempel Knesebeckstraße, Bleibtreustraße eller Fasanenstraße. Här hittar du många trendiga små butiker! Du kan till exempel ta tunnelbanan till U Wittenbergplatz och vandra västerut till U Adenauerplatz eller tvärtom. Besök även gärna shoppinggatan Friedrichstraße närmare centrum!

Var? Västra Berlin

Oranienstraße

På Oranienstraße i den multikulturella stadsdelen Kreuzberg går du om du tröttnat på de stora modekedjorna och varuhusen. Här är det små butiker, skivaffärer och bokhandlare som dominerar. Du hittar även en del vintage eller second hand-butiker här. När du blir hungrig eller vill ta en paus är det bara att slå sig ner på någon av de små restaurangerna och kaféerna som finns på denna shoppinggata.

Var? Kreuzberg. I närheten av U Görlitzer Bahnhof, U Kottbusser Tor och U Moritzplatz.

Varuhus i Berlin

Det finns nästan 70 shoppingcenter i Berlin. Konkurrensen är med andra ord stor, vilket gynnar dig som vill shoppa – det är ofta rea!

Schloßstraße

Schloßstraße i sydvästra Berlin har många bra shopping malls som ligger nära varandra. Ta tunnelbanan till Walther-Schreiber-Platz och gå söderut. Detta område ligger en bit bort men det är värt att åka hit. Här hittar du ett av Berlins största shoppingcenter, Boulevard Berlin. Andra shoppingcentrum är Schloss-Straßen-Center, Forum Steglitz och Das Schloss. Naturkaufhaus är ett varuhus med ekologiska och fair trade-produkter. Förutom varuhus finns även flertalet biografer och teatrar på Schloßstraße.

Var? Schloßstraße i sydvästra Berlin

LP12 Mall of Berlin

Vid Potsdamer Platz ligger Mall of Berlin, ett varuhus med över 270 affärer och en yta på runt 200 000 kvadratmeter. Denna shopping mall öppnade 2014 och är fyllt med intressanta butiker – bland annat från Hugo Boss, Karl Lagerfeld, Pepe Jeans, Armani och Tommy Hilfiger. Här finns även lite mer vanliga butiker som H&M, Gina tricot och Bershka. I Mall of Berlin ligger stadens största foodcourt.

Var? U Potsdamer Platz eller U Mohrenstraße

Marknader i Berlin

Markand - Berlin
I Berlin finns det ett flertal marknader att gå på.

Berlin är känt för sina många marknader. Det kan vara en upplevelse att bara vandra omkring på någon av marknaderna en solig lördag eller söndag. Titta på antikviteter, DDR-prylar och vinylskivor. Givetvis brukar det även finnas något gott att äta i anslutning till marknaderna.

Flohmarkt am Fehrbelliner Platz

Flohmarkt am Fehrbelliner Platz är en trevlig loppmarknad där du kan hitta samlarobjekt, antikviteter och second hand för en rimlig peng. Här kan du vandra runt bland 130 stånd där både professionella handlare och privatpersoner ställer ut sina prylar. Marknaden äger rum på lördagar och söndagar. På söndagar pågår ”Art Mile”. Då rullas en röd matta ut i närheten av parkkaféet framför en samling stånd som drivs av konstnärer och professionella hantverkare.

Var? U Fehrbelliner Platz i västra Berlin

Flohmarkt am Mauerpark

Denna enorma marknad ligger vid Prenzlauer Berg. Här hittar du lite av varje. Det mesta är billigt – vinylskivor, second hand, möbler och DDR-souvenirer. Egentligen finns inte så många äkta antikviteter med det är roande att bara vandra omkring på denna marknad. Den är särskilt populär bland yngre besökare som uppskattar de olika framträdandena på marknaden. Marknaden är öppen på söndagar från 8:00 till 18:00.

Var? U2 Eberswalderstrasse, Prenzlauer Berg

Flohmarkt am Boxhagener Platz

Denna lilla loppmarknad är riktigt trevlig. Här samlas både professionella handlare och privata säljare som vill bli av med prylar som de inte längre behöver. Hit går du med fördel om du vill hitta spännande föremål från DDR-tiden. Marknaden ligger i studentkvarteren och på denna marknad är det även en del studenter som säljer sådant de inte längre behöver.

Var? Frankfurter Tor, Friedrichshain

Hackescher Markt

Hackescher Markt är ett trevligt område med en liten matmarknad som är öppen varje lördag. Marknaden är kanske inte värd en tur för sig, men nära Hackescher Markt ligger Hackesche Höfe. Det är ett antal innergårdar som byggdes mellan 1905 och 1907. Här hittar du små butiker, gallerior, caféer och teatrar. Kring torget Hackescher Markt hittar du en del trevliga restauranger. I närheten finns butiker som till exempel Adidas, Fossil och Diesel, främst för ett lite yngre klientel.

Var? S-Bahn Hackescher Markt eller en kort promenad från Museumsinsel

Billig Shopping Berlin

Berlin är en billig stad och givetvis finns det gott om billiga affärer också. Egentligen är det en mycket blandad stad eftersom det finns kläder och prylar i alla prisklasser. Här har vi valt ut våra billiga favoriter.

Vintage i Berlin

Berlins mode har en alldeles speciell stil. Den bygger mycket på att folk bygger upp sin garderob med vintage-plagg av olika slag. Det blir personligt och unikt. I Berlin betyder second hand inte nödvändigtvis gammalt och slitet – tvärtom. Många second hand-butiker väljer noga ut vilka plagg de ska ta in och sälja vidare. Mycket är handplockat. Vintage-affärerna ligger utspridda, men i området mellan Hackescher Markt och Rosenthaler Platz finns det många affärer. Några kända second hand-butiker på annat håll är Sing Blackbird (Kreuzkölln), XVII (Mitte) och Garments (Mitte).

Var? Olika platser i Berlin

Designer Outlet Berlin

Designer Outlet Berlin är byggd som en mysig gammal stad. Här hittar du över 100 designermärken med rea på mellan 30 och 70 procent jämfört med det vanliga butikspriset. Området ligger en bra bit från centrum. På fredagar och lördagar går en buss direkt från Berlin Kurfürstendamm ut till Designer Outlet Berlin. Alternativt kan du ta S-Bahn till Elstal Bahnhof och därefter buss 662.

Var? Alter Spandauer Weg, väster om Berlin

 

Billiga shoppingresor till Berlin

Berlin har utmärkt shopping och det går att hitta många intressanta prylar och kläder till bra priser. Det finns inte längre några officiella datum för när det är rea men vanligtvis är sommarrean i slutet av juli och början av augusti. Vinterrean brukar börja i slutet av januari. Varför inte ta flyget från Sverige till Berlin och shoppa loss! Med hjälp av Flygresors sökmotor hittar du lätt billiga flygresor till Berlin. Testa också vår prisbevakare så får du tips på när det är extra billigt att boka resa till Berlin.

Arlanda - Tegel

No results

Landvetter - Tegel

No results

Vanliga frågor & svar om shopping i Berlin

Att shoppa i Berlin är en alldeles speciell upplevelse, om man gillar att shoppa förstås. Det finns nämligen ett enormt utbud av butiker, varuhus och marknader. Här är några av de vanligaste frågorna och svaren om shopping i Berlin.

 • Vart ska man shoppa i Berlin?

  Det beror helt och hållet på vad du är ute efter eftersom det finns spännande butiker och varuhus nästan överallt i Berlin. Några av de vanligaste shoppinggatorna är Kurfürstendamm, Tauentzienstraße, Oranienstraße, Friedrichstraße, Schloßstraße och Torstraße

 • Vad ska man handla i Berlin?

  Det finns mycket vintage och second hand, märkeskläder och vinylskivor (Berlin anses vara världens technohuvudstad). Det finns också gott om antikviteter på marknaderna.

 • Är det dyrt att handla i Berlin?

  Det finns varor och kläder i alla prisklasser i Berlin. Ofta är det billigare än i Sverige.

 • Vad är billigt att shoppa i Berlin 2019?

  Second hand-kläder och läderskor.

 • Var kan jag gå och shoppa med barnen i Berlin?

  Shopping för barn finns bland annat på C37 Conceptstore for Kids & Teens, Sugar Free Kids Concept Store och Trollby children's second-hand i Berlin.

 • Hur är priserna i Berlin jämfört med Stockholm?

  Kläder är mellan 3 och 10 procent billigare i Berlin jämfört med i Stockholm. Läderskor är ännu billigare.

 • Är second hand stort i Berlin?

  Ja, det finns ett stort utbud av second hand-butiker och vintagebutiker i Berlin.

 • Vad är en typisk souvenir från Berlin?

  En Berlinbjörn eller något antikt från DDR-tiden.

Go to top