Väder och klimat i Alicante

Alicante är en av de soligaste platserna i Europa. Här är det skinande sol nästan 70 procent av tiden. Då räknar vi även med vädret på vintern. Många struntar i att titta på väderprognosen i Alicante eftersom vädret brukar vara så bra. När är vädret som bäst i Alicante? Det är behagligt väder hela året, men det kan bli ganska varmt i juni till september. Det regnar varken särskilt mycket eller ofta och på sommaren regnar det nästan aldrig. Oktober är regnigast men det är ändå ovanligt att det regnar mer än 5 dagar på hela månaden. Det kallar vi bra väder!

Vädret i Alicante just nu

Dagstemp.Nattemp.Soltimmar per dagVattentemp.Nederbörd  per månadRegndagar
Januari17°c6°c715°c22,8 mm6
Februari18°c7°c815°c22,1 mm6
Mars20°c9°c1015°c23,0 mm6
April21°c11°c1116°c28,7 mm7
Maj24°c14°c1218°c27,8 mm6
Juni28°c18°c1321°c11,9 mm3
Juli30°c21°c1324°c3,8 mm1
Augusti31°c21°c1226°c6,8 mm2
September29°c19°c1024°c55,5 mm5
Oktober25°c15°c922°c47,4 mm6
November21°c10°c819°c35,9 mm7
December18°c7°c716°c25,4 mm6

Källa: Worldweather.wmo.int. Avvikelser kan förekomma.

Väder och klimat i januari

Januari är den kallaste månaden i Alicante. Medeltemperaturen är 12 grader men det är inte ovanligt att temperaturen närmar sig 20 grader vissa dagar. Det regnar sex dagar i januari.

Väder och klimat i februari

Dygnsmedeltemperaturen är i snitt 13 grader i februari. Det brukar inte regna mer än fyra dagar i februari.

Väder och klimat i mars

Mars är en behaglig månad med 15 graders dygnsmedeltemperatur. På dagen blir det ofta uppåt 20 grader. Det är 25 dagar utan regn i mars.

Väder och klimat i april

Dygnsmedeltemperaturen i Alicante är 16 grader i april. På dagen värmer solen gott och det är inte ovanligt med temperaturer på 20-23 grader på dagen. Du kan räkna med 23 dagar utan regn i april.

Väder och klimat i maj

Alicante har bra väder i maj, strax innan turistsäsongen sätter igång. Dygnsmedeltemperaturen är 18 grader. På dagen är det inte ovanligt att termometern når 23-26 grader. Det regnar bara sex dagar i maj.

Väder och klimat i juni

I juni börjar turistsäsongen och termometern gör ett hopp uppåt. Dygnsmedeltemperaturen i Alicante i juni ligger på 23 grader. Värmen är ändå behaglig och det är sällan det är mer än 30 grader i juni.

Alicante väder
Alicante är en av Europas soligaste platser, sommarhalvåret är riktigt varmt och soligt.

Väder och klimat i juli

I juli är dygnsmedeltemperaturen i Alicante 25 grader. Det kan ofta vara över 30 grader varmt på dagen. Juli är den torraste månaden och det brukar bara regna en enda dag på hela månaden!

Väder och klimat i augusti

I augusti är det som varmast i Alicante. Dygnsmedeltemperaturen har klättrat upp till hela 26 grader. På dagen blir det vanligtvis runt 30 grader varmt eller mer. Det regnar endast två dagar i augusti och då kommer det inte mer än 7 mm regn i snitt.

Väder och klimat i september

Värmen håller i sig i september. Dygnsmedeltemperaturen ligger på 24 grader. På dagen kan du räkna med att det blir uppåt 30 grader. Det är 25 dagar utan regn i september.

Väder och klimat i oktober

I oktober märks knappt hösten i Alicante. Dygnsmedeltemperaturen är 20 grader. På dagen blir det ofta 23-26 grader varmt. Oktober är en av de regnigaste månaderna men det regnar ändå inte mer än sex dagar i snitt.

Väder och klimat i november

I november är dygnsmedeltemperaturen 16 grader i Alicante. Ofta ligger temperaturen på dagen runt 20 grader, men ibland är det varmare. Det är bara sju dagar med regn i snitt i november i Alicante.

Väder och klimat i december

Vädret i Alicante i december är bra trots att det är vinter. Dygnsmedeltemperaturen är 13 grader. På dagen brukar det vara 17-20 grader varmt. Det brukar vara 25 dagar utan regn i december i Alicante.

Billiga resor till Alicante när det är fint väder

Smit iväg från regn och rusk och ladda batterierna i soliga Alicante! Det är en av Europas soligaste platser. Det går att hitta billiga flygresor till Alicante under hela året. På sommaren är det högsäsong och då är det inte alls lika billigt som under vår, höst och vinter. Med Flygresor kan du lätt boka resa till Alicante. Använd vår prisbevakare för att få e-post när det är extra billigt att flyga till Alicante!

Arlanda - Alicante

No results

Visa mer

Landvetter - Alicante

No results

Visa mer

Vanliga frågor och svar om väder och klimat i Alicante

Det är många som undrar när det är bäst väder i Alicante. Vad som är bäst beror egentligen bara på om du föredrar milt, varmt eller mycket varmt väder. Regn slipper du mest hela tiden oavsett när du åker. Vi har sammanställt svar på några av de vanligaste frågorna om vädret i Alicante.

 • När är vädret som behagligast i Alicante?

  Det är behagligt väder hela året i Alicante men det är inte direkt badväder under vintermånaderna. Vår och höst har bäst kombination av behagligt väder och bra priser.

 • Är Alicante en regnig stad?

  Nej, Alicante är en av Europas soligaste städer.

 • Hur varmt är det i Alicante på sommaren?

  Det blir ofta över 30 grader på dagen i Alicante på sommaren.

 • När är det som svalast i Alicante?

  December, januari och februari är de svalaste månaderna i Alicante.

 • Är det varmt på vintern i Alicante?

  Vädret på vintern är behagligt och milt. Dygnsmedeltemperaturen är 12-13 grader och på dagen kan termometern klättra uppåt 20 grader vissa dagar.

 • Är det lätt att bränna sig i Alicante?

  Ja, solen är stark och skiner för det mesta.

 • Hur varmt är det i havet i Alicante?

  Havstemperaturen varierar från 14,5 grader i januari till drygt 26 grader i augusti.

 • Blir det ofta värmebölja i Alicante?

  Ja, i juni, juli och augusti är det vanligt med värmebölja.

Go to top