Prisvärd shopping i Alicante

Om du vill prova på shopping i Alicante kommer du inte bli besviken. Alicanteregionen är berömd för sina läderskor och väskor. I princip hela centrala Alicante är full av affärer av olika slag att upptäcka. Här är nästan varje gata en shoppinggata! Det finns många affärer även i gamla stan. I Alicante finns dessutom flera bra varuhus. Här är våra tips på den bästa shoppingen i Alicante.

Shopping Alicante
I Alicante finns det shopping för alla plånböcker. Gå på en marknad eller strosa längst shoppinggatorna.

Shoppinggator i Alicante

Det är inte svårt att hitta bra shoppinggator i Alicante. Du kommer att hitta spännande och billiga affärer när du vandrar genom centrum. Dessutom finns ett par shoppinggator som kan vara kul att känna till.

Avenida Maisonnave

Avenida Maisonnave är en shoppinggata som går från Plaza de la Estrella till Plaza de la Porta de Sant Ferecesc. På denna gata ligger ett par stora varuhusen, bland annat det populära El Corte Inglés. På Avenida Maisonnave ligger även kända butiker som Mango, Zara, Sephora, Women’secret och Springfield. Gatan är bara 500 meter lång men oroa dig inte! Det finns fullt med affärer på alla tvärgatorna också!

Var? Mellan Plaza de la Estrella till Plaza de la Porta de Sant Ferecesc, Alicante centrum

Avenida Alfonso X el Sabio

Alicantes innersta centrum avgränsas av shoppinggatan Avenida Alfonso X el Sabio. Det är en av stans större avenyer. Här ligger bland annat saluhallen Mercado Central. Men egentligen är det tvärgatorna som går från Avenida Alfonso X el Sabio och ned mot hamnen som är intressanta. Det bästa är nästan att ta en gata i taget från Avenida Alfonso X el Sabio och ner mot strandpromenaden eller tvärtom.

Var? Alicante centrum mellan strandpromenaden och Avenida Alfonso X el Sabio

Varuhus i Alicante

Det finns ett antal bra varuhus i Alicante på olika ställen i staden. Ifall du är ute efter bekanta märken och butikskedjor är det till ett shoppingcenter i Alicante du ska ta dig!

El Corte Inglés

El Corte Inlgés är den största varuhuskedjan i Spanien. Här hittar du allt du kan tänkas behöva och inte behöva – ett typiskt shoppingcenter helt enkelt. Det finns två El Corte Inglés i Alicante och de ligger endast ca 400 meter ifrån varandra. Varuhuset som ligger på Avenida de Maisonnave är det största. Här finns åtta våningar med mode, accessoarer, parfym, leksaker, en mataffär och annat!

Var? Avda. de Maisonnave 53 och Avda. De Federico Soto 1, Alicante centrum

Centro Comercial Gran Vía

Centro Comercial Gran Vía är ett av Alicantes största varuhus. Det ligger en bit utanför centrum men det finns gott om bussar som går hit (linje 10, 11 och 14B). Detta shoppingcenter har över 100 butiker. Du kan hitta det mesta här. Här hittar du en foodcourt och en Carrefour mataffär. I denna shopping mall finns även ett IKEA, men räkna inte med att hitta svenskt knäckebröd och Kalles kaviar. Det är endast en utställningslokal.

Var? c/ José García Sellés 2

Centro Comercial Puerta de Alicante

I Alicantes västra del ligger Centro Comercial Puerta de Alicante. Det är ett behändigt shoppingcenter i två plan. Det finns lite av varje, men få stora märkeskedjor. Däremot finns biograf, gym, en handfull restauranger och Carrefour här. Inte värt en omväg men bor du i området är det ett trevligt varuhus att titta in på.

Var? Avinguda de Alcalde Lorenzo Carbonell, s/n

Marknader i Alicante

Om du vill köpa riktigt färsk frukt och nyskördade grönsaker hittar du detta i överflöd på någon av Alicantes marknader. Mercado Central är ett säkert val men det finns även ett par andra alternativ på torsdagar och lördagar.

Mercado Central

Alicantes populäraste marknad heter Mercado Central. Som namnet antyder ligger den centralt till i Alicante. Det är en omtyckt plats bland matentusiaster. Är du ute efter frukt, grönsaker eller spanska och lokala delikatesser är det hit du ska gå! Själva byggnaden från 1915-1922 är också en sevärdhet i sig.

Var? Avenida de Alfonso el Sabio 10

Teulada

Under veckans lopp finns det en mängd marknader på olika håll i Alicante. På dessa marknader hittar du det mesta – lädergods, grönsaker, frukt, hushållsprylar, blommor och annat. Givetvis finns här även souvenirer. Av dessa är marknaden i Teulada störst. Den är öppen på torsdagar och lördagar.

Var? Calle Teulada i norra Alicante

Benalua

På torsdagar och lördagar är det marknad i Benalua. Det är en stadsdel som ligger strax väster om Alicante centrum. Marknaden är relativt liten men det finns gott om frukt grönsaker till rimliga priser. I matväg säljs det även bland annat bröd, nötter och oliver. Det finns även ett utbud av väskor, kläder och skor.

Var? Stadsdelen Benalua, väster om Alicante centrum, buss 3, 4 eller 7

Billig Shopping Alicante

Det är billigt att shoppa i Alicante. Oavsett om du går till en shoppinggata, en marknad, outlet eller ett varuhus kommer du att hitta bra priser. Här är några tips på extra billig shopping i Alicante.

Centro Comercial Plaza Mar 2

Ett av Alicantes nyaste tillskott bland varuhusen. I denna shopping mall hittar du det mesta i form av mode, presenter, accessoarer och inredning. Det är ett stort shoppingcenter med flera välbekanta butiker. Här finns bland annat H&M, Zara, Tommy Hilfiger, Pull&Bear och Pepe Jeans. Varuhuset ligger endast ca en kilometer från Playa del Postiguet vilket gör att det är ett populärt val bland turister. Här finns även 16 biosalonger!

Var? Avinguda de Dénia, s/n (på andra sidan kullen från Alicante centrum)

The Outlet Stores Alicante

För att hitta riktigt billig shopping i en ganska lyxig förpackning tar du dig med fördel till The Outlet Stores Alicante. Fynda bland märken som Guess, Asics, Parfois, Mango, Pumpa och Sketchers med flera. Här finns även en food court och 15 biosalonger. Denna outlet ligger en bit bort, men du tar dig lätt hit med buss 2, 24 eller 45.

Var? Carretera Alicante 94, bredvid Alicante universitet, ca 5 km norr om centrum

Ruta Outlet

Alicanteregionen är känd för sina lädervaror. De flesta av tillverkarna finns i grannstaden Elche. Här ligger också ett outlet med över 30 butiker där det går att hitta skor, väskor och andra läderprodukter billigt. Detta outlet är inte lika bra som The Outlet Stores Alicante men är du särskilt intresserad av skor kan en tur till Ruta Outlet vara en idé. Du behöver bil för att ta dig dit.

Var? Calle Miguel Servet 25, utanför Elche, 16 km från Alicante

 

Billiga shoppingresor till Alicante

Shoppa loss i Alicante! Området är berömt för sina lädervaror men här hittar du allt möjligt inom mode. Strosa runt på smågatorna i centrum eller bege dig till något av de stora shoppingcentren. Med oss hittar du lätt billiga flygresor till Alicante. Med hjälp av Flygresors prisbevakare kan du lägga in larm för att få e-post när det är som billigast att flyga till Alicante!

Arlanda - Alicante

No results

Landvetter - Alicante

No results

Vanliga frågor och svar om shopping i Alicante

Det finns ett mycket stort utbud av bra shopping i Alicante. Du kommer knappast ha bekymmer att hitta något spännande att shoppa. Här har vi sammanställt svar på de vanligaste frågorna.

 • Var ska man shoppa i Alicante?

  I centrum och gamla stan finns det många små butiker. På shoppinggatan Avenida Maisonave och i de olika varuhusen hittar du det mesta inom mode.

 • Vad ska man handla i Alicante?

  Alicanteregionen är känd för sina läderprodukter, t.ex. läderskor och väskor. Du kan även köpa Mistelavin, olivolja, honung, tavlor från lokala konstnärer, keramik och silkesprodukter.

 • Är det dyrt att handla i Alicante?

  Nej, det är generellt sett billigt att handla i Alicante. Det är inte ovanligt att både mat och kläder kostar upp till 30 procent mindre än i Sverige.

 • Vad är billigt att shoppa i Alicante 2019?

  Frukt och grönsaker, läderskor, läderväskor och kläder.

 • Vad ska jag köpa i Alicante?

  Köp läderskor, en läderväska eller shoppa billigt på någon av de spanska modekedjorna.

 • Hur är priserna i Alicante jämfört med Stockholm?

  Priserna är ofta 10 till 30 procent lägre i Alicante jämfört med Stockholm.

 • När öppnar taxfree Alicante?

  Alicante taxfree öppnar klockan 04:00.

 • Marknad eller köpcentrum i Alicante?

  Gå till marknad för att köpa frukt, grönsaker och smått och gott. Till köpcentrum går du ifall du vill köpa modekläder och accessoarer.

Go to top