Här hittar du information kring flygresor på grund av Corona-pandemin

Vi på Flygresor.se vill hjälpa dig att snabbt hitta rätt fakta. Här har vi samlat information och länkar om corona-pandemin.

Om regeringens tillfälliga beslut mot resor till Sverige

Den 17 mars beslutade Sveriges regering att tillfälligt stoppa icke nödvändiga resor till Sverige. Beslutet gäller från och med den 19 mars och till att börja med under 30 dagar. Regeringen beslöt den 14 Maj att förlänga det tillfälliga inreseförbudet till EU via Sverige till och med den 15 Juni 2020.

Läs hela artikeln här

UD avråder från icke-nödvändiga resor – det här betyder det

UD har fattat beslutet att avråda från icke-nödvändiga resor till alla länder. Detta med anledning av spridningen av det nya coronaviruset och, som de skriver, ”den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande”. UD förlänger sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020 till att gälla fram till och med den 15 juli 2020.

Läs hela artikeln här

Kan jag få pengar tillbaka om jag inte vågar resa?

Vad gäller egentligen kring avbokning av resor på grund av coronaviruset? Reglerna ser olika ut beroende på om du har bokat en paketresa eller en flygresa. Oavsett är det viktigaste att kontakta den resebyrå eller det flygbolag där du bokade och köpte din resa.

Läs hela artikeln här

Har du bokat via Flygresor.se? Hit ska du vända dig

Flygresor.se är en sökmotor som jämför och presenterar priser på flygbiljetter. Det är alltså inte vi som säljer resorna, detta gör resebyråerna som är anslutna till oss. Om du har bokat en resa via oss är det alltså till din resebyrå som du ska vända dig.

Läs hela artikeln här

Så här skyddar du dig bäst på resan – vanliga frågor och svar

Har du en inplanerad resa som du inte kan ställa in? Eller måste du av privata eller arbetsmässiga skäl genomföra resor framöver? Här har vi samlat några vanliga frågor och svar på hur du ska tänka för att minimera smittrisken.

Läs hela artikeln här

Det nya coronaviruset – så är läget i Sverige och världen just nu

Spridningen ändras dag för dag, både i Sverige och världen. Därför är det är svårt att hålla sig uppdaterad på det senaste avseende Covid-19, det nya coronaviruset – helt enkelt eftersom informationen ständigt förändras.

Läs hela artikeln här

Vanliga frågor och svar om coronaviruset och Covid-19

Just nu finns det många frågor om coronaviruset, Covid-19, och vad som egentligen gäller. Här har vi samlat de vanligaste tillsammans med Folkhälsomyndighetens svar.

Läs hela artikeln här