Länderna där svenska turister är välkomna

Fler och fler länder öppnar sina gränser för turism – men inte alla välkomnar besökare från Sverige. Här har vi samlat hur läget ser ut just nu i några av svenskarnas favoritresemål i Europa.  Var noga med att kolla upp all information innan du reser för att veta exakt vad som gäller.

EU har lanserat en webbsida kallad ”Re-Open EU” som gör det enkelt att kontrollera vad som gäller om man planerar att resa inom EU till följd av coronapandemin. Efter att ha valt den aktuella destinationen får man upp en lista över de eventuella restriktioner som gäller. Informationen ska uppdateras med täta mellanrum och finns på 24 språk. Här hittar du den: https://reopen.europa.eu/sv

Ta del av ambassadernas reseinformation på swedenabroad.se och ladda ner UD:s app Resklar.

Från och med den 27 augusti 2020 finns ingen avrådan från UD att resa till följande länder:

Frankrike

Andorra

Danmark

Italien

Portugal

Grekland

Spanien

Tyskland

Belgien

Island

Kroatien

Luxemburg

Schweiz

Liechtenstein

Monaco

Österrike

Bulgarien

Nederländerna

Rumänien

Norge

Polen

San Marino

Tjeckien

Ungern

Vatikanstaten

Cypern

Storbritannien

Finland

Slovakien

Malta

Slovenien

Sök på Flygresor.se