Prisvärd shopping i Barcelona

Det är lätt att förälska sig i Barcelona. Om det är shopping du brinner för kommer ditt hjärta att slå extra hårt. Barcelona är en storstad där det finns gott om plats för alla stilar och smaker. Det är något du märker när du ska shoppa i Barcelona. Här finns shoppinggator och shoppingdistrikt med allt från vintage till lyxmärken. Du hittar även marknader, billig shopping, second hand och loppmarknader. Följ med så ska vi guide till den bästa shoppingen i Barcelona!

shopping Barcelona
Utbudet av shopping är stort i Barcelona, staden ervbjuder allt från lyxiga märkesvaror till vintagebutiker och outlets.

Shoppinggator i Barcelona

Egentligen finns det många gator i Barcelona som kan kallas för shoppinggator, men några är särskilt populära:

Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia går från Plaça de Catalunya upp till Plaça Cinc d’Oros. Detta är en av de absolut bästa shoppinggatorna i Barcelona. Hit går du med fördel om du letar efter något av de lyxigare märkena. Längs denna breda gata hittar du butiker som Gucci, Cartier, Ermenegildo Zegna, Valentino och Dolce & Gabbana. Det finns även snäppet billigare butiker som COS, Mango, Massimo Dutti och Timberland.

Var? Mellan Plaça de Catalunya upp till Plaça Cinc d’Oros

Avinguda del Portal de L’Àngel

Om du fortsätter på Passeig de Gràcia mot havet kommer du automatiskt till shoppinggatan Portal de L’Angel. Denna shoppinggata har ett gott utbud av lite billigare och bredare butiker. Ett tips är att besöka den nydesignade H&M-butiken som ligger här. Andra välkända modekedjor är Massimo Dutti, Zara, Pull&Bear och Springfield. På Portal de L’Àngel hittar du även ett av Barcelonas många El Corte Inglés-varuhus, en Disney Store, bokhandlare och annat. På sidogatorna Carrer Comtal och Carrer de Santa Anna finns också en hel del butiker.

Var? Mellan Plaça de Catalunya och ner till Plaça de Carles Pi i Sunye (men fortsätt gärna ett par kvarter till)

Carrer del Rec

I stadsdelen El Born som ligger nära hamnen hittar du en mängd små butiker av lite häftigare designers. Det är mindre mainstream och mycket design. På shoppinggatan Carrer del Rec är det särskilt gott om intressanta designbutiker. På denna gata ligger exempelvis butiker med märken som Hoss Intropia, Marni och Isabel Marant. Det går även att hitta några av Barcelonas egna designers i detta område. På Carrer del Rec hittar du också små outlets och butiker med mycket billig shopping.

Var? I stadsdelen El Born

Avinguda Diagonal

Avinguda Diagonal är en känd gata mellan Eixample och Vila de Gràcia. Det finns gott om butiker mellan Passeig de Gràcia och torget Plaça de Ferencesc Macià. På denna boulevard finns det flera större modekedjor i olika prisklasser. Dessutom är det gott om caféer där du kan pusta ut mellan varven.

Var? Mellan stadsdelarna Eixample och Vila de Gràcia

Varuhus i Barcelona

Om du föredrar att shoppa allt på ett och samma ställe kan vi tipsa om att ta dig till ett av Barcelonas shoppingcenter.

El Corte Inglés

Det berömda spanska varuhuset El Corte Inglés finns givetvis också i Barcelona. På El Corte Inglés har du inte mindre än tio våningar med mode, designmärken, parfym, juveler, skor, leksaker och mat. Detta shoppingcenter är gigantiskt och det ligger mitt i stan, vid Plaça de Catalunya. För många är faktiskt denna shopping mall det första de ser när de kliver av flygbussen i Barcelona. Härifrån kan du sedan lätt fortsätta shoppingen på avenyn Passeig de Gràcia.

Var? Plaça de Catalunya, 14

Las Arenas de Barcelona

Las Arenas de Barcelona måste vara Barcelonas coolaste shopping mall. Hela varuhuset är inrymt i en tjurfäktararena från början av 1900-talet. Det är en rund byggnad i flera våningsplan. Utbudet av butiker är dock ganska smalt men det finns bland annat Mango, Desigual, United Colors of Benneto, Parfois och en hel del mindre butiker. På övervåningen finns en hel del restauranger med utsikt över hustaken.

Var? Plaça d’Espanya

Marknader i Barcelona

Barcelona älskar marknader. Någon av stans matmarknader är en given destinationen för många Barcelonabor. I denna stad bor riktiga gourmeter! Det finns även loppmarknader och marknader med second hand i Barcelona.

Mercat de la Boqueria

Den viktigaste av Barcelonas matmarknader heter Mercat de la Boqueria. Enligt legenden har denna matmarknad sina rötter från 1217. Det är en sevärdhet samtidigt som det är en fröjd för öga, luktsinne och smaklökar. Här kan du köpa på dig diverse spännande katalanska delikatesser för att sedan duka upp till tapas. Eller så provar du mat i något av de små stånden på marknaden. Om du älskar delikatesser kommer du inte att kunna lämna denna marknad utan att köpa åtminstone något. Garanterat!

Var? La Rambla 89

Els Encants Vells

Barcelonas största loppmarknad har över 500 stånd. Marknadens utformning är ganska så speciell. Långt ovanför marknaden hänger ett abstrakt utformat spegeltak. Om du letar efter antikviteter och second hand-kläder kan du göra fynd här. Räkna dock med att få leta. Utbudet av begagnade prylar är mycket stort och det är långt ifrån allt som är värt att släpa med sig hem till Sverige.

Var? Carrer de los Castillejos 158

El Bulevard dels Antiquaris

Intresserad av samlarobjekt? Då kan vi tipsa om att gå direkt till El Bulevard dels Antiquaris. Här hittar du mer än 70 butiker med ett stort utbud av samlarobjekt. Räkna med att hitta juveler, porslin, keramik, möbler och tavlor. Det är inte bara spanska antikviteter. Marknaden har samlarobjekt från länder i Asien, Afrika och andra delar av världen också. En liten varning: ”Marknad” är egentligen fel namn för denna plats. Det är ett lyxigt och välordnat ställe mitt i stan. Priserna är därefter men kvaliteten och utbudet är desto bättre.

Var? Passeig de Gràcia, 55

Billig shopping i Barcelona

Det finns ett par bra outlets med billig shopping i Barcelona. Precis som i många andra städer ligger dessa outlets en bit utanför centrum.

La Roca Village

Låt oss börja med det outlet som ligger längst bort men som många anser är det trevligaste. La Roca Village är utformad som en by. Den är faktiskt ganska välgjord och skulle nästan kunna misstas för att vara en riktig by. Det sägs att det faktiskt var en helt vanlig by en gång i tiden! I La Roca Village finns runt 140 olika märkesbutiker. Här kan du shoppa lyxmode för upp till 60 procent lägre priser jämfört med i de vanliga butikerna! Enda nackdelen är att detta outlet ligger ganska långt från Barcelona. Det tar runt 40 minuter att ta sig hit. Tips: Ta bussen Shopping Express från Passeig de Gràcia eller World Trade Center i Barcelona.

Var? Ca 40 km norr om Barcelona

Viladecans The Style Outlets

Barcelonas andra stora outlet ligger cirka 20 km sydväst om centrum. Detta är en klassisk outlet med 10 000 kvadratmeter butiksyta. Några av butikerna är Adidas, Desigual, Ecco, Gant, Parfois och The Body Shop. Förutom butiker finns även en del restauranger här.

Var? Carreterta de la Vila 90, cirka 20 km sydväst om Barcelona centrum, nära flygplatsen

Billiga shoppingresor till Barcelona

Vill du ha en shoppingupplevelse som är mer spännande än den i Stockholm? Barcelona är en av Europas bästa shoppinstäder. Du hittar lätt billigt flyg till Barcelona nästan när som helst på året. Under sommarmånaderna är det högt tryck på biljetterna och då är det lite dyrare. Med Flygresor bokar lätt du billigt Flyg till Barcelona. Med hjälp av vår prisbevakare får du ett mail så fort priserna blivit ännu billigare!

Arlanda - Barcelona

No results

Landvetter - Barcelona

No results

Vanliga frågor & svar om shopping i Barcelona

Barcelona är stort och möjligheterna till bra shopping är många. Vi har svarat på de vanligaste frågorna om shopping i Barcelona.

 • Var ska man shoppa i Barcelona?

  Centrum är fullt av shoppinggator. Prova shoppinggatorna Passeig de Gràcia, Avinguda del Portal de L’Àngel, Carrer del Rec och Avinguda Diagonal. Dessutom finns shoppingcentret El Corte Inglés och matmarknaden Mercat de la Boqueria.

 • Vad ska man handla i Barcelona?

  Du hittar gott om bra mode, gott vin, spännande delikatesser, FC Barcelona-prylar och Gaudísouvenirer i Barcelona.

 • Är det dyrt att handla i Barcelona?

  Det beror på vad du är ute efter med generellt sett är det prisvärda produkter i Barcelona.

 • Vad är billigt att shoppa i Barcelona 2019?

  Mode, gärna från någon av de spanska kedjorna. Delikatesser från Katalonien är prisvärda.

 • Vad ska jag köpa i Barcelona?

  Köp med dig spanska kläder, lokalt vin, lite delikatesser och någon smakfull souvenir. Moderna museet har en bra museishop också om du gillar konstböcker och liknande.

 • Hur är priserna i Barcelona jämfört med Stockholm?

  Det mesta är billigare i Barcelona jämfört med i Stockholm. Ofta är priserna 10 till 30 procent lägre i Barcelona jämfört med i Stockholm.

 • När öppnar taxfree Barcelona?

  Taxfree-butikerna på Barcelona flygplats öppnar 05:30.

 • Marknad eller köpcentrum i Barcelona?

  Gå till en av Barcelonas marknader om du vill köpa mat, grönsaker, delikatesser, second hand eller antikviteter. Ifall du är ute efter mode eller elektronik är ett köpcentrum ett bättre val.

Go to top